Ahoj. Sleduji toto a i jiná podobná fóra již delší dobu v rámci blížícího se termínu stavby našeho domu. Celkem mě hodně zaráží, že skoro nikdo nedoporučuje nákupy (nejen koupelen, ale obecně všeho - elektro, stavebniny, dveře atd.) ve velkých obchodech jako je třeba Bauhaus, Hornbach, Baumax, Obi, atd. Opravdu tam nikdo nenakupuje ? To tam mají jen nepoužitelné předražené šmejdy ? Jak to je ? Děkuji za Váš názor.
V Hornbachu nakupujeme hodně spojovací materiál, různé pytlované materiály jako beton, malty, lepidla, vše co je potřeba v menším množství. Máme odtamtud lešení, žebřík, vědra, lopaty, OSB desky, plastifikátor do betonu, prostě to, co je potřeba koupit v sobotu odpoledne nebo v neděli, když to člověk zrovna potřebuje :).
Já mám třeba z Bauhausu obklady do koupelen. Ale jinak jsou toto spíše takové večerky kam chodím kupovat věci v sobotu a v neděli. Běžné stavebniny mají materiál levnější.
@l_sekanina musíš znát ceny toho co sháníš, třeba v OBI měli levnější obrubníky a cement než ve stavebninách, to samé i zámková dlažba v Baumaxu, zase ale zásuvky a kabely tam mají předražené....
V bytě máme celou koupelnu a wc z Hornbachu a za těch pár let vše vypadá a funguje. Stejně jako dveře Masonite z Baumaxu,topení z Obi. Jen plovoucí podlaha z Hornbachu je už hnusná ale ani jsem neočekávala bůh ví jakou výdrž . Jinak tam člověk vlitne když něco nečekaně potřebuje.
V Horbachu občas nakupujeme, máme odtamtud myslím kliky a nějaká světla, brali jsme odtamtud i nějakou dlažbu.
Obi je všeobecně hodně drahý.
Nábytek mám téměř všechen ze Sconta a koupelnu z Baumaxu. A slouží to úplně stejně jako oblíbená Ikea, jen je to přece jen trochu míň fórový ;-)
my kupujeme jen to, co je fakt nutné koupit hned a nejde na to čekat, než to přijde na objednání nebo řešit dopravu či cenu u menší položky, menšího množství. kde to nehořelo, tak přítel vždy vyjednal vyšší kvalitu za lepší cenu než kdybychom nalítli do hobbymarketu. ale ne, že by tam vše bylo drahé a vše špatné. je to kus od kusu a taky podle náročnosti zákazníka ;-)
my to mame hodne podobne jako @teron. Teda u nas je jen Obi a treba kdyz se vloni sbiraly body na slevu, tak jsme to meli nasbirany hned a pak to vyuzili pri nakupu tusim odpadnich trubek. Mensi veci tam, vetsi ve stavebninach bez DPH samozrejme
@l_sekanina mame z hornbachu obklady v TM a podlozku pod plovoucku. Divali jsme se na vice veci, ale nic dalsiho jsme nevybrali. Prece jenom maji tam "vsechno" takze relativne maly vyber a ceny since OK, ale ze by to bylo o moc levnejsi, taky ne,
No v těchto marketech mají všechno strašně předražené.
Jednou se mi stalo, že jsem tam viděl levný cement - jinak snad nic.
Třeba odpady KG čka, sleva v obchodě přes známého OSMA - sleva 55 %, když jsem dělal odpady v základové desce za cca 10 000 po slevě - přijelo obří nákladák - jeho dodavatel, vyhodil mi to do trávy a já to během dne zakomponoval do výkopů a základové desky - kupodivu jsem se i trefil a nic moc mi nezbylo ani nechybělo.
V OBI a dalších byla tuším na KG odpady 20 % z katalogové ceny. Já osobně jsem si tam koupil zatím jen míchačku - víkendová akce - maˇdarská velká LIMEX - 7000 kč v akci za 4490 Kč - takže spokojenost.
My máme z OBI desku do kuchyně v paneláku, potřebovali jsme kousek. Jednou tam měli v nabídce levnou betonovou dlažbu tak jí máme pod boudou na nářadí, v Hornbachu kupujeme to co píše Teron 😂. Pro nářadí na zahradu a obyč na stavbu jsem byla v klasickém železářství (v Praze a i tak min o třetinu levnější). Zásuvky apod cca 2x dražší než na webu.
v hornbachu měli záruku nejnižší ceny, i pro internetové obchody. Jediná podmínka byla, že zboží v e-shopu muselo být uvedeno, jako že je skladem. Pro některý sortiment jsem to docela využil - např. hydroizolace koupelen, spárovací hmoty apod. Stačilo přijít s vytištěným printscreenem zboží z eshopu a kontaktem na eshop prodejce, chvilka papírování a cena o 10% nižší než na eshopu.
bral jsem to u větších objednávek, jeden pytel cementu nebo kartuši tmelu jsem neřešil.
Jezdíme tam primárně pro menší věci nebo když je něco potřeba urgentně. Jinak v dnešní době většinu věcí najdeš levněji jinde. Ale chce to sledovat, občas se objeví zajímavé akce nebo prostě levnější nějakou konkrétní věc.
jezdím do hornbachu, když něco hoří v sobotu či neděli, nebo obi, ale třeba i obklady a dlažbu jsme si vybrali v obi, tam měli tu pro nás nejkrásnější, jen jsem se pak natrápil při pokládce, ale nábytek nikdy ne v obchodě, to mi nesmí přes práh
My toho hodně nakoupili v Hornbachu a OBI - koupelnový nábytek, světla, baterie, umyvadla (vanu už máme přes e-shop), fasádní obkladový kámen (ten stejný byl ve stavebninách o 200 Kč dražší) plovoučky, lišty. Dobré bylo, že se dali přebytky v pohodě vrátit, nebo jsem něco koupila a pak se to třeba nehodilo a v pohodě mi vrátili hned peníze - to jsme hodně využívali. Je to dražší, ale mají zase otevřeno celý týden vč víkendu a občas jsme trefili i pěknou slevu.
My do Hornbachu taky jezdíme jako nouzovka a pro menší věci. U těch větších tam pro mě nemají tak velký výběr a hlavně jsme měli v jedněch stavebninách hodně velkou slevu. Jinak veškeré vybavení domácnosti máme z Ikey, to jsem si všimla, že tu taky moc lidí "nepropaguje" :-) Ale jinak je pravda, že v hodně věcech jsou hobby markety předražené.
@l_sekanina z hobby marketu nebo z Ikey mám toho hafo.. dlažbu, obklady, plovoucí i vinylovou podlahu, dveře do pokojů (ty mám z Bauhausu, ač mám radši Hornbach tak dveře které jsem chtěla má Bauhaus, sice jen o stovku, ale levnější a HLAVNĚ hezčí..), tapetu, pracovní desku, sprchový kout, nábytek do koupelny atd. atd. atd... :-)
Drobnosti jako světla máme z Hornbachu, často přímo v obchodě kouknu na ten samý produkt na netu a vyplatí se tam koupit. Jinak máme podlahy z polské castorama, super cena, část nábytku z ikey, stolař neměl čas a mi se nechtělo čekat, takže třeba obývák a pracovnu jsme tak krásně a levné vyřešili.
My mame temer veskery nabytek a svetla z IKEA, kombinovali jsme ho s masivnim drevem z OBI. Koupelnu a WC mame ze Siko, ale treba zachodovou misu s prkenkem, otopny zebrik, umyvatko na WC a nektera svetla mame z Hornbachu, umyvadlo a interierove dvere (Dre) z Polska.