Pokud chceš něco odolný ho za normální cenu tak bych volila klasickou postformingovou (umakart, laminát) strukturovanou ne lesknou :-)
Umělý kamen je OK ale někdy vychází dráž než klasicky kamen.
@standa63 Já jsem technistone měla v minulé kuchyni, nemohu si ho vynachválit, byl skvělý. Ale je pravda, že byl velmi těžký a dost drahý. Tentokrát už musíme volit levnější variantu.
@standa63 Popravdě ještě nevíme, ale na technistone určitě teď peníze nebudou. Cenu si nepamatuji, neřešila jsem ji jednotlivě, ale v rámci ceny celé kuchyně. Ale dodělával se tam pak sokl a to bylo asi 1,5 m na asi 13cm a to stálo 2500,-
mohu také poprosit o radu? nevím, jak přesně se počítá délka pracovní desky, mě vyšlo 6,2m (z toho samozřejmě výřezy na dřez, varnou desku). přijde mi to hodně, takže vzhledem k cenám asi nehrozí umělý kámen či technistone. ale zase nevím, zda jsou "obyčejné" laminátové desky dostatečně pevné, odolné. přítel by chtěl něco extra, ale finance nejsou a co je, to se mu nechce vrážet zrovna do kuchyně. přitom u nás se vaří fakt hodně. nerada bych měla desku hned celou prohnutou a samý škrábanec a vůbec se v tom nevyznám :-(