Nízké okno v kuchyni

Dobrý den, neměl byste někdo prosím nápad, jak vyřešit linku u nízkého okna v kuchyni. Křídlo je v tuto chvíli ve výšce 81,5cm, tedy nízko. Varianty, které nás napadly, jsou tyto: 1) koupit nové okno, kde bude dole výplň a prosklené křídlo začne o 10-20cm výše 2) v místě pod oknem udělat odskok a v těchto místech by byla linka nižší (moc se mi nelíbí) 3) vést linku před oknem za cenu, že okno nepůjde otevřít (s touto variantou ani nepočítám) 4) udělat dvě paralelní linky a v místě pod oknem např. sezení, ale přišli bychom celkem o dost pracovního prostoru... Přezdít okno nelze, je to starý dům, nová fasáda apod. Předem moc děkuji za nápady.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od bara841:

Dobrý den, neměl byste někdo prosím nápad, jak vy…
@bara841 linku vest normalne kolem okna s tim,ze pujde otevirat jen na ventilacku? Opravdu planujete mit v kuchyni takto usporadany drez a varnou plochu? To je uplne spatne totiz.
Odpovědět
Udělala bych tu sníženou část linky. Kdykoliv se podle mě povede linka před oknem, byť s nějakou udělanou neotevíratelnou spodní výplní, bude to vypadat blbě. Nebo pokud na vaření moc nejste a tak velkou plochu byste ani nevyužili, tak bych ten kus linky oželela a dala tam třeba ten stolek. Poud vaříte dost, tak tu sníženou.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od catle:

@bara841 linku vest normalne kolem okna s tim,ze …
@catle uspořádání není šťastné, pořád to zkouším vymyslet lépe, ale není tam úplně prostor. Ideálně bych chtěla rozvržení lednice-mycka-drez-trouba, jako máme teď... Otevření jen na ventilačku je možnost, ale trochu se toho bojím (navíc nevím, jak bych to okno myla - je to v prvním patře a pod oknem jsou schody do suterénu, zvenku je tedy ve výšce cca 5m). A i kvůli větrání, když se zrovna něco spálí apod. @synura_p vaříme dost, i s dětmi. Linka před oknem se vám nezdá obecně nebo v tomto případě? My okno u linky ted máme a za mne je to skvělé. Moc děkuji za postřehy.
Odpovědět
Případně ještě toto rozvržení..
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od bara841:

Případně ještě toto rozvržení..
@bara841 to poslední je za mě nejrozumnější rozvržení, vzhledem k běžnému postupu práce (lednice - odkládací prostor - umytí - pracovní prostor - vaření/pečení).
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od mxm1919:

@bara841 to poslední je za mě nejrozumnější rozvr…
@mxm1919 souhlasím, moc děkuji za postřehy. Za to původní rozvržení bych si dost nadávala. Tak ještě dořešit to okno 😄
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od bara841:

@catle uspořádání není šťastné, pořád to zkouším …
@bara841 Ne že by se mi nezdála obecně linka před/pod oknem, ale to, že ta linka končí výš, než začíná okno (jako na tom posledním rozvržení), že to okno blokuje. To prostě na první pohled tahá za oči, je hned vidět, že je tam něco špatně. Když už si člověk nechává dělat linku na míru, tak tak, aby hezky seděla do prostoru, který má, a ne "okno sem, okno tam" :D Plus si říct, že to okno skutečně nikdy nebude potřeba otevírat (příštích 20 let), to bych neriskovala. Dala bych ji v tom místě sníženou, nebude to úplně, aby člověk u toho stál a krájel, ale spíš jako taková odkládací plocha. I těch je potřeba v kuchyni dost. Nebo jestli míváte vytažený nahoře nějaký spotřebič (třeba rychlovarku), tak se tam dá dát, nebo když vaříte s těmi dětmi, tak to pro ně bude dobrá výška linky.
Odpovědět
...nebo se dá udělat, že by ten kus linky byl vyndavací/vyklápěcí, dole bez skříněk (jako na tom posledním obrázku), to by vyřešilo problematiku občasného otevírání okna. Ale vypadalo by to blbě furt. :D
Odpovědět
Ta snížená část linky se mi celkem pozdává. Je pravda že se to nevídá tak často, no pokud vaříte a pečete s dětma hodně jak píšete tahle část by bylo pro ně ideální :)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od synura_p:

