Betonová nádrž (Probud) / HB jímky / Jan Kolesnikov - osobní zkušenosti

Dobrý den, řešil někdo betonové nádrže na vodu od polské firmy Probud? Případně přes pana Jana Kolesnikova z Frýdku Místku http://www.betonove-nadrze.cz / http://www.zumpabetonova.cz/ nebo přes https://www.hbjimky.cz Máte nějaké osobní zkušenosti prosím? Něco jsem zde našel, ale je to obecnější. Spíše zda někdo v poslední době zakoupil. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
NE, jímku na septik jsem řešil přes https://www.bondpu.cz, luxusní domluva i doprava. PS. nejsem špekulant co skočí na nízkou cenu.....
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ozzy77:

NE, jímku na septik jsem řešil přes https://www.b…
@ozzy77 děkuji za názor. Nejsem špekulant, ale zas ne vždy znamená dražší lepší. Věnuji výběru už dost času, pročítám fora, recenze, hledám informace. Bondu jsem zkusil teď taky poptat, ale pravděpodobně se výrazně prodraží doprava do Zlína. spíše hledám nějakou osobní zkušenost, pokud někdo už poláky Probud přes HB jímky nebo pana Kolesnikova řešil (ano viděl jsem i špatné recenze, ale vesměs jsou na komunikaci) O kvalitě jsem nenašel nic.
Odpovědět
Máme od něj betonovou jímku, spokojenost.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od evizna:

Máme od něj betonovou jímku, spokojenost.
@evizna dobrý den, děkuji za názor. Myslíte od pana Kolesnikova? Dnes jsem se byl podívat přimo na výrobu a myslím, že kvalita je na velmi dobré úrovni.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jd_2019:

@evizna dobrý den, děkuji za názor. Myslíte od pa…
@jd_2019 ano, od pana Kolesnikova
Odpovědět
Ja mam s panem Kolesnikovem spatnou zkusenost, prvni jimka prosakovala a druha kterou privezli na vymenu byla jeste horsi a to ji pry zkouseli (rok 2021).
Odpovědět

@evizna dobrý den, děkuji za názor. Myslíte od pa…
@jd_2019 Jak jste nakonec pořídil a jak jste spokojen? Taky uvažuji vzít na dešťovku od HB Jímky nebo pana Kolesnikova, oba mají polské Probud, které co jsem četl by snad oproti Septic měly mít i v Polsku dobré reference. Díky!
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od samotcze:

@jd_2019 Jak jste nakonec pořídil a jak jste spok…
@samotcze @samotcze nakonec jsem dal důvěru panu Kolesnikovi. Byl flexibilní hlavně co se týká dovezení nádrže. Pro mě bylo důležité montovat jímku když bude sucho. Ideální stav je vykopat jámu, další den položit jímku a zahrabat. Bohužel HB jímky daly termíny dopředu a nešlo s tím hýbat. Například měl jsem tam termín 12.9. A to už začaly deště, kdy by se tam technika nedostala a měl jsem jímku položenou někde na pozemku vedle cesty. Ano recenze na pana Kolesnikova mě nejprve odrazovaly, ale nakonec jsem mu dal důvěru. Hlavně absolutně bezproblémová komunikace. Ano když neodpovídal hned, ozval se na odpoledne nebo na druhý den. Nádrže i jezdí montovat a pokud jak říkal, řeší i 4 nádrže za den není možné hned vždy zvednout telefon. Co se týká nádrží, od něj nejsou Probud. Vozil je od nich dřív a tam byl právě problém, kdy jel pro objednanou jímku a ona tam nebyla. Hlavně vzdálenost na dopravu a překupování byl problém. Nyní si nádrže vyrábí sami v Polsku kousek za Ostravou. Ano taky mě to odradilo, chtěl jsem Probud kvůli recenzím. Ale když jsem se zeptal, zda se můžu zajet podívat na nádrže předem. Neměl s tím žádný problém. Obětoval jsem tomu jedno sobotní dopoledne a 200 km a prošel si výrobu. Ano, dělají to v Polsku hlavně kvůli ceně. Když se ptal kolik stojí beton u nás a řekl mi kolik u nich, to by se hned jinak stavělo.... nádrže odlévají do forem, beton se v nich vibruje. Kari sítě jsou samozřejmostí. Hodně jsem uvažoval o nádržích ze Slovenska, ale když jsem viděl fotky a lepení na pěnu nepřipadaly mi za danou cenu kvalitnější nebo, že by byly o třídu výše.... Ale fyzicky jsem ji neviděl, jen mě už udradilo, že pro čr mají jiné ceny jak pro sk a vše za příplatek a samozřejmě "dej pěnu". Nádrž dojela pěkná, bez nějakých vad. Ano nějaká drobnost se může najít, ale to jsou jen drobné kosmetické vady na kráce. Za mě poměr cena / výkon a komunikace vynikající. Takže z vlastní zkušenosti doporučuji.🙂
Odpovědět
Profilova fotka

@samotcze @samotcze nakonec jsem dal důvěru panu …
@jd_2019 jak je velká a kolik to celkem stálo?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od alda33:

@jd_2019 jak je velká a kolik to celkem stálo?
@alda33 nádrž je 12m3. Cenu si prosím poptejte, asi záleží na vzdálenosti a zda chcete zesílenou desku, prodloužení komínku atd. Nic to nestojí a můžete se rozhodnout.
Odpovědět
Zdravím. Máme rok retenční nádrž Probud od HB jímky a spokojenost. Čekali jsme na ni asi 3 týdny, termín jsme měli 30.8.2023. My vždy když jsme něco kopali, tak nám pršelo, počasí ani tehdy nezklamalo. :) Naštěstí měl bagrista pořádnou hadici a čerpadlo. Poláci přijeli na minutu přesně, kdy měli, hotovo měli tak za půl hodiny. Máme 7m3 nádrž. Po usazení jsme vodu z výkopu přečerpávali zrovna do retenčky, aby nám nevyplavala. A všechno je zatím OK.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?