Máte někdo zkušenosti s uzavřením hypotéky a odložením začátku čerpání až o rok ?
Jde mi o nynější výhodné sazby hypotéky, které se už teď zvedají a bůhví, jak to ještě bude...
Naše situace: Stavět začneme na začátku 2019 - svépomocí, takže to nějakou dobu potrvá. Zatím nemáme ještě projekt hotový - ten bude v létě/na podzim. Nabízí se nám možnost uzavřít smlouvu už nyní a začít čerpat za rok s tím, že na dočerpání potom budou 2 roky. Jeví se to hodně výhodně. Zarezervuji si vlastně hypotéku s nynějšími podmínkami do budoucna...
Bohužel toto nabízí jen Moneta a Modrá pyramida. Bojím se, že se tak vlastně připravíme o širokou možnost nabídek jiných bank a navíc Modrá pyramida je stavební spořitelna, takže to bude stylem překlenovacího úvěru a to se mi moc nelíbí :-|
Máte někdo zkušenost? Postřeh, tipy, názor...cokoliv?
hlavně ne modrou pyramidu, ti mají tendenci na překlenovák nabalit tolik nesmyslných dalších poplatků, že se to nakonec moc nevyplatí. rozhodně ne proti klasické hypotéce i s možnými horšímy podmínkami třeba za rok.
jinak tohle umí i ČSOB(hypoteční banka)
@mysak124 Já se právě té pyramidy bojím - je to překlenovací úvěr... to mám teď na pozemek a ikdyž už jsem dosáhla 40% tak musím čekat na nějaké hodnotící číslo a až potom budu splácet klasický úvěr :-| Na hypo to určitě nechci..
@lucka_dc Brala jsem teď hypo od Buřinky, čerpat budu až 09/2018 a mám úrok 2% na 6 let. Žádné poplatky, žádné podmínky vedení účtu a pod. Zařizovala jsem už v prosinci 2017 přes hypotečního poradce - chodit po bankách sama se prostě vůbec nevyplatí.
Pokud by někdo pročítal diskuzi a zajímal se o téma - aktuální stav :
Dodali jsme půdorysy domu (mnou namalované v homestyleru) a rozpočet (mnou vytvořený podle soustavy ÚRS) a bance to stačí. Zatím máme informaci o úrokové sazbě 2,69% (možná na výjimku i 2,59%) na 10 let od Komerční banky. Od března mají dokonce akci na odhad zdarma. Čerpání s ročním odkladem, pak standarně 2 roky na vyčerpání. Vše řešeno přes finančního poradce. :-)
tak Moneta pozor, ta nezafixuje urok., Hypoteka sice je predschvalena, ale jen na pul roku a kdyz budete chtit cerpat, daji aktualni urok. MPSS to ma na rok, preklenovak je ted uz jen na prvni dva roky - takze i kdyz ji osobne nesnasim, sla bych do toho :-D
@evaviki@lucka_dc
Pokud podepíšete smlouvu o úvěru, můžete čerpat až za rok, i u Monety. Ale nevím, zda budete moci nyní podepsat smlouvu o úvěru na stavbu bez projektu a stav. povolení. A co airbank? Zjišťovali jste?
@lucka_dc tak ta MP už nemá klasický překlenovák, už to mají upravené tak, že se to vpodstatě rovná klasické hypotéce. Ale i v jiných bankách se dá čerpat až 2 roky...