Dřez - nerez x tmavý granit

Zdravím a prosím o zhodnocení majitele tmavých granitových dřezů, jak jsou spokojeni a jestli by si poridili drez znovu. Váhám mezi nerez, ten máme teď v bytě a tmavým granitem. Ted máme i nerez plynovou desku. V domku budeme mít 80-ku černou indukci, tak asi by se ten tmavý víc hodil k varné desce, nemám ale v okolí nikoho, kdo ho má a trochu se bojím. Máme měkkou vodu:-)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zinzin:

Zdravím a prosím o zhodnocení majitele tmavých gr…
@zinzin měla jsem tmavý dřez 8 let na bytě a teď mám zase tmavý 2 roky na domě. Spokojenost. K černé indukční desce se to hodí lépe, zvlášť pokud máte k tomu i odkládací plochu. A taky to působí peknejsim dojmem
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od artep1987:

@zinzin měla jsem tmavý dřez 8 let na bytě a teď …
@artep1987 Moc děkuji za reakci, ano drez bude s velkym odkapem.Můžu Vás ještě poprosit o značku vašich dřezů.Zjistila jsem, že i ty granitové se celkem dost cenově liší,tak nevím, jestli vyšší cena znamená i vyšší kvalitu...např. Blanco×Alveus....atd.
Odpovědět
Cerny moze byt ak nemas extremne tvrdu vodu. Inak by som volil svetlejsie odtiene.
Odpovědět

@artep1987 Moc děkuji za reakci, ano drez bude s …
@zinzin máme franke. Předtím jsem měla nějaké dvě další značky, už nepamatuji. Jeden mi v půlce práskl když jsem do něho nechtíc bouchla mísou - asi vada materiálu. Teď jsem vybírala dle desky a taky baterie. A máme velmi tvrdou vodu a nevadí mi to.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my jsme měli v bytě levnějši z Polska v barvě pískovec, takže světlý. Po nějaké době se začaly objevovat na povrchu tmavé skvrny, které byly zažrané a nedaly se ničím vyčistit. Do domku jsme si teď vybrali tmavý odstín značky Franke včetně baterie. Máme doma tvrdší vodu, ale na povrchu se to nijak neprojevuje. Takže prozatím spokojenost.
Odpovědět
Mela jsem uz tri ruzne drezy. Seradila bych je od nejlepsiho k nejhorsimu: keramika - nerez - granit. Granit chytal fleky, clovek ho musel mastit, cistit docela peclive, davat si pozor na ruzne spinave veci ve drezu. Nerez byl super, ale vecne vypadal usmudlane, protoze chytal vodni kamen, byly na nem videt kapicky vody. Taky samozrejme nejaky skrabance, ty mi az tak nevadily. Ted keramika a jsem nadsena! Jako opravdu moc. Jedina udrzba je v tom, ze po umyti nadobi setru drez houbickou, je to jako stirat spinu ze skla. Nic se nedrzi, nechyta to fleky...
Odpovědět
Profilova fotka
My mame bilej granit od Blanco, jednou zacas ho vezmu savem a je furt jako novej....zadny spesl mastici pripravky ani buhvi co :) pohoda jazz
Odpovědět
Moc všem děkuji, keramiky se asi bojim, občas u nás někdo něčím křápne v dřezu a ta keramika mi přijde pořád jako umyvadlo.Takže asi ten granit. Nerez mame Blanco a spokojenost, tak se dívám znovu na Blanco ( díky za recerenci na Blanco granit) a s excentrem je dražší než Franke....🤔
Odpovědět

Moc všem děkuji, keramiky se asi bojim, občas u n…
@zinzin mame deti stare 3-6 let, takze se krape asi dost, myju plechy, ale drez je Blanco a urcite to bude specialni keramika...nemame nejmensi problem :)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od bayt:

@zinzin mame deti stare 3-6 let, takze se krape a…
@bayt Aha...no tak to zírám. V koupelně mám vždycky pocit, že musím dávat pozor...skleněná lahvička, aby mi nechtěně nespadla atd...Mrknu.Děkuji
Odpovědět

@bayt Aha...no tak to zírám. V koupelně mám vždyc…
@zinzin priznam se, ze si nedavam nejak extra pozor ani v koupelne a za cely zivot se umyvadlum nikdy nic nestalo :D ale mozna zalezi i na typu materialu co teda je treba delat s opatrnosti, je myti tenkeho skla, jako treba sklenicky na vino - kdyz bys je tukla o keramiku, rozbijes je snadneji nez o nerez, protoze je tvrdsi
Odpovědět

Zdravím a prosím o zhodnocení majitele tmavých gr…
@zinzin Máme černý granit už skoro 15 let a nevím kde by měl být problém
Odpovědět
Článek se načítá
Zdravím a děkuji všem za rady. Rozhodli jsme se pro černý gran. Franke, dnes ho přivezli a byl prasklý, takže jsme ho nepřebrali:-( Pán z Top Trans vyfotil...vše bez problémů, jen jsme stále bez dřezu a vázne nám tím kuchyň🤔. Máte někdo taky tuto zkušenost? Manžel má obavu, aby další byl vpořádku, přece jen ta přeprava je asi riziko...
Odpovědět
Profilova fotka
Máme též černý granit od Franke již tedy delší dobu. A chtěl bych říct jednu zkušenost. Po cca roce a 3/4 se vydul v místě odkapu o cca 4 mm, tím se tedy i utrhl od silikonu. Takže se to řešilo s prodejcem a následná reklamace dopadla v pořádku. Tak snad nově dodaný vydrží déle. Záruka se výměnou neprodlužuje. Jinak kuchyň lze zhotovit i bez dřezu, kord pokud je znám rozměr.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?