My máme a udržuje se v pohodě. Po mytí nádobí ho vždy jen otřu. Trochu jsem se bála, že se na něm budou dělat bílé mapy, protože máme tvrdou vodu, což se mi tedy potvrdilo - usazuje se hlavně kolem baterie, ale na to se mi osvědčil ocet.
kámoška má tmavě hnědý a docela děs..je vlastně většinou flekatý,ale to proto,že tady máme tvrdou vodu...já jdu do bílého nebo nějakého prostě světlejšího právě kvůli tvrdé vodě...
my máme právě taky tvrdou vodu, ale riskla jsem to, máme ho předběžně objednaný, jde to ještě změnit, tak mám dilema, protože se mi k té prac. dosce asi víc hodí černý :-(
každej má svoje pro a proti... na tmavem muzou byt zasedla mista od tvrde vody, ale ve svetlem zase treba nechas chvilku neco, co barvi a uz to jde blbe dolu... Ja mam cerny a trosku zasedlej je, ale nic dramatickeho. Nasi maji svetle bezovy a furt ho musi sudlit, nedej boze, aby tam nekdo polozil treba sacek od caje, nebo okamzite nevydrhl od slupek z brambor (maji drtic, tak proto okrajuji brambory ve drezu)...
ja byla u zname a ma cerny nebo takovy jakoby tmavy mramor a ma kolem baterie a ovladani odpadu nevzhledny jakoby mapky od vodniho kamene. jako asi to vydrhnout pujde, ale po bezne udrzbe vytreni do sucha tam jsou.
@beruska89
Franke je výborná značka. Jsou tři lídři na trhu Franke a Blanco a Schock. Zbytek nemá smysl. Franke má kvalitní nejen granitové ale i nerezové dřezy. Na dotaz jestli černý nebo bílý granitový dřez je jednoduchá odpověď. Je to jedno. Pokud si koupíte bílý jde na něm vidět kávová sedlina, řepa, mrkev. Pokud si koupíte černý resp, antracitový půjde na něm vidět vodní kámen. NICMÉNĚ GRANITOVÉ DŘEZY JSOU VÝBORNÉ NA ÚDRŽBU ! MNOHEM LEPŠÍ NEŽ NEREZ. Problém v udržbě není v tom že by se zbarvil dřez ale že se obarví nečistoty v něm, zejména vodní kámen. Odstraníte kámen, odstraníte nečistoty. Nerez vypadá pěkně první den po montáži a dalších 20let budete otírat kapky. Granitové dřezy nejsou bezúdržbové, ale méně na nich jde vidět. Barvu dřezu bych tedy vybíral podle ladění ke kuchyni a ne až tak podle údržby. Granitové dřezy se udržují buď original pastou od Franke, nebo Cifem anebo dokonce brusným papírem :). Takto nám to ukázali na školení.