Diskusi odebírájí 2 lidé

Kolaudace: žádost o odložení termínu

Zdravím všechny, prosím o aktuální zkušenosti o odložení termínu dokončení stavby u Komerční banky. Prodlužovali jsme čerpání, ale s prodloužením čerpání se automaticky neprodloužila lhůta ke kolaudaci, naše bankovní poradkyně nám neřekla, že se o každé žádá zvlášť. Nyní máme termín kolaudace červenec a termín vyčerpání hypo září. Kolaudace samozřejmě nestíháme, celou dobu jsem žila v tom, že se automaticky prodoužil i tento termín. Moc díky za zkušenosti
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od saniskaa:

Zdravím všechny, prosím o aktuální zkušenosti o o…
@saniskaa A nemůžete prostě zajít do banky a požádat o prodloužení?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@saniskaa A nemůžete prostě zajít do banky a pož…
@jozkakomosny Ano, toto jsme požádali samozřejmě, ale posílají k nám na stavbu odhadce atd atd, takže hned rozhodnutí nebude. Jsme z toho přirozeně na nervy, ale zase i říkám, že vždy komunikujeme včas a řádně, i nyní a snad nemají důvod lhůtu neprodloužit...? Jde mi hlavně o to zda se opravdu děje to že banky neprodlouží
Odpovědět

@jozkakomosny Ano, toto jsme požádali samozřejmě…
@saniskaa Odhadce k Vám pošlou proto aby zjistili v jakém stavu rozestavěnosti a proinvestování se stavba nachází. Pokud řádně platíte hypotéku, tak by jste neměli mít problém s prodloužením termínu kolaudace. Zajděte do banky a řešte žádostí o prodloužení termínu.
Odpovědět

@jozkakomosny Ano, toto jsme požádali samozřejmě…
@saniskaa Zrovna riešim podobnú vec s Unicredit Bank. Tam majú podmienku, že sa o predĺženie musí zažiadať aspoň mesiac pred termínom, potom už to nejde. Za predĺženie chcú poplatok 5 000,- plus správu o stave výstavby od odhadcu (čo stojí 2 500,-), kde bude prestavaných aspoň 95 %. Ak nebude, tak budú chcieť vidieť, že mám na účte dosť, aby som tých 95 % dosiahol (že som to neutratil inde). Ak by som o predĺženie termínu nepožiadal, tak by som po uplynutí termínu platil pokutu 2 000,- za každý mesiac, až do doloženia kolaudácie a zápisu do katastra. To sú podmienky mojej banky, každá to môže mať inak. Takže ak viem, že by som to stihol do 3 mesiacov po termíne, tak sa mi viac vyplatí o predĺženie nežiadať. Inak predĺženie je možné u mňa iba o 6 mesiacov, viac nie.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@saniskaa Zrovna riešim podobnú vec s Unicredit B…
@roman_ Díky za reakci! My máme ješte téměř 2 miliony na hypotéce k dočerpání takže by podle mě neměl být problém, ale uvidíme! Musím tedy ale říci že pokuty za každý měsíc prodlení zní lépe než toto všechno vyřizování apod, ja mela obavu, ze se banky uchýlí ihned k radikálnímu řešení jako zabavení nemovitosti apod, ale předpokládám ze toto je úplně poslední možnost
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?