Byt v osobním vlastnictví a zástava bytu

Chtěla bych vědět, jestli má někdo byt v osobním vlastnictví, a musel kvůli revitalizaci domu dát byt / všichni nájemníci / do zástavy, pokud se na revitalizaci bral úvěr. Nebo jestli se s tím někdo setkal, pokud chtěl koupit byt v osobním vlastnictví v revitalizovaném domě. moc děkuji
Odpovědět
@knapikovad Zdravím. Máme byt v osobním vlastnictví a loni se začal panelák zateplovat. My konkrétně máme byt v zástavě na katastru kvůli hypoúvěru od ČMSS. Podle mě si banka, která půjčovala celému paneláku na revitalizaci domu, zastavila jako nemovitost ten panelák. Jednotlivé byty nemůže. Sousedi teď prodávali byt a stěhovali se jinam. Už tam je nový nájemník, prodej bytu proběhl normálně.
Odpovědět
protože mne to zajímalo, mluvila jsem dneska s jednou realitkou. a je pravda, že některé domy po revitalizaci jsou zastavené, ale jednotliví majitelé, jejich bytové jednotky. při prodeji prý není problém. neptám se kvůli sobě, ale včera mi to řekla kamarádka, která chce koupit byt a protože mi to přišlo divné, dneska jsem se na to informovala. máme taky revitalizovaný dům, na něj jsme si vzali úvěr, ale nic zastaveného nemáme. proto se mi to zdálo divné. moc děkuji
Odpovědět
@knapikovad Tak jsem to ještě zjišťovala. Údajně není v zástavě ani panelák. Ručí se pojistkou nemovitosti. Ale jak to v praxi funguje to nevím. Doufám, že nebudeme mít neplatiče a bude splácet řádně, abysme všichni nepřišli o střechu nad hlavou ...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?