Chceme koupit byt od RK,na co si dát pozor,platíme my,jako kupující nějaké poplatky nebo jen prodávající?Protože je většinou uvedeno,že cena je včetně právního servisu. Nově ale platí daň z nabytí nemovitosti kupující,znamená to,že i daň za mě pošle právník pokud je tam napsáno včetně právn.servisu?
to je dobrej vtip :-D
právní servis je právní servis a ne poplatkový servis, spočívá to v tom, že vytáhou ze šuplíku smlouvu co mají, přepíšou identifikaci kupujícího a prodávajícího cenu a nemovitost, pak třeba na katastr donesou návrh na vklad a to je celé, platíte všechny poplatky podle zákona/vyhlášek, oni si tu práci už započítali do marže, protože ne každej to využije a tak na tom líp vydělají 8-)
Cena včetně právního servisu znamená, že vám někdo sepíše smlouvu, zařídí úschovu peněz, dojde na katastr atd. Ale peníze notáři za úschovu zaplatíte extra a daň z nabytí taky
Navíc určitě zaplatíte vklad na katastr, daň z nabytí, pokud je družstevní tak i některá družstva chtějí poplatky....může toho být dost, ale pokud s tím budete počítat, můžete se dohodnout a nechat napsat do smlouvy, že poplatky hradíte na půl, nebo hradí prodávající....je to jen na vás, co si dohodnete. Určitě jejich smlouvám nevěřte a dejte si ji zkontrolovat vlastním právníkem, také úschovu bych si domluvila mimo realitku, četla jsem dost děsivých zkušenosti...Dejte pozor na skryté vady....nechte si byt ukázat několikrát, v různou dobu, o víkendu....ať pak nejste překvapeni. Prostě hoooodně dobře a dlouho vybírejte a nenechte se oblbnout řečmi, že je mnoho zájemců a musíte něco rychle a hned.
A ještě bych si dal pozor na to, zda je cena včetně provize. Už jsem se mockrát setkal s tím, že "včetně právního servisu" neznamená automaticky, že v uvedené ceně je zahrnuta provize (byť mi to smysl moc nedává).