Ahoj, prosím o radu. Existuje nějaký bezdrátový telefon z patra do patra? Něco jako ten dětský z pokoje do pokoje. Máme dvojdomek s rodiči a občas potřebuju zavolat dolů rodičům a nechce se mi obíhat dům. Koupila bych klidně i ten dětský, ale ty barvy :D a navíc mají kabel a já potřebuju bez.
My máme, asi sto let starý. Funguje jako domovní zvonek a současně s ním mohu volat do ostatních pater, tedy k rodičům a do sklepa... upřímně, nikdy jsme to nepoužili, když nepočítám ozkoušení po namontování. Tudíž slouží jen jako zvonek :-D
Normální bezdrátový telefon k pevné lince, koupíte k němu dvě (či více) sluchátek a můžete si tak volat mezi sluchátky v rámci dosahu od základny (v budově cca 50m), i když telefon nebude zapojený do pevné. Akorát je potřeba ta sluchátka každých pár dní nabít. Nicméně mobil mi přijde praktičtější.
Moc díky za reakce. S tím mobilem je to neprůchodné. Naše máma než najde telefon, než najde brýle, aby věděla kde to zmáčknout. Tak to rychleji oběhnu :D Potřebuju aby vzala sluchátko a bylo by.
@llama Toto se mi líbí jen přesně nechápu jak to myslíš. Jsem prostě tele.
@hertha no prostě se koupí třeba tohle: https://tinyurl.com/ybbz3y4n (nejde o reklamu, jen jsem to náhodně našla na netu)
Na obrázku vidíš, že jedno sluchátko má větší základnu, ta je určená k připojení na pevnou linku, ale ty ji tam nepřipojíš. Základna bezdrátově komunikuje s oběma sluchátky (musí se s ní před prvním použitím spárovat podle návodu). Druhé sluchátko má jen malý "stojánek", to je nabíjecí stanice. Tak může být každé sluchátko v jednom bytě, každé se nabíjí ve své stanici nebo se mezi nabíjeními může kdekoliv povalovat, může se vzít na zahradu a tak. A pak se na sluchátku jen vytočí jednociferné číslo druhého sluchátka a druhé sluchátko začne zvonit, jako kdyby přišel normální telefonní hovor.
@hertha Co by na tom maminka hledala, jedná se o mobilní trelefon, který vypada přesně jak si ona telefony pamatuje, tedy starej klasickej velkej stolní. Uznávám, že máme jedny z nejvyšších cen za datové i hlasové služby v Evropě, ale určitě se dá najít v nabídkách operátorů služba volání na určitá čísla zdarma, tedy v rámci balíčků. Ale jestli chceš opravdu ušetřit, choď pěšky.
@hertha není zač :-) Jen bacha, teď čtu recenze na ten telefon, co jsem dávala odkaz, a hodně lidí si stěžuje, že zvoní moc slabě. Možná by bylo lepší zvolit jinou značku, aby maminka zvonění dobře slyšela :-)
@angie.shy Moje mamka sice pc ovládá, ale nemá chytrý telefon a na pc bývá jen někdy. Řekla bych, že to vyřeší ten intercom stojí 800kč a funguje jako bežná pevná linka.
Nevím jestli to teď uvedu dobře, ale co něco jako domácí interkom? Nevím jestli je to správný název, ale v amerických filmech si takto volají po domě a to by nemuselo být špatné. Ale jak je to náročné, jestli to má kabely a jestli se vám chce třeba zasekávat do zdi to nevím. jen mě to napadlo.