Co myslíte, že je možné očekávat? Nárust cen za poslední cca rok je vcelku evidentní, otázkou je, jestli lze očekávat, že to splaskne v nejbližší době nebo ne. Opravdu je takový problém se schvalováním nových staveb?
@ookami_hime mame koupeny byt v projektu kde by se letos mela zacit prodavat dalsi etapa,ktera bude vyrazne drazsi nez predchozi etapy.Takze ceny dolu nejspis nepujdou.Novych projektu na byty moc schvalenych neni.
Také máme koupený byt v projektu, kde další etapa dle infa developera bude dražší. Před koupí jsem poptávala i jinde a informace stejná. Myslím si, že v Praze to lepší v budoucnu nebude, nových projektů je opravdu pomálu.
Ceny v Praze rostou už několik let, ne jen za cca rok. Před 10ti lety jsem koupila byt, teď ho prodávám o 1,3 mil. dráž. A problém s místem developeři mají, stačí se podívat, kam všude začínají ty paneláky cpát. A protože nebudou nové byty, tak samozřejmě nebude klesat cena ani staré zástavby. Navíc v Praze se dost roztahují cizinci a ti jsou ochotní kupovat dráž ale tím ty ceny taky zvedají
Ceny porostou pravděpodobně po celé ČR. Pracuji ve stavební firmě a nárůst cen bude a co máme výhledy na 3 roky předem, tak ceny klesat nemají, ale kdo ví co se stane.
Rostou nejen ceny bytů, ale i pronájmů. Nedávno jsem inzerovala pronájem bytu 2+kk , prozřetelně jsem nedala telefon, pouze email. Ozvalo se mi neuvěřitelných 69 zájemců. I když inzerovaná cena byla v místě obvyklá, řada z nich, abychom je upřednostnili, sama nabídla nájem vyšší. Byla jsem z toho docela v šoku. :-D
@ookami_hime taky mi to táta říkal. Má známého v jedné velké realitce a prej je to bída, protože se nesmí stavět. A že máme velký štěstí, že jsme chytli developerský projekt co je schválený už dlouho. Málem jsme si koupili pozemek a stavěli sami a kdo ví, jestli by nám to prošlo.
@aneri53 najmy jsou na tom jeste hur a budou drazsi.Jelikoz vetsina majitelu,ktera my byt v lukrativni lokalite byt pronajima kratkodobe cizincum.My uz take zadny byt nepronajimame dlouhodobe ale jak pises ,dal se inzerat a vyskocila neuveritelna cisla mejlu .
S tím pronájmem jsem to myslela spíš na nejbližších pár let. Na jednu stranu developerské projekty dochází, na druhou stranu třeba u nás v okolí za poslední ten cca rok vyskočili ceny 3+kk třeba i o milion. Ale je otázkou kam to ještě může růst :-S nicméně děkuji za potvrzení, že projektů je opravdu málo. Nevíte jestli neexistuje nějaký souhrnný přehled o nových projektech, které se chystají? Něco jako novinky ze světa developerů
@ookami_hime vetsina velkych developeru ma vzdy na strankach pripravovane projekty.Zrovna velke byty maji byt nejvic zdrazeny v projektu kde budem bydlet my.