Internetové připojení - vesnice

Zdravím, chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s internetem od o2 nebo vodafone na menších obcích? Místní poskytovatelé internetu trochu zaspali dobu a optickým kabelem u nás připojení možné není. Jde nám hlavně o plynulé sledování internetové televize. Děkuji za zkušenosti a doporučení
Odpovědět
Obec o 400 obyvatelich, 20 km od okresniho mesta. Mame o2 i o2tv a vse jde dobre.
Odpovědět
domek u lesa, internet od O2, když je počasí tak download max. 1MB/s... ale nic jiného tu není, ani žádný poskytovatel wifi...
Odpovědět
@puhelin to máme asi tak podobný, obec asi 200 obyvatel a od okresního města jsme 15km… máte jen modem se sim kartou, žádnou anténu?
Odpovědět
Profilova fotka
@tomi_28 Obec cca 200 lidí, bavil jsem se se sousedem a má internet vzduchem a na internet dobrý ale co se týče televize tak katastrofa, zavádí nám optiku takže to je čekání jak na smilování...ale vše záleží jaký je poskytovatel a jak mají přístupné směrové antény pokud jim nic nebrání tak by problém neměl být.
Odpovědět
@tomi_28 Uplne bez anteny, ta se prestrihla omylem pri rekonstrukci, ale pred tim se asi 9 let nepouzivala 🙂 6 let jsme meli o2tv pres notebook s monitorem, letos se koupila televize a mame ji pres modem.
Odpovědět
@jarin1 možná bude výhoda, že bydlíme na kopci, skoro nejvýš v obci… jde to nějak změřit ta kvalita internetu? Když sem pozvu jednoho nebo druhýho… bude tvrdit, že je to TOP 😀 Optický kabel určitě v dosahu není, ale vedou kolem pozemku telekomunikační dráty… to by byla taky možnost možná k nějakému připojení?
Odpovědět
Profilova fotka
@tomi_28 Pokud jste na kopci tak by to mohlo být výhodou, chce to zjistit podle místních co mají za připojení ale asi bych se nebál vzít něco od operátorů vzduchem. Zavolal bych na operátora a dle adresy zjistil dostupnost připojení nebo na jejich stránkách. Pokud tam nemá nějaký poskytovatel internetu antény tak to musíte řešit přes operátora.
Odpovědět
Tak od O2 kabelem se da zjistit na zrychlujemecesko.cz
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme internet od 02, hned jsme ho zrušili, dali místní síť a televizi máme stále od O2. Teď to šlape jako hodinky. A přitom na vysílač kde mají O2 vidíme. Ostatní operátoři k nám internet ani nedodaji 🤣
Odpovědět
Profilova fotka
Jedeme jinak vzduchem, televizi na modem a anténu máme taky, ale vůbec nepoužíváme
Odpovědět
@jandour koukám, že je to o zkoušce, buď a nebo. U někoho fachá u někoho ne
Odpovědět
Obec o cca 200 obyvatelích, máme internet přes místního poskytovatele, co jsme zjišťovali po sousedech a i od operatoru, tak funguje nejlépe, ale vyjde draz. Máme přes něj i o2 tv, ale ta se každou chvíli sekne. Doufáme, že co nejdrive pokryji 5G a přešli bychom přímo pod o2
Odpovědět
Článek se načítá
@tomi_28 riesil som to nedavno. zaziadajte si cetin o existenci siti, https://www.cetin.cz/web/dokumentace-... ked lezi blizko vas metalika tak nasledne cez zrychlujemecesko.cz mrknete ci niekto v okoli nema uz zavedenu internetovu pripojku a aku tam ma rychlost. ja som cez O2 nasledne poziadal o zavedenie pripojky do domu. je to beh na dlhu trat, cca pol roka od ziadosti. cez vdsl normalne by ste mali dostat 50Mbps down. ak budete mas stastie tak aj 100 Mbps.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?