@bara841 Ne že by se mi nezdála obecně linka před…
@synura_p souhlasím, blokovat okno není dobrý nápad. Proto reálně uvažuji nad variantou, že by se okno vyměnilo a skleněné křídlo začínalo třeba o 10 cm výše než nyní, aby se dalo otevřít. Zevnitř výplň nebude vidět - je tam pracovní deska a zvenku bych měla truhlíky. A jak říkáte - jestli je to na 20 let, tak dám teď raději 15 tisíc za okno a bude to hezké, než abych koukala na něco nedodělaného. Vyklápěcí kus mne napadlo, ale nevěřím, že by to mělo takovou nosnost a výdrž (s našimi detmi určitě ne:D). Pod oknem skříňky nebudou - je tam radiátor. @kamilpo to máte pravdu, že pro děti by to bylo fajn.. navíc jsou ještě malé, takze společně ještě nějaký čas péct budeme
Odpovědět
Takto to máme nyní - místo parapetu je linka hluboká téměř metr, okno se otevře na milimetr:-) ale ta velká pracovní deska s výhledem do zahrady je skvělá. Stěhujeme se do většího a ráda bych ten koncept zachovala, když je ta možnost.
Odpovědět
Okno u linky je perfektní, já sám bych to chtěl. A s těmi dětmi je to fakt radost, super věc, za mě rozhodně ano. 😉
Odpovědět
Článek se načítá

Odpověď na příspěvek od synura_p:

...nebo se dá udělat, že by ten kus linky byl vyn…
@synura_p jo, napadlo mě udělat tam výsuv nebo výklop, čímž by se řešila (kromě dvou spár) problematika roviny i otevírání okna.... prostě nějaký mechanismus "pro případ otevření okna".
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od bara841:

Takto to máme nyní - místo parapetu je linka hlub…
@bara841 Tak tohle je pořádnej kus pracovního místa, to závidím. 😅
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od bara841:

Takto to máme nyní - místo parapetu je linka hlub…
@bara841 no ale to je místa a místa :-D Mně osobně se to hodně líbí trěba i ty dekorace pak je zvenku líp vidět :-) Když u nás byli děti malé a chtěli pomáhat tak jsme je vysadili na linku a ono je tam prostě ten stres že je to vysoko apod. Tohle bude alespoň tak akurát :-)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od bara841:

Dobrý den, neměl byste někdo prosím nápad, jak vy…
@bara841 Já bych to udělala asi jako na vizualizaci, tedy v místě okna by byla linka níž. Napadlo mě, že byste to mohli využít tak, že zepředu by byl lem do stejné výšky jako zbytek linky. Vzniklo by vám tedy ohraničené místo s nějakou hloubkou, která by se dala využit v tomto místě třeba na vestavné květináčky na bylinky, třeba jen v místě jednoho křídla. Záleží, jak často nebo jakým způsobem budete okno otevírat. Druhá možnost ještě lehce ponížit skříňky a udělat polstrované sedací posezení pod oknem.
Odpovědět
Mně by se libila linka paralelne vpravo a vlevo, okno nechat volné. Vlevo bych dala jen vysoké skříňky - schovanou lednici, trouba, mikrovlnka, přip. vestavný kávovar. A na druhé straně dřez, plotna. Bude to takove jednoduché, čisté.
Odpovědět
Děkuji všem moc za postřehy. Pravděpodobně zvolíme variantu výměny okna a linky v jednom kuse. Sníženou linku jsem před dvěma dny zahlédla v jednom inzerátu a nelíbí se mi. @pokvan ano, děti to tam milují:-) teď jsme v přízemí, pak to bude výš, poridime pojistku na okno @bayt on je tam hned pod oknem radiátor, takže by na sezení tolik místa nezbylo @barebare děkuji, tahle varianta s vestavěnými skříněmi mne nenapadla, ale ráda bych měla tu plochu pod okny. Navíc na druhé straně není voda, musela by se tam natáhnout Aktuálně počítám s tímto rozvržením🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?