Odpověď na příspěvek od editaw:
@lazlo v červenci platit za něco od ledna je divn… Já moc nechápu, podle jakého "klíče" kontaktujou klienty eVodníka. Mi se doposud nikdo neozval. A tak uvažuju ... co se stane, když na danou platbu nepřistoupíte? Nebudete mít online přístup, zasíllání notofikací nebo co? A je zajímavé, že když si na netu vyhledáte eVodníka ke koupi, tak o žádných měsíčních platbách nikde ani zmínka ... Zvláštní, uvidím, jestli se někdo časem ozve.Odpověď na příspěvek od sargic:
Já moc nechápu, podle jakého "klíče" kontaktujou … @sargic nám online přístup už dobu nefunguje a notifikace na mail taky nechodí, ale nikdo se nám neozval a já se ozývat nebudu, nastavené hodnoty jedou tak, jak jsme je měli, tak nemám důvod.Odpověď na příspěvek od sargic:
Já moc nechápu, podle jakého "klíče" kontaktujou … @sargic jj taky se neozval, do mailu zatím report chodí, zkouknu ještě aplikaci. Ale na to, že jsem mu psala asi tak někdy v březnu, je to opravdu zajímavý přístupOdpověď na příspěvek od zmrz_lina:
@sargic nám online přístup už dobu nefunguje a no… @zmrz_lina Aaaa tak info o tom, že se nikdo neozval beru zpět. Email mi v dubnu spadl do složky Hromadné a to nesleduju, ale i tak to zatím kašlu. Uvidím, co se stane. A jestli nefunguju online přísup, tak Vám pošlu nastavení. Loni o prázdninách mi to taky vypadlo a měnilo se tam nějaké nastavení IP adresy.Odpověď na příspěvek od sargic:
@zmrz_lina Aaaa tak info o tom, že se nikdo neozv… @sargic Když jsem to s ním řešil (viz mé příspěvky na předchozí stránce), tak říkal, že kdo nezplatí, nebude mít přístup k online funkcím. To dává smysl, ale jestli tu placenou službu nezmiňují na produktové stránce, je to špatně. Navíc pořád platí to, co jsem psal - není možné zpětně zpoplatit něco, co už bylo poskytnuto bezplatně (tedy provoz od ledna řekněme do teď). Ale chápu, že se s tím každému nebude chtít babrat :)Odpověď na příspěvek od sargic:
@mariacek Žádný jsem tam nenašel, ale netvrdím, ž… @sargic Ahoj, konečně jsem vyřešil zvonek na brance a tak se podělím se zkušenosti pro ostatní. Od spínače zvonku na domě vede (v mém případě) UTP kabel do spodní části rozvaděče. Tímto zdravím elektrikáře z RD Rýmařov a děkuji, že u své práce přemýšlí. Přístup byl parádní a obrovsky mi pomohlo to, že jsem byl 3 týdny na stavbě a všechno si fotil. Z rozvaděče pak po spojení wago svorkou vede UTP kabel ke zvonku, který má 2 tužkové baterie. Jelikož jsem při stavbě desky měl natažený UTP kabel k brance, stačilo na branku umístit tlačítko, zapojit jej a v rozvaděči vše připojit k wago svorkám. Stálo mě to vše 140 Kč. Před vchodem máme světlo s pohybovým senzorem, které nově nahrazuji světlem s kamerou od Philips Hue, abychom viděli kdo je u vchodu nebo u branky. Dají se instalovat levnější řešení, ale my používáme Hue tak chci mít vše v jednom...Odpověď na příspěvek od sargic:
@mariacek To UTP ve spodní části rozvaděče mám ta… @sargic Ano, je to jak píšeš. Teoreticky mohli natáhnout UTP jen mezi spínačem a krabičkou zvonku, ale díky tomu, že to jde přes rozvaděč, můžeš k tomu napojit X dalších spínačů. Drátky jsou tenké, zamotané do sebe a strčené do té wago svorky co je na pružinku. Místo dvou jsou teď ve svorce tři. Chtěl jsem se vyhnout dalšímu zvonku, bateriim a tak... Jinak ta kamera hue se světlem (reflektorem) umožňuje i komunikaci s člověkem co tam stojí a jelikož je vchod 2m od branky, bude to v podstatě jako videotelefon. Na Philips Hue se určitě podívej, pokud nemáš už jiný systém. Já díky tomu mám vypínače v domě tam, kde chci ve stejném designu a tak. Garáž se mi rozsvítí po příjezdu domů atd. Je to drahé, ale super.Odpověď na příspěvek od mariacek:
Neřešili jste uchycení těžších věcí na fasádu? Ně… @mariacek Záleží na hmotnosti, ale ak je to ťažšie, v stene by v tom mieste mala byť výstuha.Odpověď na příspěvek od pavelll12:
Ahoj, máte někdo foto a ceny solárních panelů na … @pavelll12 22panelů, plných 10kWp. Ještě zbylo místo na garáži a v přední části pod vykýřem. Nejlepší investice, kterou jsme mohli udělat.Odpověď na příspěvek od mmissy:
@pavelll12 22panelů, plných 10kWp. Ještě zbylo mí… @mmissy Jak máte orientovanou střechu, že máte panely z obou stran? A čím topíte?Odpověď na příspěvek od mariacek:
@mmissy Jak máte orientovanou střechu, že máte pa… @mariacek východ západ. Topení puvodnim 9kW primotopem. Dokud bude na trhu virtuální baterie, nemám důvod to resit. Vyrobena el mi staci. Pak přejdeme na tepelko.Odpověď na příspěvek od m2s:
Ahoj všem. Jdu opět s dotazem ... Jak jste prosím… @m2s Terasu jsme k domu nekotvili, je samostatně stojící . Pochozí máme jen parapet z obývacího pokoje. Z dětského pokoje parapet pochozí není, ale dá se to v pohodě překročit. Podlahu máme hned pod fasádou jak začíná sokl.Odpověď na příspěvek od silenoz:
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, tudy v obáváku ved… @silenoz Projekt nemáte?Odpověď na příspěvek od username:
Zdravim, dodelavali jste nekdo pudu do K74? RDR n… @username Dodělával jsem půdu, mám to v albu .... https://www.modrastrecha.cz/blog/sarg...Odpověď na příspěvek od sargic:
@username Dodělával jsem půdu, mám to v albu ....… @sargic Resili jste statika nebo neco podobneho?Odpověď na příspěvek od username:
@sargic Resili jste statika nebo neco podobneho? @username Neřešil. Dával jsem KVH 60x120mm, roztreče mezi trámy nejsou velké, vrutoval jsem to do stěn přes fermacell (a trám jsem netrefil jen mininálněkrát), takže se toho nebojím. A nemyslím si, že to RDR dělá nějak diametrálně jinak ..