Dobrý den, chytáme rekonstrukci a potřebovala bych nějakou inspiraci či podnět. Nyní je v koupelně vana a místo ní ma přijít sprchový kout a babička by si moc přála kdyby se tam vešla i pračka, která je v kuchyni. Mám momentálně tento návrh, ale vylez ze sprchy je jen cca 40cm, což nejde, tak nevím jak dál. Děkuji za případné nápady a kritiku. Taky moc nevím kam s úložným prostorem. Vpravo za dveřmi stupackove topení.
Sprchový kout se vám vejde 800x800, pokud si nevyberete úzkou pračku či/a současně malé umyvadlo. Sprchový kout zvolit ctvrtkruh s soupacimi dveřmi. Úložný prostor se vejde jak do skříňky pod umyvadlo tak v prostoru nad pračkou..
Moje maminka má podobnou koupelnu, rozměr cca 150x150 cm, při rekonstrukci jsme to řešili stejně jako máte v návrhu, jen máme prohozenou pračku s umavadlem.
Ten sprchový kout jsme dali čtvrtkruhový, je to opravdu praktičtější z hlediska úspory místa.
Úložných prostor tam moc není - podumyvadlová skříňka se 2 šuplíky + zrcadlo s galerkou nad umyvadlem, ručníky dáváme na otopný žebřík. Bohužel už se nám tam nikam nevešel koš na špinavé prádlo :-|
Zvažoval jsem něco podobného. Sprchový kout jsem chtěl 100x70, aby bylo více místa kolem umyvadla. Jen by pračka musela být nová s horním plněním. Vstup do sprchového koutu by šel řešit otočnými dveřmi vně i dovnitř koutu - např. https://www.hezkakoupelna.cz/polysan-...
Ten by umožnil vstup 52cm a při dvířkách pootočených dovniř koutu a umyvadle odpovídající hloubky by po pravé straně umyvadla nepřekáželo sklo koutu. Ale je to otázka. Ty posuvné dveře jsou možná v malé koupelně praktičtější.
Nakonec jsem zvolil jinou variantu viz foto, ale obojí má své pro a proti. Zbavil jsem se toho tunelu u umyvadla, kde přeci jen člověk tráví nejvíc času a je to tam o něco vzdušnější. Je i víc možností kam dát skříňku. Na druhou stranu obdelníkový kout by se mi líbil více a případná výměna pračky teď bude kvůli omezenému prostoru složitější.