@prcek91 :-D my 360m i s domem, tak si asi dovedeš představit o jakých plochách k řešení v našem případě mluvím. my jedem fakt spíš na milimetry než metry :-N
@blahova_andrea Já právě četla ze by měnili podlahy tak jsem pochopila krytinu koupelnu jsem počítala dlažbu obklad a sanita kuchyně linku a za tepleni...
@blahova_andrea TAk to jsme na tom stejně o kytky se doma stará chlap, kdyžnějakou v květináči dostanu, tak putuje k mamce. Mě vydrží jen kaktusy.....ale jahody, maliny, rybíz bych taky chtěla....a pro děti hrášek (spíš výchovně, aby viděli jak to roste, starali se....) chlap zase česnek a cibuli....no a máme z toho pole :-D .
Kytky taky nemám ráda, doma mi moje "políčko" mamka vždycky zaplácala kytkama a brácha měl ten hrách, který mi pak nechtěl dát ani ochutnat :-( ....ještě, že jsem rychlejší.
ALe vzhledem k tomu, že jsme dům "utopili" a mírný, ale vážně mírný svah máme, tak nějaký kopeček stejně bude.
Jinak já už bydlela na 7různých místech (a to nepočítám koleje :-) )....snad proto chci mít dům co nejvíce podle sebe, samozřejmě vždycky je to o kompromysu a nakonec bydlet se dá všude....ale přece jenom ten pocit, že si to vymazlíš jak to jen jde je fajn.
@blahova_andrea tak to je maličkého Teda dost ale zase s tim není tolik Prace a je to posekano raz dva.. Já původne taky chtěla malý pozemek ale když už jsme koupili Mega tak ho musím nějak využít ale mohlavně bych tam mit záhony i hřiště pro deti a ještě by mi zbylo 😅
@bamak taky jde o to jestli si člověk radši veme Mega hypotéku a udělá všechno najednou a bude platit jak mourovatej a nebo udělá to největší a nejnutnější ted a pak takový ty menší Prace třeba v pruběhu a ze svého..Já třeba vím že budeme chtít časem něco dělat na pozemku stavět garáž atp.ale na to jsme si ted nebrali ted uděláme vnitřek a barák a to okolo budeme dělat postupného z penez co si na šetříme..
@prcek91 no já nevím, asi neumíme šetřit ani s výhodnými nákupy a vlastní prací, protože u nás je to jen podlahy s topením 200, kuchyně se spotřebiči 200, fasáda 100, koupelny 100, to jsem přešvihla půl mega už v tom, co paní jmenovala a není tam to bourání a stavění příček, co také zmiňovala a kdo ví na co vše přijdou až do toho kopnou :-N
@bamak my tedy pozemek máme velmi mírně svažitý od sousedů k příjezdu a dům jsme dali výš a předek budeme dorovnávat. taky si to chceme vymazlit, ač v rámci hodně velkých omezení. přítel je fanda to technologií a je naštěstí i na to sladění, zarovnání, jednoduchost...i tak to pro mě má ale do snu kapku daleko :-N
@prcek91 jj, než se sekačka ohřeje, tak bude hotovo :-D je to fakt jen pás okolo domu. sotva tam nacpeme vše co chceme a trávníku ani moc nezbyde. my tedy chtěli trošku větší, ale tento jsme dostali a na jiný nakonec už neměli, protože jsme život vzali tak nějak od konce :-N
@prcek91 my máme mega hypotéku a stejně budeme muset dodělávat roky ze svého, protože nám asi na vše nevyjde. no určitě ne. leda snad ta dotace by nám pomohla :-D
@blahova_andrea třeba časem dokoupite jestli je nějaký přilehlý k tomu volny.. Já jsem říkala že potrebuju pozemek aby se tam dal bazén pískoviště houpačka a záhon jahod..
@prcek91 bourání příček paní psala. možná v jiném jejím příspěvku, ale jo. podlahové topení nepsala, ale vůbec nepsala čím se tam topí a čím chtějí topit oni. psala, že jsou nové rozvody vody a el, nová okna...ale jako na posouzení nákladů na reko fakt málo informací. ono to lítá ve statisících i když je to přesně dané. prostě podle toho standardu a dodavatelů. ne potom, když se fakt nic neví.
