Bydlíme v přízemním bungalovu a dispozice je ideální k použití robotického vysavače. Jen si říkám, aby byl opravdu dobrý. Nyní jsem měla možnost vyzkoušet zapůjčený vysavač od firmy Vorwerk. Byl super. Má tvar písmene "D" a opravdu se dostal do 95% našeho domu. I rohy nebyly problém. Jen mně vadí cena kolem 16000Kč. Ta je v porovnání s ostatními vysoká. Poradíte mi jiný typ, se kterým jste opravdu spokojeni a přitom jste neplatili tolik? Díky předem za reakce.
@weinfurt Já jsem u toho Vorwerku byla nadšená z toho tvaru. Myslím si, že kulatý vysavač se nedostane nikdy do rohu. Máte s tím Karcherem osobní zkušenost?
@weinfurt Ještě jsem nad tím dále špekulovala a říkám si, že raději budu sama vysypávat prach z vysavače než mít doma velkou krabici. Zdá se mi to masivní.
@dracula Nemám, my máme doma Roombu, místnosti máme hranaté a nezdá se mi že by byl v koutech prach. Roomba má takovej štěteček na straně v předu, kterým ty rohy vymete.
Jinak ten Karcher, to záleží na prostoru, jestli máte kam tu vyprazdňovací krabici umístnit aby nepřekážela.
Já Roombu občas vezmu ven a stlačeným vzduchem pořádně pročistím.
@weinfurt Ten boční kartáček má taky ten Vorwerk. Vysával fakt dobře. Mohu se zeptat konkrétně, jaký typ Roomby máte? Má něco, co vám vadí? Je to dilema. :-)
@dracula My máme tu nejlevnější variantu, bez časovače ( stála asi 8 nebo 9 tis.). Nevadí mi na ní nic, jsme spokojení. Máme jí už téměř 5 let a zatím jsme ani neměnili náhradní díly. Když se to pravidelně čistí tak to není potřeba. Už ani nevím kam jsem ty náhradní veci k ní uložil :-))) To je nevýhoda velkého domu, člověk něco někam strčí a za dva roky to jde raději koupit, než aby prohledával celej barák :-D
Ale nepouštíme jí každej den, spíš tak jen 3x do týdne a nemáme koberce. Na kobercích se to asi rychleji opotřebuje, ty kartáčky.
Samozřejmě že už ta baterka nic nevydrží a bylo by třeba jí vyměnit. Ale dětskej pokoj to pořád zvládne projet na jedno nabití.
@weinfurt Ta baterka mi taky leží v hlavě. Říkám si, jaká je její cena. Aby nestála třeba tři čtvrtě nákladů. Obchodní zástupce Vorwerku cenu nevěděl. Je to novinka. Takže ani nedokázal říct, kolik nabití Vorwerk vydrží.
@fangi myslim, ze 560, nebo 562.... Jezdila v byte 85m2. Kombinace koberce, chodba a kuchyn lino a wc a koupelna dlazba. Spokojenost na 100%. Urcite doporucuju model s casovacem. Roomba jezdila 3x tydne, kdyz jsme nebyli doma.
@dracula S tou baterkou, nevím jaké mají ty novější typy Roomby baterky, ale ta naše má NiMH.
Obecně, u každého takového zařízení má baterie vždy záruku jen půl roku, baterie prostě nemají tu výdrž. Teoreticky mají NiMH ale i LiOn životnost mezi 800 a 1000 nabitími. Ale v praxi je to méně a záleží na tom jak moc se ta baterka zatěžuje. V hodinách vydrží více cyklů než v Roombě, kde má větší zátěž.
V Notebooku mi baterka vydržela 7 měsíců :(
Notebook za 10000 a baterka stojí skoro 2000 :( a u Roomby je to bohužel podobné, náhradní baterie stojí kolem 1900 :(
Ale to si nepomůžete, ať ten či onen, baterie má omezenou výdrž z principu, ne podle značky. Tedy, nevydrží dlouho v žádném robotu.
@veronikapulkertova,chtěla bych teď koupit LG hom bot,zajímalo by mně,jestli jsi už měla na tomto vysavači nějakou poruchu a jak dlouho vydržela původní baterka? Děkuji. :-)