Odpověď na příspěvek od pyramis:
Zpětná klapka asi není třeba. Hádám, že dříve by … @pyramis díky. Tu revizní šachtu jsem myslel mezi domem a ČOV. Metr od domu. Kdyby se něco v odpadech v desce ucpalo, tak by to šlo od tama třeba prošťouchnout...Odpověď na příspěvek od caesar82:
Zdravíčko vespolek. Mám u novostavby RD naprojekt… @caesar82 Mám podobně, čov jsem umístil co nejdále od domu, jen jsem dal pozor, abych dodržel odstup od dalšího pozemku. Dozor, pak zakreslil do dokumentace k prohlídce. Šachtu nemám, ale myslím, že prošťouchnout bude lepší přímo z čov díky přístupu, ale nemyslím, že bude třeba. Mezi čov a vsakem Mám retenční nádrž 8m3.Odpověď na příspěvek od mpavka:
@caesar82 Mám podobně, čov jsem umístil co nejdá… @mpavka nevím, zda je to obvyklá praxe, ale úřad po nás chce dva vsaky. Jeden na dešťovou vodu (tam bude i retenční nádrž 6 kubíků) a druhý však na vodu z ČOV. Bylo by ideální kdyby se něco a ČOV dala retenčka společná pro dešťovou vodu a vše by ústilo pak do jednoho vsaku.Odpověď na příspěvek od caesar82:
Zdravíčko vespolek. Mám u novostavby RD naprojekt… @caesar82 Tak ale nejde snad je o úřad. Investice cca 2000 za to, že má člověk možnost revize (kontrola a číštění) určitého úseku kanalizace asi přece jen stojí za zvážení. BTW dle ČSN EN 1917 (723147) by ji tam správně váš projektant navrhnout měl. Nejde jen o případy kdy se napoujete do veřejné kanalizace jak píše @pyramis.