Nestihnuti lhuty pro kolaudaci

Dobry den, do listopadu mame mit zkolaudovano, coz bohuzel nestihame. V pondeli zavolam do banky, ale nema nekdo aktualni zkusenost, jak tyto situace banka resi? Mame unicredit. Diky.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od annabell92:

Dobry den, do listopadu mame mit zkolaudovano, …
@annabell92 měli jsme ČS a řešilo se to dodatkem k hypoteční smlouvě. Vyhotovení dodatku bude možná něco stát.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jakuda:

@annabell92 měli jsme ČS a řešilo se to dodatkem …
@jakuda Takze zadna velka pokuta se nekonala? O kolik jste prosim odkladali kolaudaci? Dekuji za odpoved.
Odpovědět
Profilova fotka

@jakuda Takze zadna velka pokuta se nekonala? O …
@annabell92 Odkládali jsme to asi o 2 měsíce, dodatek stál 1500 a po jednání nám poplatek dokonce odpustili.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jakuda:

@annabell92 Odkládali jsme to asi o 2 měsíce, dod…
@jakuda Mockrat dekuji
Odpovědět

Dobry den, do listopadu mame mit zkolaudovano, …
@annabell92 Dajte vedieť, ako ste dopadli, tiež máme unicredit a príde mi, že to je snáď najhoršia banka čo existuje. Nič nejde, okamžité platby ešte furt nemá, za všetko si nechajú zaplatiť poplatky...
Odpovědět
Zdravím, my jsme také nestihli zkolaudovat dům, ale víceméně kvůli cesty. Termín jsme měli 29.9.2024. Napsala jsem do banky ČSOB, že se omlouváme, že důvodem zamítnutí bylo, že není zkolaudovaná cesta, že dům je ale hotový....poslala jsem jim fotky domu a geometrický plán potvrzený katastrem. Prodloužili nám termín o 4 měsíce. Poplatek 500 kč. A to máme ve smlouvě pokutu za nesplnění podmínek 50 tisíc. Takže zatím pohoda. Jen musíme stihnout udělat a zkolaudovat tu cestu. 😬
Odpovědět
Zdravím, my jsme také nestihli zkolaudovat dům, ale víceméně kvůli cesty. Termín jsme měli 29.9.2024. Napsala jsem do banky ČSOB, že se omlouváme, že důvodem zamítnutí bylo, že není zkolaudovaná cesta, že dům je ale hotový....poslala jsem jim fotky domu a geometrický plán potvrzený katastrem. Prodloužili nám termín o 4 měsíce. Poplatek 500 kč. A to máme ve smlouvě pokutu za nesplnění podmínek 50 tisíc. Takže zatím pohoda. Jen musíme stihnout udělat a zkolaudovat tu cestu. 😬 a pak hned dům.
Odpovědět
Ahoj diky vsem za odpovedi, nam unicredit odlozi kolaudaci o pul roku, dodatek ke smlouve bude stat 5000kc, a chteji znovu odhad nemovitosti, takze dalsi penize.
Odpovědět
My jsme řešili s KB v létě, posun byl možný max o rok, kromě formuláře a dopisu, proč se nám to protáhlo (problémy s povolením, počasí a sezonnost, nedostatek materiálu, špatná koordinace stavební firmy) to mělo taky stát 1500 Kč (nakonec nula, protože zrovna u nich předělávali systém a během krátké doby kolem toho ten poplatek neúčtovali, asi jako omluva za čekání - schvalování celkem trvalo měsíc a půl).
Odpovědět
Odkládala jsem dodání potvrzení o kalaudaci již 3x, hypotéku mám v ČSOB, vždy v el.bankovnictví napíšu žádost o odklad + důvod + návrh nového termínu - vždy to posunu o 6M a nikdy žádný problém. Vždy schváleno, za dodatek zaplaceno nějakých pár stovek cca max 500 Kč.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?