tak fajn,uvidis, jak si sednete....ja kdybych na prvni schuzce videla, ze nema podobnej styl mysleni, taky bych s nim dal nespolupracovala
jinak my mame jasno v hornim patre, tam uz je to skoro jiste, coz jsem rada a vecer budu malovat i ten spodek
tak ve stredu se sejdeme, nase prestava je uz vcelku jasna...vrsek mame uplne 100%, dole se to trosku jeste navymysli a bude to taky v pohode, huraaaa....snad to pujde provest tak, jak chceme
@kristi To zní úžasně, doufám, že brzo hodíš nákres. Na cenu návrhu jsem taky zvědavá, ne, že by to pro nás bylo aktuální, ale dobré vědět :-)
Já mám asi vybraná světla do obyváku :-)
Jinak nějak težce nestíhám, práce je hodně, spousta aktivit s Matesem a tak.
@azafata Chodíte na nějaké to plavání? My byli včera jen tak soukromě v Hloubětíne a Mates si to užíval mnohem víc jak ty organizované hodiny.
@baarca mi povidej, Mia ma v pondeli krouzek pohybovej ve skolce, v utery na Flore taky cvici, ve stredu mame tancovani a ve ctvrtek odpocivame, pac je to mazec
dobry den, devcatka....tak mame dalsi schuzku za sebou, dneska se mnou byl i Roba, tak aspon vime cenu za projekt a sluzby a i kdyz je to vic nez jsem cekala, stejne do toho pujdem :-)
uaaaaaaaaa :-o :-o :-o
no, rikalas, ze vis jak kilo nedate, tak jste zmenili nazor, nebo zkusote neco jinyho?
to nas ta "studie" bude taky stat raketu, do prcic prace :-( :-( :-( ani teda nevim, jestli to budeme ted porizovat :-| :-| :-| , no, my jsme ted v UK, az prijedem, tak to s tebou jeste prokonzultuju poradne
nezkusime, on samotnej projekt stoji jen 50...zbytek jsou ty vsechny obihacky po uradech atd....a hlavne to neplatis najednou, ale po castech, tak to snad tolik bolet nebude....
nikoho jinyho hledat nebudu, rozumime si s nima a nepredpokladam, ze by byl nekdo o hodne levnejsi s temahle sluzbama ;-)
ahoj kristi, já bych řekla, že to je vysoká cena, ale asi jsou prostě dobří a žádaní a proto to tak je....my měli dva projekty, oba se všema obíhačkama a stály nás pokaždé kolem šedesáti (časový rozdíl pět let), ale to byli projektanti, ti jsou levnější...poptávali jsme před pěti lety i u arcitekta, co stavěl Boby centrum a ten chtěl 80, myslím bez obíhaček, ale už si to nepamatuju....loni jsme poptávali u dvou tří brněnských firem projekt na pasivní dům a všichni chtěli kolem stovky, za ty obíhačky 10-20 tisíc a dvě z toho byly fakt dobré a žádané firmy, takže dvěstě tisíc je o dost víc, ale zas pokud rozpočet dovolí a fakt si sedíte a máš na ně reference, tak bych to taky dala.....my nakonec z časových důvodů skončili u montované dřevostavby a jsme nejvíc rádi, že už bydlíme, předchozí stavba nám užrala pět let života :-p ...
@macik diky za info :-) no, mne se fakt nikoho jinyho shanet nechce. A pak si taky myslim,ze originalni projekt za to tak nejak stoji, teda aspon doufam :-D
@kristi aha aha, takze projekt 50 jo? A obihacky jsou presne co? Pac teda ja se v tom nevyznam :-( :-( :-( :-( To mi pripadne jako nepomer, projekt 50 a obihacky 150, to by melo bejt obracene, ne? Nebo teda, co je v tom zahrnuty? Ja jim zavolam v tydnu taky, jo? Po castech se to plati jak? Pac my chcem zas neco jinyho, nez vy.............
