Koupelna 4 na 2 metry. Co nejlépe použít jaký bojler?

Ahoj všem tady. Chtěla bych se zeptat ohledně koupelny budeme předělávat koupenllnu od A do Z . Jaký bojler použít ( značku ) jinak bychom chtěli 160. Je vhodný žebřík? Někde jsem slyšela že odebírá dost energie.
Odpovědět
Promiňte... Nevíme ale vůbec nic o počtu lidí, sprcha/ vana nebo oboje, jak dlouho máte NT za den, jestli máte a jaké topení máte taky nevíme
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

Promiňte... Nevíme ale vůbec nic o počtu lidí, sp…
@vladimir_sacha sprcha bude v koupelně momentálně je tam vana ale ta se dá pryč. Bude to pro 3 lidi. Topení o tom se právě jedná, jaké by tam bylo nejlepší zda podlahové či postačí teplo které rozvedou kamna z výměníku a nebo jestli by to vhral ten žebřík a když tak o jaké velikosti? Jedná se o starý dům který je před úplnou rekonstrukcí.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lancia9:

@vladimir_sacha sprcha bude v koupelně momentálně…
@lancia9 Výborně takže předpokládám, že elektrické topení nebo tepelko zavrhujete? Tudíž nárok 8h NT takže bojler 120 - 160 optimální pro 3 lidi pokud vycimbáte moc vody.... Jde to ve 100L v pohodě. Podlahové pokud si vezmu tak je do koupelny víc než výhodné, otázka jaký výměník? Na vzduch nebo vodu? Pokud na vodu tak podlahovku určitě a žebřík napojit na otopný systém pokud je, když ne, tak jen na patronu odběr má cca 2kW jen
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lancia9:

Ahoj všem tady. Chtěla bych se zeptat ohledně kou…
@lancia9 160 bojler je tak pro 5 lidí. Žebrik je vhodný především na sušení ručníků, takže určitě. Čim topit záleží na mnoha faktorech a především jaké máte ztráty. Píšete o teplovodního kamnech. V tom případě se určitě neřiďte radami Vladimíra. Pokud chcete podlahové topení, tak tam potřebujete i akumulační nádrž. V tom případě je vhodné použit akumulační nádrž s výměníkem pro ohřev TUV a pak nepotřebujete bojler
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

@lancia9 Výborně takže předpokládám, že elektrick…
"odběr má cca 2kW jen" 😆 Si zkuste v kuchyni naplnit varnou konvici a co hodinu ji spouštět, jak se to bude elektroměru líbit... Já žebříky mám ale v okruhu z kondenzačního kotle, takže hřeje jen v topnou sezónu. A celkem to stačí, v létě je teplo a ručníky/osušky schnou i tak.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od wacko:

"odběr má cca 2kW jen" 😆 Si zkuste v kuchyni napl…
@wacko já mám jen elektrický, ale ohřev se zapíná minimálně. Je to především dekorační držák ručníků
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od wacko:

"odběr má cca 2kW jen" 😆 Si zkuste v kuchyni napl…
@wacko No mám jiné zkušenosti (navíc podpořené fyzikou). V létě schnou v koupelně ručníky hůře než v zimě. Teplota je stejná a vlhkost je v létě podstatně větší.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lancia9:

@vladimir_sacha sprcha bude v koupelně momentálně…
@lancia9 Rebrík je diskutabilný. Príliš veľa uterákov na to zavesiť nejde a tým, že je permanentne zakrytý, tak to na tepelnej pohode miestnosti nepridá. Zapojovať ho do okruhu nízkoteplotnej podlahovky je skoro zbytočné, ale asi to ničomu vadiť nebude. Do kúpeľne by som dal podlahovku, je to príjemné a prípadne na rýchlu tepelnú pohodu môžu fungovať infra panely na strop alebo stenu (robia sa aj zrkadlové). Bojler 120 bude viac než dosť pre troch ľudí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?