Ahoj střecháčci, plánujete si někdo podat žádost o tento úvěr 600 od SFRB? Nebo máte někdo již zkušenost s úvěrem 300 od SFRB a podělíte se o zkušenosti? Děkuji ;-)
@zamilovanadonej úvěr 300 jsme si brali v roce 2007, kdy sazba 2% byla výhodná - tenkrát se sazby pohybovaly tuším kolem 5- 6%. Výhodou bylo odpuštění 15 tisíc za každé narozené dítě. Podmínky pro čerpání byly o dost přísnější než např. v buřince. Chtěli po nás navíc ručitele, přestože jsme měli nadprůměrné příjmy.
@zamilovanadonej zvažujeme (místo kombinace hypo+stavebko, kombinaci hypo+sfrb), ale spíš to vypadá, že nebudou moc konkurenceschopní aktuálním úrokovým sazbám. Uvidíme, co vyleze z přesných podmínek.
@petraxname Díky za zkušenost. Byla tenkrát možnost nejen mít ručitele ale ručit přímo nemovitostí? Píšou že přijmou i jiné zákonné záruky než je ručitel.
@zmrz_lina Tak já předpokládám že je to jak tvrdí- pro nízkopříjmové rodiny, kterým prostě hypo nikdo nedá.... otázkou je, zda budou prověřovat i registry atd.....
To by me docela zajimalo ;-).
Podle tohoto clanku http://tn.nova.cz/clanek/poskytovani-... bude sazba od 1.46% (tzn lepsi nez hypoteka) po 2.46% (tzn od horsi nez hypoteka).
Pokud by to slo zadat soubezne s hypotekou, dokazu si predstavit pomoci toho cast hypo umorit a mit o fous lepsi uroky, ale nikde sem nenasla podminku zadani (nejaky strop na prijem? lze mit soucasne hypo? ... )
@zamilovanadonej oni to ale nemyslí pro nízkopříjmové jako takové, ale pro rodiny s malými dětmi. Za 600 tisíc si stejně nekoupí bydlení ani nízkopříjmový a musel by si zbytek doplatit z vlastní kapsy nebo hypotékou ;-) (teda samozřejmě s výjimkou některých lokalit)
@zmrz_lina Tak to jsem samozřejmě pochopila když je podmínka mít dítě do 6ti let ;-) Tak my si za to bydlení koupíme, máme domek za 550 tisíc ;-) Do 600ti tisíc se dá koupit byt na vesnici či domek k opravě. Na novostavbu to není, to je fakt. Ale bude to i na reko.
No z tech linku co jsem nasla i co jsou tady mi prijde, ze oni sami jeste podminky presne nevedi ;-)
Uvidime jak to dopadne, u nas je to tak maximalne pulka pozemku, ale i tak by to bylo fajn.
My máme úvěr 300.
Ale myslum, ze ted jsou úplně jiné podmínky. Máme to na 20let..při narozeni 2 a vice děti se z úvěrů stává bezurocny. V nemovitosti se nesmí podnikat, nesmí se prodat jinak se musí hned vrátit cela částka. Další hypoteka, půjčka, úvěr...vše jim je jedno.
@cibulenka1 Paní z sfrb mi sdělila toto: vládní nařízení vstoupí v platnost zveřejněním ve Sbírce zákonů (což obvykle bývá 14 dnů ode dne schválení) a nabude účinnosti po 15 dnech. Pokud tedy všechno půjde hladce, SFRB předpokládá, že začne přijímat žádosti v průběhu dubna. Před tím na našich webových stránkách zveřejníme všechny dokumenty, takže žadatelé budou mít čas se případně na vše připravit. Sledujte tedy prosím www.sfrb.cz pro aktuální informace.
@hhranolka tak to jsem teda nikdy nikde nečetla... Co vím, tak za narození dítěte v době trvání úvěru se odečítá 30 tis. z jistiny, ale že by se stal bezúročným, to si myslím, že ne :-) Jak dlouho ho máte?
@damada A co děti, které se narodily před tím, než si rodina vezme tuto půjčku? Nic?
Holky a bude možné vzít si to a smáznout tím hypo na pořízení domu, co už máme od roku 2013?
A max. výše je teda 600 000?
@zamilovanadonej Proboha, kde bydlíš? U nás za 600 000 nekoupíš ani pidi pozemek :-D. 6000 za m2 je tu norma a to nejsme v Praze. Průměr je tak 2-3000 Kč za metr čtvereční a to si nedělám srandu :-).
@orchidis A co takhle že to není jen o lokalitě, ale také o náročnosti kupce, a o času který chce hledání nemovitosti věnovat? pokud půjdu za nějakým developerem taky tu dám za parcelu 2 a půl míče.... Jinak chalupu jsme koupili za 88 tisíc ;-) :-D :-D
Jinak bydlím v Trhových Svinech.
@zamilovanadonej No, netřeba z někoho dělat blbce, hledali jsme 3,5 roku, velice poctivě, každý den :-) a povedlo se na místní ceny ještě velice dobře :-).
Trhové Sviny? To chápu. Je tam krásně, ale jak řekl náš vodácký instruktor - je to Bohem zapomenutý kraj. Žádná práce, nezaměstnanost, chudoba. To pak tlačí ceny dolů. Ale je to pěknej kraj, tam v okolí. To město samotný je strašný a je tam i dost cikánů, ale okolí je hezký. Takže suma sumárum, příznivé ceny ti nezávidím, koupit něco za levno v díře není žádnej kumšt :-). Kumšt je myslet na děti, vyžití rodiny, možnosti studia, bezpečnost, pracovní příležitosti a nějak to zvládnout :-).
@hhranolka 60 tis. to dělá zhruba za 10 let (+-), ne za 20... ;-)
@orchidis děti předtím se nepočítají a vzít si to na splacení hypo zpětně taky nejde, protože jedna z podmínek je, že nevlastníte žádnou nemovitost
po nas 2006 nebo 2007 chteli rucitele, coz jsme nemeli a nakonec se napsat exekucni vymer nebo jak se to jmenovalo a bylo to v pohode. Proste kdybychom nesplaceli, tak by prisel exekutor. takze pokud splacet chces, tak se nemusis niceho bat.
@zamilovanadonej
haha, nandala jsi jí to :-) čekala jsem jestli se ozveš, protože jinak bych se ozvala já, protože ten hulvátskej blábol se mě teda hodně dotkl !!!!!
@orchidis a ty se kroť v projevech !!!
@atilius Tak město Trhové Sviny má cca 5000 obyvatel, ve spádové oblasti v tvém článku je počet obyvatel 18 477, což bude patrně myšleno celé trhosvinensko. Bohužel jsem okolní obce neobcházela dům od domu. Každopádně žádná gheta apod. ani problémy tu nejsou a nebyly. ;-)
@roxxy No jako není to tu pupek světa, že, ale čeho je moc toho je příliš. Pracuji v personální agentuře v ČB a máme spoustu volných nabídek pracovních míst, ale uchazečů málo. Nebudu se tu přece nějaké panince obhajovat proč žiju v jižních Čechách :-o :-D :-D :-D 8-(