kristi, s tema obihackama vas chteji pekne natahnout :-N mame to ted za sebou - radon si zaridis sama (otazka par tisic), oni tedy zajisti vyjadreni vodaku a elektrikaru (po jednom dopise), nechaji zpracovat energetickou narocnost budovy a pozarni zpravu (ktere si vicemene pisou jako pres kopirak) a za tohle chteji 150tis? Pak jeste mozna neco na dopravce - ale to je spravni poplatek 500,- ... =-)
U nas teda pomer studie / projekt / obihacky byl zcela opacny...
vam teda prepisu co tady mam na papire:
STUDIE STAVBY
- architektonicky koncept RD
- dispozicni reseni RD
- koncepce navrhu mobiliare
- schematicky rez RD
-pohledy RD
- 3D model RD
-fotogrammetrie ( zapasovani do foto)
UZEMNI ROZHODNUTI
- stavecni vykresy 1:100, 1:50, CD
-pripojka plynu
-pripojka vody
- pripojka kanalizace
-pripojka elektro
-projekt statiky pro st. povoleni
-vykaz vymer vcetne rozpoctu st. praci
-prukaz energeticke narocnosti
-pozarni zprava
-inz. cinnost za ucelem vydani STP
DOKUMENTACE RPO VYBER DODAVATELE
-PD urcena pro 1. kolo vyber. rizeni
PROJEKT PRO PROVEDENI STAVBY
-dokumentace pro realizaci stavby
-st. vykrresy 1:50, CD
-projekt statiky
-projekt elektroinstalace
-projekt topeni (vcetne tepelne bilance RD)
projekt ZTI (kanal, voda)
-vykaz vymer vcetne rozpoctu vsechn profesi
-navrh smlouvy o dilo
-pomoc pri vyberu dodavatele
-vyhodnoceni cenovych nabidek
AUTORSKY DOZOR
to je vse - u toho mam nejaky cisla
studie stavby - cca 50tis.
uzemni rozh., st. povoleni - tady je to tak nejak 60tis
projekt pro provedeni stavby je 70-80tis.
takze jsem to blbe rekla, za 50 je studie :-)
Tak mozna ano...
My z tveho vyctu nemame:
- 3D model RD
-fotogrammetrie ( zapasovani do foto)
-projekt statiky pro st. povoleni
-vykaz vymer vcetne rozpoctu st. praci
-projekt topeni (vcetne tepelne bilance RD) --- udela zdarma topen.firma, ktera ti to pote bude relizovat
Pak nemame pomoc pri vyber. rizenich, protoze uz mame vybrano. A treba toto nevim, co mysli -PD urcena pro 1. kolo vyber. rizeni.
Jo a mame v tom navrhy zarizeni, navrh kuchyne - pak uz si jen vybereme dekory, ale rozmery
a umisteni jsou dane, vse vymysleno na miru domu.
Zjistete si, co vse obsahuje autorsky dozor, kolik hodin tydne / mesicne budou na stavbe, jestli ti zaruci, ze stavebni firma postavi za slibenou cenu to, co ma a bez chyb. Pokud opravdu na stavbe budou nekolik hodin tydne, brala bych to.
@kristi super, díky, kristý, to je ono, co jsme chtěla vědět, takže ta studie je za 50tis., to potřebujeme zatím my ;-)
už jsem to prokonzultovala s Petrem a studii si koupíme , díky, díky
@azafata na metry nevim kolik to bude
ale bude do L - dvougaraz, vchod zadveri, satnicka (mala) wc, technicka mistnost....pak kuchyn s ostrovem, na ni bude navazovat nejak jidelni stul, pak krbova vlozka v prostoru a pak cast OP
na druhy strane toho L bude tech. mistnost, panskej pokoj ( i pro hosty) a nas wellnes (sauna, para)
nekde budou schody nahoru a tam budou dva detske pokoje spojene koupelnou pro deti a nase loznice s en suite koupelnou a satnou, snad se vejde i detska mala satna...
spocitat to nedokazu, bohuzel.....
@kristi jůůůůů, tak to je moooc pěkný, to máme tak nějak teď až na ten wellness a moc vyhovuje, krása
a teda plnohodnotný patro, předpokládám? krabice? co sklep?
a z čeho bude? dřevo? cihly?