já mám dřevěnou dýhu i jako obklad a vypadá to myslím moc pěkně. Je to světlounké dřevo. údržba bez problémů, kapky jsou na tom vidět stejně jako u kachliček apod.
Máme už v druhé kuchyni a řekla bych asi takto:světlou barvu bych se nerozmýšlela a dala klidně znova,tmavý odstín dřeva,co máme už bych si nedala.Je na tom vše vidět,každá kapka a špatně se čistí.Musím hodně přitlačit.To kdybych bývala dala velkoformátové dlaždice s minimální spárou,tak by to bylo lepší...
@gigi2 Já chci ořech takže tmavou, spíš se bojím aby se mi neopálila u varné desky, v bytě se mi opálila lišta za deskou , ale znám jen dva lid, co mají desku a oba jsou nespokojeni a budou na ní lepit dlažbu, mě se deska líbí tak chci slyšet i jiné názory
@aneta15 měla jsem ji před lety i za plynovým sporákem v bytě, takže vlastně nakonec ve třech kuchyních a nikdy se mi nic neopálilo...Mamča si ji dala taky a měla jí propálenou na dvou místech od plynového sporáku a to jí měla dále,než já...nevím, jak to dokázala ;-)
mám pracovní desku i obklad v dekoru třešeň - po 8 letech užívání je na nejfrekventovanějším místě pracovní deska ošoupaná. Za kamny se obklad čistí šíleně - pokud se nevyčistí okamžitě, mastnota se zažírá a špatně čistí (dělají se fleky a šmouhy), v jiných místech kuchyně spokojenost.
Máme desku v barvě šedého mramoru a prozatím naprostá spokojenost.Je to praktičtější než obklad. Stačí čistit jarem.U obkladu byl problém s mastnotou ve spárách kde vznikaly skvrny,které nešly vyčistit.
@aneta15 deska jako obklad se udržuje stejně jako pracovní deska. Obvykle mi stačí jar a houbička. Máme šedivou, i kolem plynového sporáku a bez problémů
Po třech letech užívání už do toho v nové kuchyni nejdu. Měl jsem tmavé dřevo a strašně blbě se to za indukční deskou čistilo. Mastnota se úplně zažírala a nešla skoro dolů. V nové kuchyni máme za linkou sklo (lacobel) a údržba luxusní.