Máme kuchyň Ikea do U. Když jsme kuchyň plánovali, tak nám všude kreslili na ostrůvkovou část hloubku desky 90 cm. Na ostrůvkové části máme vaření. Jaké jsou důvody proč tam má být hlubší deska? Bude něco proti něčemu, když tam bude jen 70 cm?
Hlavním důvodem je, že se desky s oboustranným postformingem (zaoblená hrana desky) dělají jen v 90 cm hloubce. U jiných rozměrů je nutné jednu (nebo obě) hrany nahradit ABS hranou.
Na ostrůvek s varnou zónou, který není zakončen nějakou vyvýšenou deskou nebo zídkou je vhodnější větší hloubka i z důvodu bezpečnosti a jednoduššího úklidu.
Jestli vam to kreslili v Ikea, tak to poskladali z tech hlubokych a melkych skrinek, tzn., ze vam to dela 60 + 37 cm korpusy + presahy desky. Odkud budete mit pracovni desku?
@puhelin Ne, další mělké korpusy tam nechceme, bude tam pouze přesah desky do prostoru. Desku budeme mít Kronospan 900 mm, ale chceme ji nechat uříznout kratší, aby to neubíralo z zbytečně prostor navazujiciho jídelního koutu.
@puhelin Využití zatím nemáme, ale cenově to vyjde v podstatě stejně jako kdybychom vzali přímo z Ikey, tam to hodně prodraží deska na míru na ostrůvkovou část.
@misaknb beru to z praktickeho hlediska, kdyz se treba neco vari tak ze zadni strany to muze prskat - pokud tam je vic mista tak kontakt je mene pravdepodobny...
u zivatelskeho hlediska (z pohledu me) je lepsi i hezci nedelat ten ostruvek jako nudli.
@misaknb prskající olej, mixování omáčky, přetečené těstoviny, nechtěně posunutý přední hrnec shodí ten zadní... zvažovala bych to kvůli bezpečnosti i kvůli úklidu. Pro mě by největším argumentem bylo, že jakákoliv dodatečně lepená hrana je méně odolná (tepelně i co se týká bobtnání), než z výroby udělaný postforming. Naopak u vás by mi přišlo výhodné mít stůl zasunutý pod PD deskou a v případě většího počtu strávníků jej vysunout do prostoru.
@misaknb podle sebe bych z toho mela strach, ze nekoho popalim parou nebo olejem z vareni. Pokud to chcecte takhle uzky, udelala bych tam alespon presah(zidku, bar), ktery to misto bude trosku chranit.