Odpověď na příspěvek od marketa07:
Dobrý večer, mám dotaz zda je problém financovat … @marketa07 to my vědět nemůžeme každá banka k tomu přistupuje jinak zeptejte se u nich.Odpověď na příspěvek od marketa07:
Dobrý večer, mám dotaz zda je problém financovat … @marketa07 Popisujete skutečný stav anebo stav v katastru nemovitostí?Odpověď na příspěvek od vladimirsvorba:
@marketa07 Popisujete skutečný stav anebo stav v… @vladimirsvorba Jedná se o skutečný stav, ulice je slepá a k RD sedá dojít pouze po úzké vydlážděné pěšině- chodníku cca 35 m. Chodník je obecní. Jiná přístupová cesta neexistuje.Odpověď na příspěvek od marketa07:
@vladimirsvorba Jedná se o skutečný stav, ulice j… @marketa07 Pro banku a odhadce je důležitý hlavně právní stav věci, tedy jak je to v katastru. Problémy to způsobovat může, ale dopředu to nikdy nevíte. Spíš bych zvážil, jestli je takový dům vhodný, když vše budete muset nosit takovou dálku...Odpověď na příspěvek od marketa07:
Dobrý večer, mám dotaz zda je problém financovat … @marketa07 Banka Vám dá hypotéku na dům, který je povolený stavebním úřadem. Takže problém hledejte jinde než v bance.Odpověď na příspěvek od marketa07:
Dobrý večer, mám dotaz zda je problém financovat … @marketa07 Záleží i na tom, co je to za chodník a kdo jej vlastní. To má zásadní vliv na odhadní cenu i na to, jestli odhadce vůbec uzná dům jako vhodnou zástavu. Jestliže je přístupová cesta (chodník) obecní a má dostatečnou šířku, tak to bude myslím bez problémů. Ale záleží na konkrétním odhadci i na bance. Odhadci se musejí řídit striktními pravidly dané banky. Bohužel hypotéční bankéři tyto pravidla příliš neznají, takže vám mnohé odkývají, ale odhad nakonec nemusí vyjít.Odpověď na příspěvek od m_i_r_e_k:
@marketa07 Záleží i na tom, co je to za chodník a… @m_i_r_e_k Dotaz nebyl na zástavu, ale na financování.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@m_i_r_e_k Dotaz nebyl na zástavu, ale na financ… @jozkakomosny Pokud se zastavuje jiná nemovitost, lze hypotékou financovat jakákoliv nemovitost určená k bydlení. Co je určené k bydlení si banky vykládají poměrně ze široka, protože samozřejmě hypotéku dát chtějí a je to pro ně obchod. Kámen úrazu bývá právě ta zástava, což si banky naopak hlídají velmi přísně, protože do značné míry určuje míru jejich rizika.Odpověď na příspěvek od m_i_r_e_k:
@jozkakomosny Pokud se zastavuje jiná nemovitost,… @m_i_r_e_k Jenomže tazatel ten dům zastavovat nechce. Takže zbytečná polemika.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@m_i_r_e_k Jenomže tazatel ten dům zastavovat ne… @jozkakomosny Ok, v příspěvku tazatelky nikde nevidím, že dům nechce zastavovat. Tak snad nevadí, že jsem uvedl informace navíc. Přeji hezký a klidný den.