Vsak/retenční nádrž - změna projektu

Dobrý den, nastala nám na stavbě tato situace - v projektu máme navržený vsak, ale nakonec jsme se rozhodli pro retenční nádrž s čerpadlem a vodu využívat. Mám to pro kolaudaci nechat být, tvářit se, že máme vsak nebo bychom měli požádat projektanta o změnu? Nebude to nějak komplikované, zdlouhavé? Dům máme pouze na ohlášku, stavební povolení jsme měli do 14ti dnů, s tím problémy nebyly.
Odpovědět
Nebo se to řadí do nepodstatné odchylky a můžeme to zmínit až v kolaudačním souhlasu, vodu na pozemku budeme zadržovat, využívat. Děkuji.
Odpovědět
@barebare Neměl by být problém pro kolaudaci, takže přiznat změnu klidně muzete 😉 náhrada vsaku za retenční nadrz je v konečném důsledku zase jen vsak.
Odpovědět
RD se už dávno nekolaudují. Stavební úřady dělají (většinou) jen závěrečnou kontrolní prohlídku. Tam samozřejmě problém být může, záleží na tom, na koho trefíte. Doporučil bych se zeptat na SÚ. Buď Vám řeknou, že to budou považovat za nepodstatnou změnu, nebo Vám řeknou, že je třeba požádat o změnu stavby před dokončením. Nic tím neriskuje a budete v klidu. Určitě je to lepší, než to nechat být a čekat, jestli bude problém nebo ne.
Odpovědět
@barebare já provedl stejnou změnu během stavby, zeptal jsem se na SÚ před závěrečnou kontrolní prohlídkou a z jejich pohledu nebyla nutná žádná změna/doplnění v projektu, rovnou řekli, že tuto změnu využívání dešťové vody kvitují
Odpovědět
Profilova fotka
zalezi jak tu vodu chcete vyuzivat, jestli ji mate ke splachovani tak je to problem, pokud na zahradu tak je to jedno, ale doporucuju ten vsak udelat tak nebo tak, pak se stane ze bude 14 dni prset a co s tou vodou v retencce ktera by nemela kam odtekat
Odpovědět
Profilova fotka
Sice je to delší doba - 5let, ale mi retenčku v rámci vsaku dešťové vody ignorovali (tj. jako by tam nebyla). Ale asi závisí od úřadu.
Odpovědět
Bude to pouze na zalevani zahrady a retencka bude s prepadem…
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?