Dobrý den,
potřebuju radu. Řešíme problémy se sousedem, který se odvolal k našemu sloučenému stavebnímu a územnímu řízení. Nechce akceptovat náš hydrogeologický posudek a navržené řešení umístění retenční nádrže+vsakovací vrt+drenáže. Máme pozemek v mírném sklonu a on je pod náma. Jelikož máme jílovité podloží, tak se obává v případě přívalových dešťů se voda v nádrži rychle naplní a bude přetékat směrem k jeho pozemku. Spojil jsem se s hyrogeologem, který nám průzkum dělal a ten navrhl ještě další řešení jako zavést vodu do domu na splachování +praní. Nejdříve jsme s tímto souhlasili, ale jakmile nám ukázal cenový návrh projektant zdravotechniky tak jsem toto okamžitě zamítl. Prý by mě to všechno kolem a kolem stálo kolem 100 000kč (další nádrž, vodárna, čerpadlo, dvojí rozvody, filtry atd.) nehledě na to, že máme bitumenovou střešní krytinu, která je pro tento účel nevhodá (odplavování částic ). K čemu mi tedy je posudek s kulatým razítkem, když si za tím hydrogeolog nestojí ? Hydrogeolog je již na mě naštvaný, že jsem jeho nové řešení zamítl a mám pocit , že si hlídá svou prde.. Žádal jsem ho, aby odpověděl pouze na námitky souseda a nezahrnoval tam další opatření. Co myslíte ? Nebyli jste někdo v podobné situaci ?
@jitulkaka Snažil jsem se s ním domluvit lidsky jako budoucí sousedé, ale přes jeho arogantnost není schopný uznat, že jiné řešení než jeho je lepší. Neustále mi tvrdí, že chce vidět nezvratné důkazy o tom, že byl hydrogeologický průzkum skutečně dělaný.
@pepa89 Už jsem psala, že po tobě hydrák nikdo nemůže chtít, pokud splňujete podmínky zasakování. Nemůže po vás chtít něco, co nechce ani zákon! Pokud se soused nechce dohodnout, tak nic nesvedeš - nechej to na stavebním úřadě. Když už hydrák máš, je to něco navíc a tedy by SÚ neměl mít problém rozhodnout. Jen musíš počítat se zdržením, protože se soused najisto odvolá, protože odvolání nic nestojí.
Krajský úřad jako odvolací orgán by měl rozhodnout do 60 dnů. Pokud odvolání zamítne, bude rozhodnutí pravomocné a můžeš stavět. Pokud ale najde v řízení nějaký problém, budete na začátku.