Odpověď na příspěvek od radim2015:
Bohatě stačí bidetová sprška. Souhlasím s @radim2015, stačí bidetová sprška.Odpověď na příspěvek od candat:
Souhlasím s @radim2015, stačí bidetová sprška. @candat odkaz jsem dal jenom jako jednu možnost. Jde mi spíš o princip, protože i u té bidetové spršky bych musel dělat stavební úpravy a moc se mi do toho u pět let staré stavby nechce. Nedávno jsem byl delší dobu nemocný a po operaci navštěvoval WC opravdu hodněkrát za den a pokaždé jsem šel do sprchy. Nechci dělat chytrého, ale změní to pohled na věc.Odpověď na příspěvek od honzik75:
@candat odkaz jsem dal jenom jako jednu možnost. … @honzik75 chápu. Taky jsme měli možnost hodnotit i po nemoci. Syn byl 2x po operaci, kdy na wc musel mít celkem dlouho nainstalovaný 10cm prkýnkový nástavec a jak byl vděčný za spršku. "Našteloval" se jak potřeboval a pěkně se umyl. S bidetem by to měl asi komplikovanější. Nám vyhovuje toto. Já sprškou napouštím i kýbl. Přestala jsem používat po "velké" štětku a pěkně to sjedu sprškou. Švagr má bidet, on je spokojený, ale používá ho vesměs jen on. Má tu trysku naštelovanou na svůj (_!_) :-) Jak píše @franti_p, je možnost napojení i na baterii u umyvadla, pokud ho máš blízko. Ono víš co, každá liška chválí svůj ocas, ti co mají spršky je budou chválit a bidet to stejné. Rozhodnutí je na tobě. My jak budeme někdy předělávat, což doufám, že dlouho ne :-), tak půjdeme opět do spršky, bohatě stačí.Odpověď na příspěvek od honzik75:
Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o názory. Zvaž… Moc všem děkuji za názory a rady. Zjistil jsem, že mohu jen lehce vyměnit umyvadlovou baterii u umývátka za typ s bidetovou sprškou a bude vyřešeno. Bylo by to velmi jednoduché, funkční a vypadalo by to dobře. Bohužel s tím mám (spíš asi psychický) problém. Omlouvám se těm, co je moje myšlenkové pochody nezajímají. Jedná se o hlavní WC v patře. Cca rok po nastěhování se mi "povedlo", souhrou 2 selhání, přes WC vyplavit dům. Ta hrůza z toho množství vody, co po schodech valila do obýváku a kapala ze stropu, mi způsobila mnoho šedin. Ta sprška mi přijde jednoduchá, ekonomická, elegantní, funkční, ale hodně nebezpečná. Takže ještě zkouším promyslet bidetové sedátko.