Odpověď na příspěvek od ladymartina:
Musím říct, že jsem chvilku na to čučela a furt p… @ladymartina Zatím jsem taky zvolila L. Necháme si to nacenit, hodit do fotografické podoby a až nás klepne z ceny tak budeme řešit, jestli je to přijatelné. Máte pravdu, že v té variantě II nejsou ty skříňky až do vrchu, možná by to pak taky působilo víc efektivně a esteticky, to jsou takové drobnosti, ale v celku to udělá opravdu hodně.Odpověď na příspěvek od michellak:
Ahoj, řeším menší oříšek. Mám zatím dva přednávrh… @michellak prakticky máme tu první variantu i jako sousedi, pokud chcete inspiraci viz foto (jinak doporučuji lednici vestavěnou a skříňky až ke stropu)Odpověď na příspěvek od pavlie:
Jak velká je mezera v Lku od ostrůvku? Nevešel by… @pavlie v tom Lku je v tuto chvíli mezera 150 cm, aby se dali otevřít tajné dveře a dalo se tam pohodlně procházet. Myslím, že by to šlo trochu zkrátit, musíme to pak doprobrat, kde je ta hranice, že je to ještě přijatelné aniž by nás to moc neomezovalo a zároveň by se tím zvětšil ostrůvek. My jsme teď taky zvyklý všechno dělat na ostrůvku. Takže minimálně stejná velikost jako máme teď bude téměř nutností :)Odpověď na příspěvek od artep1987:
@michellak prakticky máme tu první variantu i jak… @artep1987 Díky moc :) Foto inspirace je vždy lepší. Kuchyně jsou to krásné, pokud by varianta L byla moc mimo naše možnosti tak bychom do ní nakonec šli taky. Bohužel já se do vestavné lednice prostě nevejdu :-D Máme teď objem 222 l a jako lednice praská ve švech. Byla jsem se kouknout na vestavné lednice o objemu cca 300 l a nepřijde mi to o moc větší, skoro stejné. Děláme velké nákupy na skoro 14 dní, plus občas nějaké zbytky z vaření na druhý den apod a to prostě nedám. Bylo by to krásnější, možná až nebudou doma děti - jednou :-DOdpověď na příspěvek od pyramis:
Mně se líbí první varianta. Je to vzdušnější, můž… @pyramis Tam je fixní okno s balkonovkama. Portál Inova je až naproti kuchyni, z toho důvodu to kuchyňský architekt právě posunul víc k oknu, že to nebude vadit, když to není "hlavní tah". Ale tak pokud bychom do této varianty šli, tak je tam opravdu možnost ostrůvek ukrátit. Musíme teď počkat na vizualizaci a cenový odhad Lka a pak budeme řešit dál. Dala jsem nacenit radši tu "dražší variantu" s tím, že budeme kdyžtak vědět, že II bude vždy levnější.Odpověď na příspěvek od michellak:
@artep1987 Díky moc :) Foto inspirace je vždy lep… @michellak já se do jedné vestavné lednice taky nevejdu. Tak máme ještě jednu navíc a ještě i jeden mrazák (oboje "šedesátka v ostrůvku). Mám radši vestavné, "hladké" řešení, ale to je věc vkusu. Obě řešení mají svá pro.Odpověď na příspěvek od michellak:
@artep1987 Díky moc :) Foto inspirace je vždy lep… @michellak my máme vestavěnou jen lednici a mrazák vedle v té místnosti, ale kamarádka má i vestavěný mrazák. Tam se určitě vše vejde :)Odpověď na příspěvek od michellak:
Ahoj, řeším menší oříšek. Mám zatím dva přednávrh… @michellak ještě doplním že od velkého okna máme 100 cm ten ostrůvek a menší bych to nedělala.Odpověď na příspěvek od artep1987:
@michellak my máme vestavěnou jen lednici a mrazá… @artep1987 A nevadí vám lovit zeleninu z toho nejposlednějšího šuplíku, který je až u země? Teď máme běžnou lednici s mrazákem, takže máme vše do pasu. Tak se tohoto řešení bojím.Odpověď na příspěvek od michellak:
@artep1987 A nevadí vám lovit zeleninu z toho nej… @michellak no tak já tam zas tak zeleniny nemám. Něco skladujeme v garáži/spíži je tam chladno a spousta věcí do lednice nepatří. Ve spodním šuplíku mám většinou balené salámy a sýry s dlouhou spotřebou. Záleží. Kuchyň máte velkou tak bych klidně dala i dvě vedle sebe normální lednice a nebo prostě dejte americkou volně stojící.prakticnost nad extra designem určitěOdpověď na příspěvek od artep1987:
@michellak no tak já tam zas tak zeleniny nemám. … @artep1987 Na Ameriku jsem koukala, ale když jsem to viděla na živo, tak mě úplně neoslovila. Místo americké zatím uvažujeme o této Bosch anebo pak i Samsung dělá 75 cm lednice: https://www.alza.cz/bosch-kgn86viea-d... Pokud budeme volit variantu do L, tak tam se lednice ztratí v tom boku. Pokud by byla varianta II, tak je v plánu lednici viditelně ohraničit a sladit ohraničení s ostrůvkovou desku, aby tento prvek ladil a bylo jasné, že je to tak schválně. Teď jsem koukala na vestavné lednice bez mrazáku a je to prostě malé. Má to 290 l některé tedy i 310 l, ale nyní mám 222 l a prostě za boha se nemůžu vejít. Šuplík na zeleninu mám narvaný. Druhý šuplík zabírají jogurty. Jednu celou polici zabírají téměř celou vejce. Teď jsme v paneláku a všude je vedro. Možná v domě to pak bude lepší a uleví se i lednici. Ovšem někdy nakupujeme v makru, kde pak má člověk hromadu věcí do zásoby a musí to prostě někam nacpat :-DOdpověď na příspěvek od artep1987:
@michellak no tak já tam zas tak zeleniny nemám. … @artep1987 musím se nad těma lednicema zamyslet, abych neměla zase zbytečně giga lednici. Zamyslím se nad zvyklostma a pak se rozhodnu :-)