Dobrý den, nemá někdo zkušenost s tímto modelem Siemens HS658GXS1 případně nějakou jinou parní troubou? Při koupi parní trouby je mikrovlnka zbytečná? Děkuji za odpovědi. :-)
@lacatej Máme přesně tuto, je skvělá. Máme ji tedy teprve asi 4 měsíce, takže jsem ji ještě nevyzkoušela úplně naplno, ale i tak už jsem si ji zamilovala. Peče krásně rovnoměrně, pára super, ohřev jídla taky. Používám i sondu na maso, ale třeba na sušení ovoce se teprve chystám. Zatím se mi v ní vše povedlo a i ovládání trouby je velmi intuitivní. Jen snad u těch přednastavených programů s pečícím sensorem ji radši hlídám, pekla jsem tak zatím jen párkrát (bábovky apod.) a na doporučení pána ze Siemensu jsem opravdu dodržela dobu pečení, jak si ji trouba nastavila, ale přišlo mi to zbytečně moc. Radši peču na klasické programy s ručním nastavením, je to fakt jednoduché. Ale opravdu jsem zatím nevyzkoušela všechno, takže i těm přednastaveným programům dám ještě šanci :-) Ale přes veškeré mé nadšení z této trouby používám občas i klasickou mikrovlnku - tekutiny pára neohřeje, sterilizace (třeba pro děti) je v mikrovlnce taky pohodlnější a vlastně ani nevím, jestli by v té parní troubě šla. A nebo když je v troubě obsazeno a potřebuju třeba něco rychle rozmrazit. Určitě pro někoho už může být mikrovlnka zbytečná, záleží, jak jsi zvyklá ji používat. My sice málo, ale občas se nám prostě hodí.
Ahoj jestli mužů doporučit parní troubu tak jediné od Miele, vsechni ostatní výrobci totiž mají pseudo parní trouby ( takového spis parní hrnec)
Pokud se tedy budu bavit o Miele tak m.t opravdu nepotrebujes. ( jediný je popcorn ten jde jediné v m.t)
Jinak parní troubu Miele mám přes 12 let a nedám na ni dopustit, dělám v ni 70% věci při vaření, od příloh až po vyvary.
K samotné parní troubě je potřeba klasická trouba ke kombinované parní troubě nebo konvektomatu další přístroj teoretický není třeba.
Ten model od siemensu vlastně není čistá para a ani to není konvektomat jak by se mohlo zdát to to kombinovaná trouba.
Vaření v ni má delší časy než u plnohodnotné parní trouby Miele - u Miele časy odpovídají varu ve vodě u ostatních je to někdy i jednou tolik
Já mám parní troubu od Electroluxu, konkrétně model kocbp31x a miluju jí. Nemůžu dát 100tis za jeden spotřebič, tohle byl dobrý poměr cena/výkon, souhlasím s verunky, že jediné, na co potřebuju mikrovlnku je popkorn, naštěstí mám hodnou sousedku :-)
@verunky : tak ji mám- parní troubu od Miele, 2 dny. Jen mi bohužel přišla kuchařka v němčině a tou nevladnu. Odkud prosím bereš recepty nebo návody na vaření v ní? Díky
@verunky .. vývar v konvektomatu od Miele ? pokud máš návody jak co a v čem připravit, sem s nimi. Třeba jak a v čem udělat rýži, s vodou, bez ? Ty dvě kuchařky v němčině Miele tedy opravdu nezvládlo, ve smyslu česká kuchyně. Ale jinak to chce zkoušet a zkoušet vařit dokola, protože každý má rád jinou konzistenci brambor, květáku, ostatní zeleniny , těstovin a jiných potravin..
@lto007@cell (ok budu popisovat postup s Miele)
Vývar: klasicky ve do hrnce s vodou - postup stejny jako u vareni na plotne - rozdil je v tom ze to cele das do parni trouby/konvektomatu na 100stupnu -2-6h zalezi na mase a tak
Rýže: vždy v neperforovane misce (cokoliv co udrzi vodu, i taliř "luminarc" je odzkousen) s vodou pomer dle ryže - basmati 1:1,5 | ryze na rizoto 1:2,5,... (pokud rizoto takove to tahle tak radeji delam na plotne)
Brambory A na prilohu velikost cca3x3cm varim 16-17min zalezi na bramborech - brambory na kasi varim v hrnci, protoze ji vetsinou delam z A nebo B a ty se mi v pare nerozvari
delam v nem i treba omacky - gulas, rajskou, svickovou,.... zaklad je vzdy stejny jen ta faze kdy se maso "dusi" na plotne hrnec strcim do páry a varim treba 3h .... dle masa - vyhoda je ze to nemusim hlidat, nevyvari se mi to, nepripáli se mi to....potom to vyndam lehce necham probublat (v pare to sice vari ale nebubla) dochutim zahustim a je to
@lto007 Ty mas Miele konvektomat? jaky typ? klidne mi napis do IP
spousta receptu je na jine chute (spis nemecke) ale v te kucharce jsou vzadu tabulky na kolik co varit
@verunky DGC 7860, chtěl jsem co největší vnitřní prostor, ale musím říct, že manželka je z toho vedle a moc ji nesedl, tedy spíš neví jak na něj, holka - dcera si ale užívá pečení chleba a koláčků. Co to je IP ? nepsal jsem ještě nikomu..
Poradíte,prosím? Koupila jsem si parní troubu Electrolux a v příslušenství nebyl děrovaný plech. Kamarádka co jí má taky tvrdí,že v páře lze vařit jen s tímto děrovaným plechem.Zajimá mě zda je to opravdu nutné,nebo stačí klasický plech jenž byl součástí výbavy trouby? Děkuji🙂