Ahoj,
jak byste vyřešili koupelnu viz. příloha. Bude tu jen vana a umyvadlo.
Šíře té koupelny je 2 metry, ale samozřejmě vana bude nějaká klasická, dejme tomu 170-180. Co s tím zbývajícím místem. Vyzdím tam nějaké niky, nebo jen do roviny s vanou.
Máte nějaké nápady? Případně máte někdo podobnou velikost koupelny?
@wampec Ahoj,
tak tady už nic nevymyslíš 🙂 .. mám ve skladu "pracovní" koupelnu 190x190cm .. jen místo tvojí vany mám vedle umyvadla 90cm sprcháč a naproti dveřím wc ..
P.S. tomuhle řešení moc nerozumím, ale tvoje koupelna 😉
@xkarlos proč tomu nerozumíš?
Rozmístění je jasné, spíš mi jde o to jak tam tu vanu usadit? Jestli ji usadit k jedné stěně a na druhé nechat "odkládací" prostor? Nebo ji vycentrovat? Nebo tam dozdít nějakou niky s odkládacími poličkami?
@wampec tak to už je jen otázka vkusu a jakej si "praktik" ... já bych na bok vyzdil niku a umístil ji ke stěně, tak jak ji máš naznačenou ... odkladací plocha podél vany a před nohama (nepředpokládám vanu 2m, ale nějakej standard 170cm) ...
P.s: proč? když pominu, že vanu nepoužívám, tak pro mě je ta koupelna neúplná a vlastně nepoužitelná .. prostě v místnosti, kde se sprchuju, potřebuju wc 🙂 ... murphyho zákony fungují, vysvleču se, pustím vodu a musím jít na wc 🙂 ..
@xkarlos dozdění niky bude asi nejlepší. Nemáte někdo prosím foto podobného řešení?
PS: chápu, my to máme trošku jinak. Vanu používáme často a nechceme se přitom dívat na záchod. Ten je hned vedle, kde je i sprcha.
Máme taky o něco širší koupelnu, nechali jsme tam volnej prostor, kudy se dostaneme k oknu a máme tam žebřík. Vizualizace v albu.
Trochu nevyžádaných rad - další možnost je posunout příčku, aby byla vana ode zdi ke zdi. A do koupelny a na WC se většinou dávají užší dveře, aby nezabírali tolik prostoru v malý místnosti.
@wampec nevypadá to, že by tam bylo dost místa na nějakou niku u vany. Nechala bych to v rovině. Nebála bych se dát větší umyvadlo (100 cm) a k tomu obrovské zrcadlo (přímo nalepené na stěně v rovině s obklady). Bude to působit pěkně a prostorně. Rodiče mají podobnou koupelnu a před pár lety rekonstruovali, zvolili světlé velkoformátové obklady (a tmavou podlahu), dali velké umyvadlo a zrcadlo a vypadá to pěkně a vzdušně (žádné niky - mamka chtěla minimalizovat věci/skříňky/poličky k úklidu, hlavní úložný prostor je pod velkým umyvadlem).