Jsem v bytě v nájmu , drtič odpadu majitelka zabudovala pod dřez , kladla mi na srdce,že se musí používat,jinak zrezne :-( .Moc mě to netěšilo,nejsem na to zvyklá,ale už ho používám nějaký rok a příjde mi ,že trošku smrdí:(.Nevím jak se čistí ,to už mi neřekla a manuál nemám.Já bych si určitě drtič do své kuchyně nedala,přijde mi to zbytečná věc :-S... a mám ted strach abych jí s tím něco neudělala.Poradí mi někdo?
na čištění je taková štětka, např. http://www.stolarsky-eshop.cz/drtice-...
Já drtičku ještě nemám, ale rekonstruujeme baráček a rozhodně ji chci, v bytě ji nemám a pořád musím řešit vyhazování zbytků jídla, či slupekk od brambor a zeleniny, hned po vaření musím jít s košem, jinak to srmdí. Drtičku má kamarádka a hrozně mě nadchla...a rozhodně jí nesmrdí.....zkuste tu štětku. Nevím, jak ji používáte, ale při drcení má být puštěná voda a ještě i pár vteřin po rozdrcení všeho, tak patnáct vteřin, pak vypnete drtičku a vypneš vodu. Koukněte na youtube.....
Nemám a nechtěl bych ho ani zadarmo.Můžete to zalejvat vodou jak chcete,tuk z jídla se vám bude usazovat v trubkách a jednou budete muset čistit,tak jako my v paneláku.Byly to tři metry usazenýho tuku a ani se neptejte kolik ta sranda stála.
mám takovej pocit, pokud si dobře vzpomínám, že se to semtam čistí jedlou sodou. Nasypat, pustit trochu vody, a spustit. A jsou snad na to i nějaký spec. přípravky.
Nam v kuchynskem studiu rekli, ze podle smernic se v CR v soucasne dobe legalne nesmi davat drtice. Pry nase odpadni trubky jsou moc uzke a casto dochazi k ucpavani... :-| Manzel ho moc chtel, ale bohuzel tedy nema
Kdysi dávno jsme doma drtič měli - používali, ale že by to byla nějaká pecka, bez které se nedá obejít, to rozhodně ne. Nevím, jestli jsou aktuálně zakázané v ČR, ale v západní Evropě zakázané jsou - myslím, že spíš než kvůli "ůzkým trubkám" jsou zakázané kvůli tomu, že se tak dobře krmí potkani a jiná zvířátka žijící v odpadních vodách....