Jakou zvolit pracovní desku do kuchyně?

Profilova fotka
Jakou pracovní desku do kuchyně byste doporučili, co se týče funkčnosti, životnosti a údržby? Je lepší dřevěná, laminátová či kámen? Je mi jasné, že každému vyhovuje něco jiného, ale zajímají mě vaše názory. Mě se osobně líbí dřevěné, ale asi nevydrží tolik...
Odpovědět
no, nejlepší je asi tvrdý kámen, třeba žula...ale také nejdražší ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na údržbu a praktičnost je nejlepsi kamen ale zase je nejdražší, pokud koukas trochu na cenu tak klasicky laminát v barvě kamene ;)
Odpovědět
Profilova fotka
no urcite budeme muset nekde usetrit, takze nebudeme volit vsude ty nejdrazsi moznosti.. uvidime jeste, co nabidnou v obchodech :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
mohu také poprosit o radu? nevím, jak přesně se počítá délka pracovní desky, mě vyšlo 6,2m (z toho samozřejmě výřezy na dřez, varnou desku). přijde mi to hodně, takže vzhledem k cenám asi nehrozí umělý kámen či technistone. ale zase nevím, zda jsou "obyčejné" laminátové desky dostatečně pevné, odolné. přítel by chtěl něco extra, ale finance nejsou a co je, to se mu nechce vrážet zrovna do kuchyně. přitom u nás se vaří fakt hodně. nerada bych měla desku hned celou prohnutou a samý škrábanec a vůbec se v tom nevyznám. @verunky doporučíš prosím třeba výrobce kvalitních laminátových desek?
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea Egger, Polyform, Kaindl,....
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky díky moc, píšu si
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea jo jeste desky se delaji v delce okolo 4m takze pokud mas delku 6m bude se to muset udelat ze dvou kusu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky Nevíš, jestli je možné desky napojovat kdekoliv (i například u umyvadla nebo varné desky), nebo je potřeba spoj vést v místě, kde je deska v celé šíři bez výřezů?
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda nejsem truhlar, ale vim že šrouby se kterou se to napojuje (fixuje) zasahujou cca 6-8cm od spoje do kazde strany
Odpovědět
lamino je zlatý střed co se týká údržby a financí, mám Eger, spokojenost, do dřeva bych nikdy nešla, mám dřevěnou podlahu a nejsem spokojená, dřevo pracuje, mění barvu, je náročné na údržbu, z hlediska estetiky rozhodně kámen, hodně pozvedne vzhled kuchyně do luxusu, to bezpochyby, horší je finanční hledisko, ale s odstupem času si myslím, že se vyplatí investovat do něj pokud není peněžní tíseň
Odpovědět
Máme Technistone a super.
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky no mě to vyšlo 6,2, ale na tři kusy. je to U ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@blahova_andrea jo tak to je v pohode :-)
Odpovědět
@jakuda napojení pracovní desky v místě výřezu pro dřez, varné desky apod není možný. Vemte si, že z desky která má hloubku 60cm vyřežete cca 40-50cm. Tím Vám zbyde max 10cm na každé straně. Tento prostor ješte zmenšíte nejen o spojovací šroub, ale hlavně o matky, respektivě o prostor potřebný pro klíč na utažení matky. Takže by Vám zbyl na každé straně cca 5cm materiálu v plné síle (respektivě 2,5cm - cca 5cm otvor pro matku - 2,5cm). To Vám nikdo neudělá, protože je jasný, že to prdne. Spoj bych také nedoporučoval blíž jak cca 10-15cm od plánovaného výřezu
Odpovědět
Profilova fotka
@nitro souhlas, jen doplním, že spoj bych chtěl co nejdále od dřezu. i sebelépe provedený spoj vystavený pravidelně vlhku po čase může "nabobtnat"...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?