Hloubka pracovní desky u ostrůvkové kuchyně

Máme kuchyň Ikea do U. Když jsme kuchyň plánovali, tak nám všude kreslili na ostrůvkovou část hloubku desky 90 cm. Na ostrůvkové části máme vaření. Jaké jsou důvody proč tam má být hlubší deska? Bude něco proti něčemu, když tam bude jen 70 cm?
Odpovědět
@misaknb Je to asi z duvodu toho, ze za varnou deskou by hrozilo, ze hrnec pretece z pracovni plochy ci pri smazeni bude strikat olej za ostruvek.
Odpovědět
Hlavním důvodem je, že se desky s oboustranným postformingem (zaoblená hrana desky) dělají jen v 90 cm hloubce. U jiných rozměrů je nutné jednu (nebo obě) hrany nahradit ABS hranou. Na ostrůvek s varnou zónou, který není zakončen nějakou vyvýšenou deskou nebo zídkou je vhodnější větší hloubka i z důvodu bezpečnosti a jednoduššího úklidu.
Odpovědět
Jestli vam to kreslili v Ikea, tak to poskladali z tech hlubokych a melkych skrinek, tzn., ze vam to dela 60 + 37 cm korpusy + presahy desky. Odkud budete mit pracovni desku?
Odpovědět
@puhelin Ne, další mělké korpusy tam nechceme, bude tam pouze přesah desky do prostoru. Desku budeme mít Kronospan 900 mm, ale chceme ji nechat uříznout kratší, aby to neubíralo z zbytečně prostor navazujiciho jídelního koutu.
Odpovědět
@misaknb To je skoda, ze budete mit z desek tolik zbytku. Vyuzijete je treba na otevrene police nad linkou? Ikeacke desky jsou hluboke 635 mm.
Odpovědět
@puhelin Využití zatím nemáme, ale cenově to vyjde v podstatě stejně jako kdybychom vzali přímo z Ikey, tam to hodně prodraží deska na míru na ostrůvkovou část.
Odpovědět
@misaknb Jakou budete mít varnou desku?
Odpovědět
Máme indukční desku ELECTROLUX LIT60430.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj urcite bych udelala tu cas hlubsi (min. 800) dela se to z duvodu, bezpecnosti a i pohledove je to hezci
Odpovědět
@verunky Co si mám prosím představit pod pojmem "z důvodu bezpečnosti"? Čím je užší deska méně bezpečná než širší?
Odpovědět
Profilova fotka
@misaknb beru to z praktickeho hlediska, kdyz se treba neco vari tak ze zadni strany to muze prskat - pokud tam je vic mista tak kontakt je mene pravdepodobny... u zivatelskeho hlediska (z pohledu me) je lepsi i hezci nedelat ten ostruvek jako nudli.
Odpovědět
@misaknb prskající olej, mixování omáčky, přetečené těstoviny, nechtěně posunutý přední hrnec shodí ten zadní... zvažovala bych to kvůli bezpečnosti i kvůli úklidu. Pro mě by největším argumentem bylo, že jakákoliv dodatečně lepená hrana je méně odolná (tepelně i co se týká bobtnání), než z výroby udělaný postforming. Naopak u vás by mi přišlo výhodné mít stůl zasunutý pod PD deskou a v případě většího počtu strávníků jej vysunout do prostoru.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@misaknb podle sebe bych z toho mela strach, ze nekoho popalim parou nebo olejem z vareni. Pokud to chcecte takhle uzky, udelala bych tam alespon presah(zidku, bar), ktery to misto bude trosku chranit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?