Zdravím,
máte někdo osobní zkušenost se snížením příkonu indukce nebo s koupí indukce jen na 230V ? máme jen 230 V jednu fázi a připravný jistič na indukce 16A. Dnes jsme obvolala několik výrobců(whirlpool, mora...), ale nikdo mi nebyl schopen poskytnou informace, jak se bude v praxi indukce chovat... jestli např. půjdou jen 3plotýnky nebo půjdou všechny ale max. na stupeň 7.
Uvítám jakýkoli tip na konkrétní indukci a případné zkušenosti ;-)
@great.girl Ja zadnou jednofazovou neznam. Ale pak je jeste dulezite, zda vy mate jistic 16A a zda indukcni deska nevyzaduje napr. 20A. Kazdopadne, pokud je to tvuj pripad, tak si myslim, ze ti budou fungovat max. 3 plotynky najednou a nesmis mit zaple zadne jine spotrebice v byte/dome, protoze to jistice neutahnou. A vymenit jistice na silnejsi aspon?
Jinak bych zkusila napsat mailem problem na ruzne vyrobce, jaky vyrobek by ti pro vasi situaci doporucili..
Kazdopadne i jak pise Luci, Mory bych se trochu bala, nicmene jsem na netu nasla, ze ma snad temer jedinou jednofazovou. Kdyz teda zvazujes ten whirpool nebo moru, tak hlasuji za whirpool. Zkus treba napsat i na mall nebo kasa, zda ti nemohou poradit, mozna o nejake vedi.
@linee Výrobcům jsem psala a na jednu fazi a 16A jistič by měli podle nich fungovat obě ;-) ikdyž teda s omezeným příkonem- takže když pustím např. 3plotýnky na plno (st.9) tak se sami přepnou jen na st.5... ale s tím nic nenadělám, protože víc fází ani 380 nemáme a 20tis na jejich přidělání taky ne :-(
Mám tu indukci od Mory a bez problémů funguje, i když je pravda že všechny 4 plotýnky najednou a na maximum jsme nikdy nepouštěla. Nechtěli jsme zbytečně připlácet za jističe na 380V, ale mám zas samostatný jistič 16A na desku (i ostatní přístroje v kuchyni). Po roce používání pojistky nikdy nevypadly.
Měla jsem taky vyhlídnutou tu Whirlpool a Moru. Nakonec jsem se rozhodla pro Moru. Byla i o polovinu levnější než Whirlpool. A nemůžu si stěžovat. Fakt jsem s Morou spokojená. Neměnila bych.