Ahojky, chtěla jsem se poptat na nějaké informace ohledně parního hrnce. Vyrábí to jen Tefal nebo jsou i jiné, třeba lepší značky? Máte někdo zkušenosti s vařením v parním hrnci? Uvítám jakékoliv informace. Vůbec nic o tom nevím. :-N Děkuji... ;-)
ahoj Alcar, ja pouzivam parny hrniec tefal zeleny, je fakt dobry a dost velky, pripravis v tom od buchiet na pare po cestovinu vsetko, odporucam
mozno cistenie sa moze zdat zlozite, ale ja na to pouzivam malu kefku a nemam problem
dufam, ze som ti trochu pomohla
A tam dáš jenom vodu? Nebo se tam přidává i sůl, koření aj.? Jde tam vařit více věcí najednou? Jak to je s dobou vaření, jestli tam vaříš více věcí najednou?
ja o tom hrnci neviem nic preto zistujem info. co vsetko sa da v tom robit? zelenina buchty atd to viem. ale napadla ma taka ryba losos alebo nieco podobne. alebo to si myslim len ja a je to hovadina :-p
ten hrniec je vyborny, mozem ho len odporucit..
okrem toho aj uchovava viac vitaminov..to je dost dolezita prednost varenia v pare..
este som v nom neskusala ryzu..aj ta sa tam da varit..a samozrejme aj masko, ryby..
konkretne recepty baby pisali na MK v sekcii recepty.. ;-)
musim niekedy pozriet co sa tam pise. a musim zohnat viac info. a ked som to vygooglila tak ani niesu drahe. ale naslo mi viac druhov. vies mi este povedat aky typ mas ty? dakujem
mne sa do parného hrnca investovať nechcelo a ani nie je naň miesto, tak mi poradili ten obyčajný podstavec do hrnca a robím v ňom. Je to síce nepraktickejšie na vyberanie a tiež sa mi tam veľa nezmestí, ale dá sa. Ani som nevedela, že či to budem tak moc využívať, že kupovať kôli tomu novú rárohu, ale fakt mi chutí zelenina, zemiaky a najmä ryby a aj kur. mäso, ale manželovi to dusené nechutí, ale myslím, že sú to len predsutky.
Takže môžte skúsiť ten parák, stojí dákych 150,- a keď vám zachutí, tak kúpiť hrniec
halo halo celkom stara tema. uz som aj zabudla ze som hladala take info tu na streche. :-) kedze som dnes bola v elektre a pozerali sme zas tieto hrnce tak hladam info cerstvejsie. kto ma doma a ktory?
@parisienne Krásný hrnec, mimochodem jsem si ho ještě nekoupila... :-N Ale mám spoustu dotázků! :-D Na zeleninu to bude asi super, ale co např. brambory, maso? Jak to funguje? Nalije se tam voda, navolí teplota pro tu určitou část a normálně se to vaří? Jak dlouho se vaří třeba ty brambory, zelenina? Kolik kg potravin se vejde do jedné části? Třeba jedna celá brokolice nebo méně? A to maso je vařené nebo se tam dá i lehce osmahnout? Prosím prosím o popis toho, jak hrnec zhruba funguje.... Děkuji. ;-)
ahoj my mame teraz Zelmer - nema "hodinkovy" system ale ma display a tlacitka... definitivne najhorsia volba aka mohla byt, stale pipa ze sa mu nieco nepaci a trva nam tak %minut kym sme schopni ho nastavit (a ano citala som navod parkrat)... jedine co ma dobre je nadoba na varenie ryze -sice jej to trva dlho asi 40minut, netreba aspon stat pri sporaku...
@alcar zmesti sa cela brokolica do jednej nadoby, resp velke balenie mrazenej zeleninky (ktora je uzasna)... co sa tyka maska robila som len kuracie (v navode je popisane co sa ma ako dlho varit) akurat som este neprisla na to ako sa to da ochutit a uvarit na pare... nad nadobou na vodu je este jedna taka plocha nadobka kde sa daju dat bylinky a koreniny ktore pri pareni prechadzaju cez jedlo...ryza trva $)minut, zeleninka mrazena tak 18, brokolicka cerstva tiez tak do 20...
fakt je na tom porfektne to ze to nahadzes napr ryzu (naposledy sme mali taku tu ochutenu), za 20minut prihodis zeleninku a nemusis stat stale pri sporaku...
a napr ked date dole mäso nato ryzu a hore zeleninu (neviem ci sa to vobec da) ako myslim ze kazde zvlast v nadobe. ci sa to dako nepomiesa. ci napr ryza nieje citit mäsom a zelenina ci je ako zelenina :-D