Alternativa k Prüm Classic

Ahoj, hledám asi něco, co neexistuje. Prosím všechny, kdo poptávali bílé lakované profilované dveře, zda by mi neporadili, kam se ještě obrátit, když hledám plné dveře v laku s UV ochranou, s oblou hranou, v tloušťce 4 cm (do pouzdra) a ideálně pokud bude zárubeň 38 cm v jednom kuse. Téměř vše splňují Prüm Classic - bohužel jsou ale vyráběny podle německé normy (takže v pouzdru visí nesouměrně) a za RAL 9003 počítají příplatek 5 000 Kč na křídlo, což fakt nedám. Už jsem poptávala Erkado, Doornite, Porta Doors, Pol-skone, ale nikdo z nich nesplňuje všechny požadavky. Ostatní výrobci zase nemají vyhovující model (DRE, Sepos, Solodoor, Sapelli, Voster, Hörrmann, Gerbrich). Existuje ještě vůbec nějaký výrobce, kterého jsem opomněla? Podělte se prosím o vaše zkušenosti. PS: Myslela jsem, že výběr dveří bude brnkačka, když mám jasnou představu, jenže ono není možné ji naplnit...
Odpovědět
Nikdo nic? 🤔
Odpovědět
Máme Prüm, které se Vám líbí a už je to nějaký pátek, ale tenkrát jsem měla tedy pocit, že jeli podle české normy a jedny dveře nám tedy udělali podle německé, protože bychom otvor museli zvětšovat, tak nám to napasovali na tu německou normu. Jinak dveře tedy drahé, také jsem chtěla jinou RAL a bylo to přestřelené, tak jsem nechala tu jejich bílou a hlavně u levnějších hrozí, že zárubeň je po čase jinak bílá než křídlo, zde by se to nemělo stát. No uvidíme, dveře jsou hezké, ale zatím slouží krátkou dobu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od barebare:

Máme Prüm, které se Vám líbí a už je to nějaký pá…
@barebare No já už jsem byla pro ně v podstatě rozhodnutá a pak to zazdila ta barva. Jak je na tom oblá hrana v provozu? A jak jinak hodnotíte ty dveře např. z hlediska zvukového útlumu? Měli jste v hledáčku ještě jiné výrobce podobného typu dveří?
Odpovědět
Měla jsem i jiný typ,ale tam mě odradilo,že ta bílá zárubeň se nedělá stejně jako dveře, že i když si připlatíte za křídlo, že má to a tamto, tak ta zárubeň to nemá, kolegyně má muže v Doornite a koupili si teda lepší dveře, mají to samozřejmě i za lepší cenu, ale říkala, že ta zárubeň je prostě jinak bílá. Tyto Prüm dveře mají u nás ve výloze x let, svítí na ně a s tou barvou to ani nehlo. Jde o to, že jsem nechtěla dřevodekor, kdybych ho chtěla, tak klidně jdu do jiné značky a asi bychom i dost ušetřili, ale ta bílá je problém, všude jinde mě od toho odrazovali, na bílé Prüm neřekl nikdo nikde nic. My máme dveře teprve půl roku, takže jsem neshledala žádnou závadu, akorát jsem trnula, když si stavba ješte trochu sedala a museli jsme dveře dost štelovat, teď bych na to tak nechvátala a dala je až později.
Odpovědět
Na té třetí fotce je právě vidět, že ta zárubeň povolila od zdi, bylo na to asi brzy.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od barebare:

Měla jsem i jiný typ,ale tam mě odradilo,že ta bí…
@barebare Jo jo, to bez diskuse, kvalitou na Prum u tohoto typu dveří asi nikdo nemá, jenže prostě jak ta barva není úplně sněhobílá, tak to pro mě bude působit strašně rušivě. Na první fotce je ten rozdíl oproti zdi vidět. A přesně s těmi zárubněmi v jiné povrchové úpravě je to prostě problém např. Porta to tak má. Na ty Doornite se asi ještě pojedu podívat - mají jako novinku lepší lak CLARA, ale zase to nejde na všechny modely. Možná budeme bydlet bez dveří do té doby, než nějaký výrobce začne vyrábět to, co potřebuju :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?