Mám vybrané spotřebiče trouby + myčka Siemens, lednice Samsung, indukce a digestoř gorenje. Cena mi vychází kolem 110 tisíc, je to hodně nebo přiměřená cena? Budu zařizovat první kuchyni, takže nemám žádné zkušenosti. Díky
@nikush150 Může to být moc a nemusí, záleží jak pro koho:-) Každý má jiné příjmy:-) Jinak parní trouba mi přišla super, ale pak dělali na ně test v Dtestu a vyšly tam ty trouby úplně děsně:( Tak jsem nakonec tedy nekupovala. Zkus se kouknout na parní hrnce, udělají stejnou službu a ušetříš:-)
@nikush150 Nejde opravdu jednoznačně odpovědět. Nezdá se to nijak závratné. K levné foliované a malé kuchyni by to bylo neadekvátní. Pokud bude kuchyň kvalitní, dobré spotřebiče si zaslouží.
Obecně platí pravidlo, že je lepší investovat do kuchyně - výbavy, kování, pracovní desky, než do spotřebičů. U nich bych radila lepší průměr - to stačí. Na kuchyni, pokud bych prostředky měla, bych nešetřila a peníze směřovala tímto směrem... dopřála bych si všemožné vychytávky (např. elektrické otvírání zásuvek, atp.) raději, než "namakanou" parní troubu.