Jsme ve fázi projektu a já řeším, jaká je optimální vzdálenost mezi kuchyňskou linkou a ostrůvkem. Na lince bude dřez, na ostrůvku sporák. Díky všem za rady a zkušenosti.
pokud je ten ostrůvek přiliš daleko od linky, tak je to nepraktický, protože potřebuješ z dřezu a z linky dávat věci na ten sporák a tak a když je to daleko, tak pokapeš podlahu atd........... já mám tak akorát, dva šuplíky proti sobě celé nikdy nevytahuju a když by, tak bys musela udělat ještě větší vzdálenost, abyses tam vešla i ty
@lufonek my to budeme mít podobné jako @hhranolka, tedy U a vychází mi tam prostor cca 160cm, ale to je až dost. Teď domam mam 1m a taky to stačí, jen se tam vejde jen 1 osoba ;-)
Mame 1m a spokojenost, vejde se vpohode jeden clovek s otevrenou skrinkou nebo jeden co vari a dalsi co ho obchazi. Na prendavani veci pres ulicku tak akorat.
Díky za rady, my zatím máme 140, ale zdá se mi to moc. Uvidíme. Asi se ještě poradím někde v kuchyňském studiu nebo si to doma naměřím a budu se tam otáčet s manželem a s hrncem:-)
Zdravím, obnovím diskuzi...nemá někdo zkušenost jak se otevírá myčka, když je v ostrůvku (nebo v lince) a je mezi tím 90 - 110 cm? Jak je to praktické? Vzhledem k tomu, že myčka je po domytí otevřená (já nechávám)... ne dlouho, ale vběhne mi tam dítě nebo manžel a je po myčce (v lepším případě...v horším úraz...) :/ tak váhám.... :)
Mame 100 cm a pro me je to idealni. Na mycce mam open assistent a na byte ji taky jen pootevru. 2 supliky proti sobe nikdy neoteviram. Nerekla bych, ze je 100 ani 140 spatne, zalezi na zvyku.