RD Rýmařov a zkušenosti s nimi?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky, stavíte někdo s RD Rýmařov? Případně jaké máte zkušenosti atd. atd. :)
Odpovědět
1
1669
1670
Profilova fotka
Ahoj, dělali jste někdo FVE? Na co si případně dát pozor při realizaci? Bungalov Largo, baterky a střídač bych dala do technické místnosti. Děkuju moc za rady
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od editaw:

@lazlo v červenci platit za něco od ledna je divn…
Já moc nechápu, podle jakého "klíče" kontaktujou klienty eVodníka. Mi se doposud nikdo neozval. A tak uvažuju ... co se stane, když na danou platbu nepřistoupíte? Nebudete mít online přístup, zasíllání notofikací nebo co? A je zajímavé, že když si na netu vyhledáte eVodníka ke koupi, tak o žádných měsíčních platbách nikde ani zmínka ... Zvláštní, uvidím, jestli se někdo časem ozve.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od sargic:

Já moc nechápu, podle jakého "klíče" kontaktujou …
@sargic nám online přístup už dobu nefunguje a notifikace na mail taky nechodí, ale nikdo se nám neozval a já se ozývat nebudu, nastavené hodnoty jedou tak, jak jsme je měli, tak nemám důvod.
Odpovědět
Profilova fotka

Já moc nechápu, podle jakého "klíče" kontaktujou …
@sargic jj taky se neozval, do mailu zatím report chodí, zkouknu ještě aplikaci. Ale na to, že jsem mu psala asi tak někdy v březnu, je to opravdu zajímavý přístup
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od zmrz_lina:

@sargic nám online přístup už dobu nefunguje a no…
@zmrz_lina Aaaa tak info o tom, že se nikdo neozval beru zpět. Email mi v dubnu spadl do složky Hromadné a to nesleduju, ale i tak to zatím kašlu. Uvidím, co se stane. A jestli nefunguju online přísup, tak Vám pošlu nastavení. Loni o prázdninách mi to taky vypadlo a měnilo se tam nějaké nastavení IP adresy.
Odpovědět
Profilova fotka

@zmrz_lina Aaaa tak info o tom, že se nikdo neozv…
@sargic Když jsem to s ním řešil (viz mé příspěvky na předchozí stránce), tak říkal, že kdo nezplatí, nebude mít přístup k online funkcím. To dává smysl, ale jestli tu placenou službu nezmiňují na produktové stránce, je to špatně. Navíc pořád platí to, co jsem psal - není možné zpětně zpoplatit něco, co už bylo poskytnuto bezplatně (tedy provoz od ledna řekněme do teď). Ale chápu, že se s tím každému nebude chtít babrat :)
Odpovědět
Ahoj, máte někdo foto a ceny solárních panelů na N101? Ta střecha mi pro to přijde celkově nevhodná. Díky
Odpovědět
Profilova fotka

@mariacek Žádný jsem tam nenašel, ale netvrdím, ž…
@sargic Ahoj, konečně jsem vyřešil zvonek na brance a tak se podělím se zkušenosti pro ostatní. Od spínače zvonku na domě vede (v mém případě) UTP kabel do spodní části rozvaděče. Tímto zdravím elektrikáře z RD Rýmařov a děkuji, že u své práce přemýšlí. Přístup byl parádní a obrovsky mi pomohlo to, že jsem byl 3 týdny na stavbě a všechno si fotil. Z rozvaděče pak po spojení wago svorkou vede UTP kabel ke zvonku, který má 2 tužkové baterie. Jelikož jsem při stavbě desky měl natažený UTP kabel k brance, stačilo na branku umístit tlačítko, zapojit jej a v rozvaděči vše připojit k wago svorkám. Stálo mě to vše 140 Kč. Před vchodem máme světlo s pohybovým senzorem, které nově nahrazuji světlem s kamerou od Philips Hue, abychom viděli kdo je u vchodu nebo u branky. Dají se instalovat levnější řešení, ale my používáme Hue tak chci mít vše v jednom...
Odpovědět
Profilova fotka
@mariacek To UTP ve spodní části rozvaděče mám taky, takže budu mít asi podobné zapojení. Takže jedno UTP Ti jde z rozvaděče domů ke zvonku (kde jsou ty tužkové baterie) a druhé UTP jde z rozvaděče ven ke vchodovým dveřím? A Ty jsi k nim na WAGO svorku připojit třetí UTP, které jsi si natáhl k brance? Tak to mám stejně, jen jsem kupoval domovní telefon (sluchátko) a do stávajicího systému zvonku jsem se nanepojoval. Ale nenapadlo mě se jen napojit do stávajícího systému zapojení. Ale stojí to za zvážení ... Kameru nad vchodem planuju taky, mám udělané svoje zastřešení vchodu, tak na něj chci namontovat časem IP kameru a nějaké další na dům, ale to až časem .. kabely mám nachystané, takže to postupně nakoupím a zapojím ...
Odpovědět
Profilova fotka

