Ahojte lidi,vy co máte v okolí hodně tvrdou vodu a když se podívám na mapu ČR,tak jich je :-) jak to řešíte v novostavbě?Díval jsem se třeba na domácí úpravny vody,ale to je investice cca 30tis...Zda se to oplatí
My máme hodně vápenitou taky, bydlíme v krasové oblasti, a neřeším to nijak. Jenom zkrátka častěji všechno čistím. Ale zase na spáry a Wc nebo baterie stačí jenom hadr a je to pryč.
@tommi4 ahoj, my se rozhodli pro tu investici.. Kdyz si spoctes zivotnost spotrebicu, porad se tech 30kuli vyplati zainvestovat. Alespon u nas ;) jsme nad limit a nikoho to nezajima.
@ellfka spotrebice neodchazeji, mame hodne tvrdou vodu a jedine co je potreba obcas vyvarit v rychlovarce vodu s octem, mycka ma sul, praci prasky v sobe maji cosi proti tvrde vode s tim zadny problem nemame, jedine co obcas odejde je baterie napr. u umyvadla, protoze ten prefit vodni kamen vyreze obcas tesneni i se zavitem :)
@ellfka já si to taky myslím.Jsou to spotřebiče,bojler,baterie,atd...Při úpravě vody mě prý manželka bude milovat :-D -má být "lepší voda" pro veškeré spotřebiče,prádlo,pokožku..jen je problém v tom,že se z toho stane technická voda,která není dobrá na pití.
@tommi4 pro me by byl zasadni problem, ze ta boda neni vhodna k piti, pijeme vodu z vodovodu (vetsinou filtrovanou pres Britu). Kupovat petky by se mi nechtelo:) nicmene jsme nas tim taky uvazovali, i u nas je nadmerne tvrda voda ]-(
@tommi4 Beru vodu ze studny, vápenitá jak hrom, neupravoval jsem ji nijak - (asi patnáct let), usazenin mnoho v hrncích bylo, ale nic neodešlo, i pákovka ve sprcháči už jedenáctým rokem funguje bez problémů. Na čištění stačí ocet. Záleží, jakého složení je voda u Tebe. V čem by měla být upravená voda lepší než neupravená, to nechápu, nemůže za to spíš reklama třeba? Jo, prodejce té úpravny vody by Ti poděkoval, a ještě není jistota, že to bude o mnoho lepší - jde-li jen o snížení tvrdosti. Ta úpravna bude mít určitě i nějaké provozní náklady, ne? Když je voda z vodovodu, musí být přece pitná a zdravotně nezávadná. Já bych to osobně za tak neřešil.
@geodett hele nam to sezralo i kolinko pod umyvadlem, a to mel byt chrom :-/ pche! Pracka se nam zanasi i tak, to pouzivam i stare osvedcene pripravky, pridavam sodu. Jedine, co nam funguje je Brita na piti :) po te se nechyta ani konvice na vareni. Tvrda voda je fakt des :((
@tommi4 milovat te urcite bude, ja se na to hrozne tesim :))) klesne i spotreba pracich prasku. Nasi bydli bv jinem kraji a to porovnani vnimam celou dobu, co jsem se odstehovala :-/ cece mame Britu na piti (viz prispevek vyse) a mne to technicke moc neprijde :) naopak, konecne je to cita voda bez ruznych zapachu :)
@ellfka tak jiste ze neco to dela ta tvrda voda, ale ona ta upravena taky neni nic uzasnyho je to plny sodiku a na piti nic extra - na spotrebice je to samozrejme lepsi, ale i s tou tvrdou se da zit
@inkajanakova tak to mate velke stesti :))) u nas staci jen koupelna na to, aby clovek brecel.. detske hracky, vsechno co prijde do styku s vodou. Ocet pouzivam v mensi mire, osvedcila se mi soda. Da se sehnat ve vetsim mnozstvi a pouzit na vse. problem se zanesenym bojlerem uz jsem mela tu cest taky videt. Pecka, kdyz to nekde rupne a neni nikdo doma. Vodni kamen je proste previt :))