Před cca 10 lety jsem si koupila do velmi malé kuchyně LG - MW+gril+horkovzduch, nevešla mi tam klasická trouba. Nevýhodou je, že vnitřní prostor je velmi malý, nádoba se musí točit, takže kdo má rád rohový koláč, má smůlu, grilování jsem omezila, protože po každém grilování vnitřek trouby se musí drhnout, mikrovlny totiž pak nefungují. Ale naučila jsem se v ní péct, vařit, grilovat, jde to i kombinovat a vše je rychleji. Dnes ale dávám ve větší kuchyni přednost více spotřebičům, člověk může dělat víc činností naráz.
@anna1165 já troubu s otočným talířem nemám, je to normální trouba, jen je na výšku o něco málo nižší, než normální trouba, ale jinak je i stejně hluboká, i široká...takže se v ní peče stejně jako v normální...záleží na tom, jakou značku si člověk vybere ;)
mám podobné dilema...buď pořídíme kombinovanou troubu s mikrovlnkou, nebo nechám zvlášť troubu a nad ní mikrovlnku, ale budu muset používat asi židli :-) abych z ní jídlo vyndala bez vylití :-S ani jedna varianta se mi nezdá praktická....takže si asi hodím korunou.
@twabzin ... no nevím jak ty, ale já kdybych tam měla lozit po židli, tak to udělám asi tak jednou v životě :-D ... my asi mikrovlnku mít vůbec nebudeme, jsem zjistila, že ji vlastně nepotřebuju 8-)
měla jsem siemens - mikrovlnku s horkovzdušnou troubou - a byla výborná - jen se muselo počítat s tím, že se do ní nic extra velkého nevešlo - vše jen na otočný talíř - do menší kuchyně super! já se teď rozhodla nemít mikrovlnku (na základě testu s kytkou - zkuste delší dobu zalívat jednu kytku vodou upravenou v mikrovlnce) a řeším, jestli pořídit kompakt troubu páru + horký vzduch nebo dvě zvlášť...
no my máme whirpool JT a jsem z ní nešťastná... kromě toho že je malá má i poměrně slabý výkon.... peče maximálně na 220 a to většinou dlouho nezvládne a sama si sníží teplotu na 180 a pak ji zase průběžně honí nahoru... nechápu to.. zřejmě má pocit že se přehřívá, ale je to trouba, člověk chce aby byla přehřátá.. :-/ taky nedokáže bez mikrovln nic pořádně upéct, což je problém třeba u piškotových korpusů, které se s mikrovlnami srazí a bez nich nemají šanci se upéct... normálně jsem korpus vždycky pekla maximálně 8 minut a krásně naskočil.. teď ho peču třeba dvacet, ani se nehne a navíc je pořád nedopečený (a to jsem se vzdala péct ho v dortové formě a peču ho na plechu, aby byl nízký a vůbec se upekl).... no prostě na to že stála tolik kolik stála, je ta trouba na prd.... už se netěším na nic jiného než že se ji jednou zbavím a koupím si normální troubu....
máte někdo zkušenost s touto troubou z Ikei ? http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro...
Také uvažuji že koupím dva v jednom z důvodu co píše @twabzin
Nebo dám prostě troubu tak jak se to dělalo dřív pod varnou desku a mikrovlku nějak do slušné vzdálenosti. Vždycky si říkám u projektů kuchyní, že je to hezké mít takový ten sloupec vestavěná lednice a vedle trouba a nad ní mikrovlnka. Jen mi prostě přijde, že bych do té mikrovlnky nic vpořádku nedonesla a už vůbec neodnesla horký talíř. To by byla nejen politá podlaha, ale bylo by to i na ošetření popálenin :)
@twabzin@kofinka já teda nevím, kolik měříte, ale moje kamarádka je opravdu, opravdu malá a nemá s tím problém... ještě se ani nepolila ani nic neupustila... tak nevím... zkoušeli jste si to třeba v praxi?
no měřím normálně :-) průměrných 165 cm :-) necháme to tak....bude pračka nad tím trouba a nad tím mikrovlnka....jinak to bohužel nevymyslíme. je to o zvyku. nebude to kdoví jak šikovné, ale když budu něco péct, tak se nebudu modlit, ať nepotřebuju mikrovlnka zrovna. podle projektu budu mít tu mikrovlnku v úrovni očí. v praxi jsem to nezkoušela
@peggy_5 No jako u nikoho kdo má takto vestavěnou troubu jsem to nezkoušela, ale vím, že když jsme měli mikrovlnku až nad pracovní deskou tak zvednout talíř s polévkou byl trošku kaskaderský kousek a když vím, jak ten talíř někdy pálí tak mám pochybnosti no :) Ale tak když není dostatek místa, tak se stejně nedá nic jiného dělat.
@alodi A co máš tu troubu na tím ? Někde tam píšeš že to je horkovzduch, mikrovlnka a pára. To jako tři v jednom ? Protože já jsem viděla v obchodech buď 2v1 mikrovlnka s horkovzduchem nebo 2v1 pára a mikrovlnka.
a v páře děláš co ? Já nad tím pořád přemýšlím co je lepší ale když neznám nikoho kdo ji má tak ani nevím jestli by mi to chutnalo. Zeleninu např. brokolici vařím v páře, ale v mikrovlnce a nic jiného mě nenapadá. U masa by mi chyběla kůrčička.
@kofinka to jo.... ale abych ho měla propečené a netrvalo to moc dlouho, tak se musí pustit mikrovlny a musí se to točit... takže musíš dávat pozor aby se ti vešel pekáč nejen na šířku, ale i do hloubky.. hlavně na mikrovlny nesmíš používat plech, takže skleněné nádoby.. ale možná jsou kombinované trouby které mají slušný výkon i bez mikrovln... chce si to pořádně promyslet.. ale já osobně bych si tohohle hybrida už nepořídila... :-) jo a ono je to něco jiného než mít mikrovlnku až ve skříňce nad linkou.. v té kombinované skříni je to podle mě níž... však až třeba budete v ikei, tak si to zkus... ale říkám, já mám něco málo přes 170cm a ta kamarádka je o hlavu menší než já a nikdy na sebe nic nevylila... jo, když ji chce vymýt, tak si stoupne na židli aby dovnitř pořádně viděla. ale jinak s ní funguje normálně... ale mají kuchyni z ikeii, možná že jiní výrobci je dělají výš, to nevím... říkám, chce to zajít si za výrobcem kuchyně a zkusit to... pokud byste ji měli od truhlář, tak by ji měl udělat tak aby vám to vyhovovalo.. :-) :-)
@twabzin Pokud opravdu měříš 165 cm, tak tuto varintu zvaž, budeš mít mikrovlnku opravdu vysoko! Sama jsem to řešila, jsem o trochu menší a nad sebou budu mít pouze troubu a nad ní mikrovlnku a musela jsem troubu snížit pod úroveň prac. desky, což u tebe nevychází (i tak mi přijde mikrovlnka celkem vysoko z hlediska bezpečnosti), ale je to můj názor :-)
Ahoj, ráda bych obnovila tohle téma :-)
Jak jste se nakonec rozhodly a jste spokojené? Manžel mě do kombinované varianty dost tlačí, vzhledově by to určitě vypadalo lépe a hlavně ušetřilo místo v kuchyni, kterého máme celkem málo :-)