@blahova_andrea my děláme vse sami a taky mám k ruce architekta a projektanta zadarmo protoze to je bratranek😂 tatka je z deník obkladac..a manželů v strýc jeden zednik druhém elektrikář..Švára dela střechy a stropy.. no atd..😂 takže my platíme. Jen materiál... ted jsme.kamarádovi co dělal podlahu Teda dávali 700 Kč ale to je prd oproti tomu co by si vzala firma..
@blahova_andrea to jo chytli jsme to dobře... vlastně zateplení střecha a rozvody kominy..to nám vse odpadlo topení podlahový už tam je taky udělaný na chodbě a v kuchyni jinak jsou radiátory ale ty si necháme tam je drevena podlaha a trhat ji nechci spis časem zrenovovat.. Takže ty největší položky nám odpadli
@prcek91 no o tom žádná. práce je kolikrát dražší než materiál. u nás práci zastane komplet chlap. případně mu někdo z rodiny pomůže. teď třeba přijede švára pomoct navrtat sádroše na stropy. já celý den s rukama nad hlavou na žebříku fakt nedám :-N s tchánem zas většinou betonují. naštěstí mám doma ferdu mravence :-D
@blahova_andrea taky nás ted čekají sadrose..Zrovna jsme byli dopoledne skládat
Závoz materiálu. . 😂 akorát pomáhat budu chlapovi Já protoze nemá kdo jiněj všichni mají moc Prace ale už jsme to dělali tenkrát na byte tak se ani nebojím jen ruce mi asi upadnou
To je fakt 😅 u nás se to chlap učí za pochodu..😅 no mě stačilo když jsem objednávali jedno okno tak okno 2.500 a Prace okolo 6tisic😂😂
@prcek91 my je teprve musíme koupit, aby bylo v sobotu co montovat :-N to jsi teda dobrá. já se bojím žebříku a rukách nad hlavou ten obří kus taky neudržím. byla bych mu k ničemu :-(
@blahova_andrea to Já naštěstí už vím že udržíme a na žebřík si sednu😂 my je tam máme nízko děláme jen kvůli srovnání el. Protoze tam je dřevěnéj strop..😊 my začneme zítra dávat profily protoze víkend dela..a pak pondělí sadros..
@prcek91 Máš pravdu v konečném důsledku se všechno točí okolo peněz, ale já to mám zase naopak. Raději vezmu větší hypotéku a udělám všechno naráz,nastěhuju se do hotového....ale my stavíme na klíč, nemáme ani čas, ani kontakty a nakonec ani schopnosti stavět sami. A tak to musíme kompenzovat vyššími náklady.
Tvůj případ -výhodná koupě- mi příjde jako jeden z mála důvodů proč rekonstruovat. Jinak podle mě levněji výjde stavět nový dům ;-).
@hajglish na první pohled je to hezký dům s atmosférou, ale nic víc o něm nevíme, takže Vám těžko na něj někdo řekne svůj názor - pro rozhodnutí je důležitá cena, lokalita, potřeba dalších investic, vaše představy o tom, jak budete bydlet....
@blahova_andrea tak to už je půl hotovo..😊 to nám to dneska dovezli tak nás to ceka Všechno najednou. .
@bamak jj my jsme to chytli opravdu dobře no..😊
@hajglish Fotky jsou hezký, ale pokud nevíme za kolik, v jaké je to lokalitě a v jakém stavu (to se z fotek zahrady fakt nepozná), asi vám tu nikdo neodpoví.
Pokud je to poblíž Prahy za 500 tis., tak bych to brala.
Pokud je to v Horní Dolní na severu Čech za 3,5 mil., tak bych to nebrala, ani kdyby k tomu dávali auto zdarma. Stačí takhle ta odpověď?
Já bych do toho asi šel záleželo by na ceně a lokalitě. Nicméně uvnitř stavby to vypadá dobře a na pozemku je plno možností jak jej hezky využít, i toho bazénu bych se nebál, terén se dá upravit dle potřeb.