Odpověď na příspěvek od snowkill:
Ahoj, mám velký problém, máme rovinatý zasíťovaný… @snowkill Aké číslo sa skrýva za "obrovskou sumou za projekt"?Odpověď na příspěvek od roman_:
@snowkill Aké číslo sa skrýva za "obrovskou sumou… @roman_ to by mně také zajímaloOdpověď na příspěvek od snowkill:
No ted nam projektant rekl 190 tisíc. Ze vsím všu… @snowkill ta cena je zlata v dnešní době, mate to i s prováděcí dokumentaci???Odpověď na příspěvek od snowkill:
No ted nam projektant rekl 190 tisíc. Ze vsím všu… @snowkill těžko říct jestli je dobrá, záleží, co vše obsahuje...tak sem postnete bez hlavičky projektanta, co vám za ty peníze nabízí. Btw.to je jen začátek, jsem zvědavý, co řeknete na první cenovou nabídku na základy a hrubou podlahu, to teprve budete řešit jak je to drahé - dyt je to jednoduché jen beton a železo a pár trubek 😉Odpověď na příspěvek od snowkill:
No ted nam projektant rekl 190 tisíc. Ze vsím všu… @snowkill my měli pro stavební povoleni za 130tis l.p.2016, bez rozpoctu atd....takze fakt bude zalezet co v tom mášOdpověď na příspěvek od snowkill:
V ceně je: prověření pozemku zaměření pozemku zj… @snowkill Přijde mi to jako v pohodě cena, my dávali v podstatě za totéž před 3 lety víc, ani jsme tam neměli to zajištění vyjdření a povolení, to jsme si oběhávali a vyřizovali sami. Ani jsme neřešili vjezd, oplocení a některé další věci, protože jen rekonstruujeme, nestavíme nový barák. Ale dle všeho nyní podle nového stavebního zákona prováděcí dokumentace nutnost JE (za nás nebyla). To bych si myslela, že by projektant asi mohl vědět, což?Odpověď na příspěvek od snowkill:
V ceně je: prověření pozemku zaměření pozemku zj… @snowkill Prováděcí dokumentace je od 1. 7. 2024 povinná. Bez ní nesmíte zahájit stavbu. Pokud to Váš projektant neví, je to amatér, vyměňte ho. Na ČKAIT se to omílá více než půl roku, takže pokud má povinnou autorizaci, musí to vědět.Odpověď na příspěvek od pyramis:
Pokud je pozemek již zasíťovaný, tak tam nemusí b… @pyramis no to jsem mu taky rikal, ale prej tohle je od toho antonička do baraku do rozvadeče :D.Odpověď na příspěvek od milanq:
@snowkill Prováděcí dokumentace je od 1. 7. 2024… @milanq říkal mi že to dělají tak podrobně atd. v měřítku 1:50 a 1:100, že to vlastně je prováděcí dokumentace. No a co mam dělat? Ptal jsem se ho, dokonce jestli mi zaručí, že to půjde zkolaudovat, a řekl že ano.Odpověď na příspěvek od snowkill:
@milanq říkal mi že to dělají tak podrobně atd. … @snowkill Dejte si do smlouvy, že dokumentace bude v rozsahu stanoveném přílohou č. 9 vyhlášky č. 131/2024 Sb. A po dodání si to zkontrolujte, resp. nechejte zkontrolovat.Odpověď na příspěvek od snowkill:
Ahoj, mám velký problém, máme rovinatý zasíťovaný… @snowkill To pak ale nejsou přípojky...Odpověď na příspěvek od milanq:
@snowkill Dejte si do smlouvy, že dokumentace bu… @milanq Děkuji moc dobrá rada.Odpověď na příspěvek od pyramis:
@snowkill To pak ale nejsou přípojky... @pyramis podle toho co mi tu poslal, to pdfko tak to tady tak píše. Můžu vám to poslat přes soukromou zprávu prosím? DěkujiOdpověď na příspěvek od snowkill:
@milanq Děkuji moc dobrá rada. @snowkill No pokud bude ta dokumentace obsahovat to co píšete a bude mít i všechny náležitosti podle vyhlášky, tak velmi pochybuji, že Vám to udělají za těch 190 tis. Tipnul bych si, že buď Vám takovou smlouvu nepodepíšou, nebo navýší cenu aspoň o50 tis. Pro zajímavost i pro poučení, můžete sem pak dát výsledek Vašeho jednání s projektantem?Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@snowkill No pokud bude ta dokumentace obsahovat… @jozkakomosny no sam s tím došel, s tím, že něco se trošku bude ještě upravovat, škrkat protože už něco mám hotové. Smlouva bude, tak žádné navyšovaní pak nehrozí. Uvidíme v pondělí. Klidně pak napíšu jak to postupuju atd.Odpověď na příspěvek od snowkill:
Ahoj, mám velký problém, máme rovinatý zasíťovaný… @snowkill Krásný den, jsme schopni Vám vše udělat na klíč , projektanta . Architekta až po předání klíčů. S úctouOdpověď na příspěvek od trsgreen:
@snowkill Krásný den, jsme schopni Vám vše udělat… @trsgreen Nemyslíte, že by ste si mali zaplatiť PRO účet, keď sem chcete dávať takto vo veľkom reklamu?Odpověď na příspěvek od bread:
@snowkill ta cena je zlata v dnešní době, mate to… @bread Tak s prováděcí dokumentací těžko, ta bude ještě o jiné ceně ... Kdyz to nekdo bude ochotný udělat vzhledem k tomu co ma všechno obsahovatOdpověď na příspěvek od duck09:
@bread Tak s prováděcí dokumentací těžko, ta bude… @duck09 pan projektant, teda ta firma rikali ze uz to tam je :DOdpověď na příspěvek od trsgreen:
@snowkill Krásný den, jsme schopni Vám vše udělat… @trsgreen Dobrý den, a firma ? DíkyOdpověď na příspěvek od snowkill:
@trsgreen Dobrý den, a firma ? Díky @snowkill https://trsgreen.cz/ Dejte si pozor, ať nenaletíte.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@snowkill https://trsgreen.cz/ Dejte si pozor, a… @jozkakomosny nebojte :D nejsem ani blbec ani senilní ještě :D. Tohle je, ale síla. Ja to tam psal jen ze srandy, ale díky moc jste hodný.