Náhodně kapající hlavová sprcha

Máme sprchový kout s vestavěnou podomítkovou baterií a hlavovou a ruční sprchou. Baterie a ruční sprcha jsou od Hansgrohe, hlavová sprcha s ramenem je Novaservis nerez čtverec "tropický déšť" 45x45 cm. Všechno funguje normálně, ale jednou dvakrát do měsíce se stane, že hlavová sprcha začne zničeho nic kapat. Nevysledovali jsme žádnou kauzalitu, spustí se to samo i několik hodin po sprchování, když v koupelně nikdo není. Nestalo se vám to někdy...?
Odpovědět
V hlavové sprše, nebo i té ruční umístěné na kolmém držáku zůstane po uzavření vody normálně voda ( to množství vody má nějakou váhu ), zřejmě se někdy že přes nějakou trysku sprchové hlavice dojde jakoby k odzvdušnění a dalšími tryskami vyjde část vody z vnitřku sprchové hlavice ven. Je úplně jedno, zda-li máte podomítkovou verzi, nebo nástěnnou. My máme nástěnné provedení a stává se to občas také - třeba půl hodiny po sprchování. Vnější spoje trubek těsní - takže to nikde nemůže přisát vzduch, také jsem to hledal proč se tak děje a došel k výše uvedenému závěru.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od franti_p:

V hlavové sprše, nebo i té ruční umístěné na kolm…
@franti_p Díky za názor, logiku to má, ale moc se mi to nezdá... Pokud by tomu tak skutečně bylo, musela by sprcha takhle kapat každému druhému, ale to přece nekape... Aspoň já jsem se s tím zatím nikdy nesetkal, až teď u nás v novém domě. Raději bych slyšel nějaké vysvětlení, které by nabízelo řešení - například konstrukční vada hlavice, špatně těsnící baterie a tak podobně... 🙂
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od horst_fuchs:

@franti_p Díky za názor, logiku to má, ale moc se…
@horst_fuchs Uklidním Vás. Dělá nám to taky, jednou za čas. Jen chvíli, pak přestane a je zase třeba dva týdny klid. Taky jsem si myslel, že je to špatné těsnění v baterii. Ale to by dělalo furt. Že by v hadici byla voda až po sprchovou hlavici a občas to tryskou odvzdušnilo, jak píše kolega výše? Vezmu hlavici, položím na podlahu, vyliju tak všechnu vodu z hadice, vrátím zpátky na držák... a kape to zase. Tak jsem o tom přestal přemýšlet, mám na starosti důležitější věci. 😀😀 A fungujeme tak už 15 let.
Odpovědět
U nas to same. Jednou za cas.
Odpovědět
Ano, také si myslím, že je to úplně běžná věc, neděje se to výlučně jen vás, velkou hlavu bych si z toho rozhodně nedělal. :-) Není to zas až tak velký problém.
Odpovědět
Profilova fotka
Tiež máme HansGrohe podomietkovú a 30x30 dážď nad hlavou a tiež kape po vypnutí vody. Kus pomohlo nemať tú hlavu vodorovne ale nakloniť ju mierne dole na jednej strane. Potom voda rýchlejšie odkvapká a už netečie.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od horst_fuchs:

Máme sprchový kout s vestavěnou podomítkovou bate…
@horst_fuchs Tiež sa pridám, občas nám takto náhodne kape aj klasická sprchová hlavica do ruky. Vždy z nej trochu vykape a je to. Myslím, že sa to deje dosť ľuďom, akurát sa o tom nikde nepíše, lebo to zatiaľ nikto neriešil.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?