@monke
když něco vyteče, tak to z větší části rámeček zadrží.
když něco vyteče, tak ze to okolo rámečku usadí.
Takže my se asi rozhodneme z hlediska snadnější údržby pro desku bez rámečku.
Pokud Vám na roh desky něco spadne, může se kousek odštípnout, tak potom lepší s rámečkem, nemusí se pak měnit celá deska. Jinak rodiče mají bez rámečku a zatím dobrý. Hlavně ta údržba s rámečkem bude určitě horší než bez rámečku. :)
Varné desky bez rámu jsou náchylnější na poškození ze strany, nechtěně posunete hrnec a ejhle deska je odštíplá...
Takže co se praktičnosti týče - za mě s rámečkem. 8-)
Mám bez rámečku a za mně spokojenost máme 1.5 roku. Je podstatně lépe čistitelná. Měla jsem sklokeramiku s rámečkem a kolem rámečku se zachytávala špína která nešla odstranit. Desku bez rámečku prostě jen setřu. Mám ji po krajích zasilikonovanou.
Rámeček je lehce vyvýšený, když dám větší hrnec, asi nebude dobře sedět. Pokud by se deska trochu naštípla, tak se nemusí hned měnit, měla by dál fungovat, ne?
Mám už druhou s rámečkem a jsem spokojená. Za mně výhody dvě, co na indukci při vaření vyteče, tam zůstane. A nebojím se odštípnutí. Třetí bude zase s rámečkem :-) A udržuje se mi dobře, bez problémů...
@papi16 myslím že v tom to není. Pokud je to kvalitní deska od kvalitního výrobce, musí něco vydržet. My používáme indukci často, vč.mého pubertálního syna, který na co šáhne tak to zničí a indukční deska přežívá i jeho zacházení, takže bych se toho nebála. Vařím v tlakáči i velkých hrncích, párkrát už i mně se povedlo do toho skla hrncem klepnout a přežilo to. Zkuste se ptát i v kuchyňském studiu nebo u montérů co skládají kuchyně jaké mají zkušenosti a co doporučujou. Já myslím, že technologie jde stále dopředu a pořád ty materiály vylepšují.