Prosím o pomoc s konečným výběrem dřezu, první varianta je Franke BFG 611 grafit, druhá varianta Schock Signus D-100 L Carbonium. Cenový rozdíl je 5750 Kč za Franke a 9220 Kč za Schock, levnější jsem na netu nenašla. Máte prosím někdo některý z nich a jak jste spokojeni? Vyplatí se opravdu investovat skoro 2x tolik do té technologie Schock - Cristadur? Vodu máme tvrdou, dřez bude tmavý, takže mi jde i to, jak se bude dřez udržovat z hlediska usazenin od vodního kamene. Mně se z hlediska údržby víc líbí Franke, protože má tu odkapovou plochu hezky rovnou a snadno se setře, přepad má z vnitřní strany vaničky, zatímco u Schocku je tam součástí odkapové plochy prohlubenina a přepad, což se bude podle mě zanášet a hůř čistit.. Přidávám fotky, všem moc díky :-) . Miru
@miru007 kuchynu mame zadanu len do vyroby, montaz bude koncom leta a uzivanie az za 4-5 mesiacov, ale opytam sa jej doma preco vyhral a napisem vecer.
no já bych se hlavně vyjádřila k té tvrdé vodě...z toho čistění se zblázníte, my máme hooodně tvrdou vodu, baterie utírám každý den a jsem hrozně šťastná, že jsme vybrali nakonec světlou variantu dřezu (Alveus CUBO 30) odkapovou plochu má taky rovnou - rozhodně výhoda. Viděla jsem u známých tmavou variantu FRANKE a vypadalo to fakt neudržovaně a to majitelka pořád přetírá do sucha hadrem. Neříkám, že bílý dřez je ideál, zase má jiné mouchy, ale když ho vydrhnete, tak vydrhnutý zůstane rozhodně déle, než černý, který má po pár použitích všude bílé fleky, takže asi tak ;-)
Díky, já jsem právě po přečtení x diskuzí na téma vodní kámen a barva dřezu navrhla, jestli bysme nevybrali nějakou světlou barvu, ale manžel chce jen tmavou a navíc se nám tam hodí odstíny šedé až po černou, což je myslím ve výsledku stejný - jestli drbat světle šedou nebo skoročernou. Našla jsem i diskuze, kde byly s černou barvou moc spokojený i přes tvrdou vodu, že jde snadno vyčistit a hlavně nezůstávají na té tmavé barvě fleky od kafe, čaje (pytlíky od čaje), ovoce, vína atd. což pak jde dolů údajně hodně špatně.
Co se týče toho čištění, tak prý nejjednodušší a nejlevnější je tento postup, kdy se čistí od vodního kamene zároveň varná konvice: Do konvice nasypeme trochu kyseliny citrónový nebo nalijeme ocet (cca čtvrtinu objemu konvice), doplníme vodou a dáme vařit. Pak to necháme chvíli stát a ještě hodně teplou až horkou okyselenou vodu vlijeme do zašpuntovanýho dřezu a necháme působit. Pak vodu vypustíme, konvici i dřez vypláchneme a máme čistý obojí :-) .
Někdo potírá granitový dřez jednou za čas klasickým stolním olejem, že se na něm vytvoří ochranný film a pak se mnohem míň/pomaleji špiní. Nevím, co je na tom pravdy, ale vyzkoušet se má všechno :-) .
po jak dlouhé době jde vidět špína na těch tmavých dřezích? a jak to vypadá špinavé? moc bych ho chtěla ale co druhej den ho čistit se mi asi chtít nebude....
Já bych šel určitě do Shocku :) A ještě bych ti radil si radši vybrat rovnou celý set ať potom nemusíš řešit tohle: https://eshop-schock.cz/content/23-ja...
Věř mi, je to příjemnější a lehčí :)
material shocku sa mne osobne pacil viac ...jemnejsi bez takej tej struktury ...
ta ked manzel chce taky tak tam bude asi primarne on v kuchyny gazdovat :) ja som sa tiez snazil presadit granit farebny a mame nakoniec nerez :D ale ten som vybral tiez ja ako moznost ked nie granit
Ahoj, já bych osobně bral Blanco/ shock záleží na ceně shock jako takový prodal technologii blancu to znamená že některé dřezy mají úplně stejné. Shock jako takový má potom dražší dřezy mají jemnější struktůru povrchu (lepší se čistí).
Obnovuji diskuzi. Má někdo zkušenosti s dřezy Schock? Zjistila jsem, že hledáme téměř nemožné....chceme dřez s odkapávačem pro spodní montáž pod kompaktní desku. Většina dřezu s možností spodní montáže jsou jen vaničky, ale my určitě chceme odkapávač a dřezy Schock tuto možnost nabízejí, nicméně cena je také někde jinde. Vyplatí se investice? Děkuji
@fidorka86
Máme Schock, použiváme 1 rok, neni videt nejaké "opotřebení".
Cena kolem 10 tisíc. Na baterii byla mikroprasklinka - reklamováno, poslána nová