Projektant

Zobraz úvodní příspěvek
Ahoj, mám velký problém, máme rovinatý zasíťovaný pozemek. Hledám už 2 měsíce projektanta. Na internetu nejsou žádné recenze, ve skupinách na FB nic moc. Každý si dává obrovskou částku za projekt. Nemůže tu někdo někoho doporučit? Brno venkov. A kolik teď stojí projekt? Rádi bychom si nechali postavit dům na klíč. Nebo je lepší poptat komplet firmu? Díky moc za rady
Odpovědět
1
2
Příspěvek byl smazán adminem. @snowkill Trochu Vás ta firma vodí za nos. Objasním to. Především je třeba rozlišovat (což Vaše firma zjevně nedělá) dokumentaci pro povolení stavby a dokumentaci pro provádění stavby. Podle nového stavebního zákona je dokumentace pro provádění stavby povinná - viz § 160 odst. 2 písm. a) nového stavebního zákona. Přechodové ustanovení nového stavebního zákona se týkají i dokumentace pro provádění stavby. Konkrétně je to uvedeno v ustanovení § 329 odst. 3: "Bude-li provádění stavby zahájeno do 30. června 2027, lze jako dokumentaci pro provádění stavby podle tohoto zákona použít dokumentaci pro provádění stavby zpracovanou podle dosavadních právních předpisů." Vzhledem k tomu, že jste stavbu ještě nezahájil, tak se Vás toto ustanovení zatím netýká. Pokud ale stavbu zahájíte do 30. 6. 2027, můžete použít i dokumentaci pro provádění stavby podle starých předpisů, kterou najdete v příloze č. 13 vyhlášky č. 499/2006 Sb. Takže pokud ta firma hodlá použít prováděcí dokumentaci podle starých předpisů, nechejte si ve smlouvě potvrdit, že ten předložený projekt je nejen v rozsahu dokumentace pro stavební povolení, ale i v rozsahu stanoveném pro prováděcí dokumentaci dle přílohy č. 13 vyhlášky č. 499/2006 Sb. Mimochodem - taková dokumentace je opravdu významně podrobnější než ta, která je třeba pro povolení stavby. Tak se nenechejte oblbnout.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od milanq:

@snowkill Trochu Vás ta firma vodí za nos. Objas…
@milanq Děkuji za odpověď, dalo by se o tom pobavit v soukromé zprávě at to tady nerozebíráme? Děkuji
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od milanq:

@snowkill Trochu Vás ta firma vodí za nos. Objas…
@milanq Poslal jsem vám sz, děkuji mnohokrát.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od snowkill:

@milanq Poslal jsem vám sz, děkuji mnohokrát.
@snowkill OK, píšu.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?