@mariacek To UTP ve spodní části rozvaděče mám ta…
@sargic Ano, je to jak píšeš. Teoreticky mohli natáhnout UTP jen mezi spínačem a krabičkou zvonku, ale díky tomu, že to jde přes rozvaděč, můžeš k tomu napojit X dalších spínačů. Drátky jsou tenké, zamotané do sebe a strčené do té wago svorky co je na pružinku. Místo dvou jsou teď ve svorce tři. Chtěl jsem se vyhnout dalšímu zvonku, bateriim a tak... Jinak ta kamera hue se světlem (reflektorem) umožňuje i komunikaci s člověkem co tam stojí a jelikož je vchod 2m od branky, bude to v podstatě jako videotelefon. Na Philips Hue se určitě podívej, pokud nemáš už jiný systém. Já díky tomu mám vypínače v domě tam, kde chci ve stejném designu a tak. Garáž se mi rozsvítí po příjezdu domů atd. Je to drahé, ale super.
Odpovědět
Profilova fotka
Neřešili jste uchycení těžších věcí na fasádu? Nějaké zkušenosti s materiály, které budou bránit tepelným mostům? Nejraději bych provrtal polystyren a uchytil těžší světlo vrutem do fermacellu...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od mariacek:

Neřešili jste uchycení těžších věcí na fasádu? Ně…
@mariacek Záleží na hmotnosti, ale ak je to ťažšie, v stene by v tom mieste mala byť výstuha.
Odpovědět
Článek se načítá

Odpověď na příspěvek od pavelll12:

Ahoj, máte někdo foto a ceny solárních panelů na …
@pavelll12 22panelů, plných 10kWp. Ještě zbylo místo na garáži a v přední části pod vykýřem. Nejlepší investice, kterou jsme mohli udělat.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravim, dodelavali jste nekdo pudu do K74? RDR nam to nacenil na 180t, coz mi prijde neuveritelny :D
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od mmissy:

@pavelll12 22panelů, plných 10kWp. Ještě zbylo mí…
@mmissy Jak máte orientovanou střechu, že máte panely z obou stran? A čím topíte?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od mariacek:

@mmissy Jak máte orientovanou střechu, že máte pa…
@mariacek východ západ. Topení puvodnim 9kW primotopem. Dokud bude na trhu virtuální baterie, nemám důvod to resit. Vyrobena el mi staci. Pak přejdeme na tepelko.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od m2s:

Ahoj všem. Jdu opět s dotazem ... Jak jste prosím…
@m2s Terasu jsme k domu nekotvili, je samostatně stojící . Pochozí máme jen parapet z obývacího pokoje. Z dětského pokoje parapet pochozí není, ale dá se to v pohodě překročit. Podlahu máme hned pod fasádou jak začíná sokl.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, tudy v obáváku vede trám? Plánoval jsem u kamen udělat díru pro průduch na schodiště, aby šlo teplo od kamen pěkně do patra. Jinak se teplu z obýváku moc nechce, ikdyž mám ventilátor na kamna :/ Děkuji
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od silenoz:

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, tudy v obáváku ved…
@silenoz Projekt nemáte?
Odpovědět
Profilova fotka
Projekt sice neznám, ale zde je to více než jasné. Samozřejmě, že tam je trám. Na čem jiném by ten strop asi tak držel?
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od username:

Zdravim, dodelavali jste nekdo pudu do K74? RDR n…
@username Dodělával jsem půdu, mám to v albu .... https://www.modrastrecha.cz/blog/sarg...
Odpovědět
Profilova fotka
A nedělal někdo prostup od kamen na schodiště? Prosím o foto k inspiraci ;) Díky
Odpovědět
Profilova fotka

@username Dodělával jsem půdu, mám to v albu ....…
@sargic Resili jste statika nebo neco podobneho?
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od username:

@sargic Resili jste statika nebo neco podobneho?
@username Neřešil. Dával jsem KVH 60x120mm, roztreče mezi trámy nejsou velké, vrutoval jsem to do stěn přes fermacell (a trám jsem netrefil jen mininálněkrát), takže se toho nebojím. A nemyslím si, že to RDR dělá nějak diametrálně jinak ..
Odpovědět
1
1669
1670
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?