Věncovky z profixu vs příčkovka

zdravím,stavím garáž z porfixu a chci se zeptat. Nemohu nikde sehnat věncovky ( U profily) .Mohu nahradit bočnice z příčkovky cca 5 cm místo U profilu?šíře zdi je 250mm. Jedná se mi o tom až tam budu lít beton aby se to nerozpadlo. dělat to někdo z vás popř jakou sířku příčkovky jste dávali?Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@brosban Co bazar? tam je dost věcí..já ted prodával yqu profily a byly během týdne pryč.
Odpovědět
bazar také nic
Odpovědět
@brosban běžně se to dělá a stačí těch 5cm a pokud to bude lit ručně a opatrně tak by to mělo udržet. Ale jestli chcete jistotu tak sejde desky a nějaké svěrky. V nouzi to jde i drátem.
Odpovědět
Asi bych to udělal z OSB desek z 25 cm ubrat z každé strany 5 cm se mi zdá dost. Betonový věnec jen 15 cm 🤔
Odpovědět
@brosban pokud budete betonovat ručně, tak nevidím problém, pokud pumpou, tak jednoznačně zbednit, aby to neuletělo (ten tlak pěna malta ani lepidlo neudrží) Jinak dělat věnec Uprofilem je snad asi ta nejdražší varianta.. Uprofil se používá v místech překladů, ale na normální zdi buď zbednit překližkou/osb (případně na vnější stranu věnce vložit ještě polystyren kvůli tep. mostu) a nebo teda těma příčkovkama. Nevím teda jak ta garáž vypadá a jako střechu ponese, ale jak tu psal už @milan1965, tak 15cm věnec na 25cm zeď, bude to stačit...? 🤔
Odpovědět
Profilova fotka
@brosban Jinak my dělali věnec na dům tak že se na poslední řadu ytongu na vnější stranu dali na zdicí Maltu vencovky a z vnitřní strany se udělalo klasické prkenne bednění to se celé stahlo shora přes U klestiny pomoci prken, v místech otvoru oken se pod překlady stáhli drátem, někde se stalo že samotný tlak betonu drželi ty vencovky a nic se nestalo, je tedy ale pravdou že jsem k vencovkam ještě vkládal pir izolaci v délce 2 m takže ten tlak se roznesl. Beton se ukládal pomoci pumpy. Zde bych klidně udělal bednění z obou stran zároveň se zdi ať je zachována šíře věnce 25 cm pro jistotu pokud není zpocitana statika. A to bednění svázal drátem na spodnim líčí věnce a na vrchním také s přidáním rozperek. A nebo se dá i použít velox či durisol bednění které tam zůstane to má myslím i malou tloušťku a je spojeno drátky takže se ne rozjede.
Odpovědět
@doog zdravim. Střecha bude pultová uprostřed HEB 200 kvuli prohnutí.. Nad střechu bude jen atika a tod vse takze zadna vaha na venec nebude..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?