Mate nekdo drez "vedle" (prostor mezi je cca 90cm) varne desky? Kolik mista je mezi nimi ideal? Jak jste s timto resenim spokojeni? Planuji, jak vse do kuchyne naskladat a tohle je jedno z reseni, i kdyz mezi nimi bude jen 90cm... nutno dodat,, ze kuchyne bude asi do U, tak taky nevim, kolik mista od rohu... pocitala jsem se 20cm z kazdeho konce... poradite, prosim?
Já mám v současnosti dřez hned vedle varné desky (cca 10cm). Výhoda je ušetřené místo na druhé straně o delší pracovní plochu a že když napouštím třeba hrnec, můžu ho mít postavený na desce a nemusím ho dávat do dřezu. Nevýhoda je, že když něco smažím a potřebuji pustit vodu, tak když se pár kapek dostane do pánve, tak to prská.
Vpravo za linkou je stena, nebo otevreny prostor do obyvaku?
Co kdyby byly linky k sobe rovnobezne? Urcite neni dobre davat drez i varnou desku pod okno, lepsi je mit po oknem pracovni prostor. Takze bud by byl drez vlevo vedle trouby a varna deska naproti, ale to mate moc daleko. Ja to tak mam (proti sobe drez a varnou desku) a mezi linkami mam asi 110 cm, takze se nenabeham.
@puhelin uvazovala jsem nad tim, ze by vedle trouby byla varna deska.. prijde mi to logictejsi.. varim a hned to supnu do trouby. Ale nevychazi tam pak moc mista po stranach varne desky. :/
@gaginaa já mám mezi dřezem a varnou desku 60 cm a nemám s tím problém. Uprostřed krájím, doleva hodím jídlo do hrnce a doprava nůž do dřezu. Navíc mi to vyhovuje i při vaření. Cezení těstovin, odložení špinavé pokličky do dřezu atd.