Krokve- garáž

Prosím o radu. Stavíme garáž 9,5 x7 m - klasický obdelník, pultová střecha 10st. sklon. Plechová krytina. V PD mám krokve o délce7,6 m po 600 mm vedle sebe. Je to dostatečné? Neprohnou se mi? Krokve v PD rozměru 60/180 .... Díky moc za rady a info jak máte třeba vy na garáži s podobným rozponem
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od aksile88:

Prosím o radu. Stavíme garáž 9,5 x7 m - klasický …
@aksile88 Tak pod plechovú krytinu ide podbitie z dosiek, takže tam nejaké prehyby krytiny nehrozia.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@aksile88 Tak pod plechovú krytinu ide podbitie z…
@roman_ Důvod pod plech zaklop?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

@roman_ Důvod pod plech zaklop?
@vladimir_sacha Samozrejme nemusíte, ale je to minimálne doporučené, pre niektoré krytiny nutné.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@vladimir_sacha Samozrejme nemusíte, ale je to mi…
@roman_ My máme od Satjam na střeše, tam není záklop, jen laťování a na šopě je trapéz taky na latích... a nic to nedělá.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

@roman_ My máme od Satjam na střeše, tam není z…
@vladimir_sacha boha je jsou plechy na které podbití být musí a jsou plechy pod které být nemusí to že vy něco nemáte a máte to úplně blbě udělané neznamená že to tak chce i někdo jiný.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od edison101:

@vladimir_sacha boha je jsou plechy na které podb…
@edison101 Možná tak na falc bych dal zaklop nějaký aspoň deska - mezera na šířku desky a zase deska. Aby to nebylo zbytečně celé a nestálo to moc
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

@edison101 Možná tak na falc bych dal zaklop ně…
@vladimir_sacha ano a dopadne jak vy že mu všude teče, kuna všechno rozkouše atd. Celý zaklop a je klid kdyby jste vy nechtěl ušetřit každou korunu a neojebaval ty věci tak máte dům v pořádku tak máte odstrašující příklad jak co nedělat.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od edison101:

@vladimir_sacha ano a dopadne jak vy že mu všude …
@edison101 Tady už to bylo doj**** když se to rozestavěné bralo a v tu dobu už stál krov bez věnce v patře, už byl strop monolit mezi patry kdy tam byly vyzděné plné cihly jako šalování atd... Najít tady pravý úhel byl zázrak, ale bylo to levné a s velkým pozemkem, takže to už bylo jedno. Bohužel to vyrostlo megalomanské s vikýři, oblouky atd... v duchu podnikatelského baroka, které v té době začalo už trochu upadat a nikdo to nechtěl vzít..... Teď na jaře to bude 25 let od zahájení stavby..... Zatím to nespadlo.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

@edison101 Tady už to bylo doj**** když se to roz…
@vladimir_sacha Je fajn si prečítať pár Vašich komentárov, aby som lepšie spal s vedomím, že aj taký dom ešte stále stojí, ale rozhodne by som si nestaval dom na základe Vašich rád a skúseností.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@vladimir_sacha Je fajn si prečítať pár Vašich ko…
@roman_ Jak vidno, tak stojí, podle některých zfušovaná stavba, asi nejhůře je na tom tady elektroinstalace obecně.... Ale zatím funguje... Rozvaděč na překopání od základu, teď ani už chránič nereagoval na to, že jsem se dotkl 2x N vodiče z proraženého kabelu.... Střecha je udělaná tak jak se má, na plech se prostě záklop dávat nemusí, ledaže by byl na střeše metr sněhu nebo byly 160km/h poryvy... Jinak prostě je to zbytečné a nějaká kuna si stejně najde cestu, když dokáže vyšplhat po fasádě.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?