Ahojky Holky.
Mám na vás prosbu. Doufám že to i dobře píšu. Jakej je rozdíl mezi sklookeramikou a indukčním sporákem .. taky by mě to zajímalo i cenově a jaké nádobí se musí používat na indukci.
Moooc děkuji. :-N
Tak sklokeramiku asi znáš a indukční deska funguje na principu magnetů - takže na to nedjou vhodný všechny hrnce a pánvičky...jde o to, že teplo se vytváří přímo na hrnci působením magnetickýho pole a ne na desce, deska se zahřívá až od hrnce (u obyč sklokeramiky je to naopak), takže je to úspornější...ale taky poněkud dost dražší...
ona i ta indukční deska vypadá jako sklokeramika teda....ale má to jiný "střeva"... :-D ....a nádobí můžeš použít takový, na jaký se ti zespoda chytne magnet...abych to tak řekla... ;-)
Já se rozhodovala, kterou desku a určitě indukční, i ve studiích mi říkali, že se nejvíc podobá vaření na plynu, je to rychlý, páč to reaguje hned po položení hrnce, v ikee mají skvělý nádobí za super ceny na indukci, ale jinak je indukce dražší..rozdíl cca 12.000.-/ind.17.000.- takže už je doma ;-)
já chtěla ušetřit a koupila si do nové kuchyně obyč. sklokeramiku a bylo to jedno z mých nejhorších životních " ušetřeních",příště už jedině indukci!!!! :-)
Ahojky holky .... moc dík .. tak to není vlkej cenovej rozdíl ... tak to půjdem do indukce .. manža říkal, že se i ušetří ... valíme všechno na elektriku .. ale mě jde spíš o to, že když se prej na tu desku šáhne, tak nepalí ... kuli malímu se mi to líbí ... je to pravda?
lukin: každému asi vyhovuje něco jiného.Já mám teď pár týdnů občas možnost vařit na indukci a to se nedá vůbec se sklokeramikou srovnat.Komfort vaření , čištění, údržby-vše nebe a dudy.Ale chybama se člověk učí, příště už budu chytřejší... ;-)
sklokeramika je podle me nejhorsi volba, zbytecny zbytkovy teplo, dlouho se ohriva, neusmazis ani na 9. Nejlepsi je samo plyn, ale jak rikaj vsichni, tak indukce se hooodne podoba plynu, tak to bude urcite fajn.
My máme už asi půl roku sklokeramiku od Mory a neřekla bych že je špatná. Byla jsem zvyklá na plyn, ale naučila jsem se i toto. I když je pravda, že se dlouho ohřívá :-|
Já mám Electrolux a se zbytkovým teplem, stejně tak jako s nástupem tepla nemám vůbec problém.Vaří ihned a vychladává taktéž ihned.Mě spíše na ní vadí jiné věci...
čauky, já volím kombinaci indukce-sklokeramika, páč mám i nádobí, který na tu indukci prostě nejde.
micanku, indukce nepálí ;-) Dělali jsme "pokus" v kuchyňském studiu a hned po odstavení hrnce s horkou vodou mi tam kuchyňář dal ruku a bylo to jen teplé od toho ohřátého hrnce ;-)
spaagetka ... tak to je super .. do toho půjdu .. joo co by člověk kuli mrňouskovi neudělal :-D
my bxdlíme provizorně .. stavíme a vlétě se chceme stěhovat ... nadobí zůstane v provizorníma my budem kupovat nové, takže to mě naštěstí netrápí, že bych měla koupené špatné hrnce :-D
Holky .. jsou ty hrnce drahé? .. je to jedno, protože koupit je stejně musím .. ale jen tak abych věděla s čím počítat. :-N
Micanku, podstatný je, aby měly magnetické dno ;-) Výběr už je na tobě, tím pádem i cenové rozpětí. Klidně choď po obchodech s magnetem.Já mám Tescomu a funguje naprosto skvěle(pro jistotu jsem si to u sestřenky vyzkoušela :-D ) x-)
My máme indukci, vařím na ni cca 2 měsíce a teda jsem s ní čím dál víc spokojená, akorát ze začátku mi dělalo problém zvyknout si na tu rychlost vaření, ale jinak fakt super :-)
Zrušili jsme i rychlovarnou konvici a vodu vaříme na indukci v nerezové konvici :-)
Kristi fakt je to fofr, já jsem na začátku připálila vajíčka, což se mi nikdy nestalo, takže fakt mazec =-) , teď si musím vždycky všechno nachystat dopředu a pak se věnovat jenom vaření, ale fakt maximálně spokojená
My máme indukci Amica a stála 12.500,- x-)
Tak dneska jsem se ptala v obchodě .. informačně .. a líbí se mi, že to nemá žádné čuplíky a je to na dotek. Když jsem se ptala, zda to píská, tak na mě čučeli jak na jantara :-D že to ani neslyšeli :-D
No a tyky jsem se dívala .. teď nevím zda to napíšu dobře .. na trobu z poralízou .. paralízou .... no nějak tak .. a do toho půjdeme taky .. líbí se mi od Gorenje.
Sestra si do nového domu pořídila indukční desku. Mohu porovnávat se sklokeramickou. Rozdíl v rychlosti je opravdu výrazný ve prospěch indukční (i když také záleží na výkonu). Já si indukční chci do nové kuchyně taky pořídit. Myslím že profesionální kuchaři asi ještě zůstávají věrni plynu (rychlá reakce), ale ten má v domácnosti zase jistou nevýhodu ve formě zplodin hoření. Na druhou stranu jsem, v nějakém spotřebitelském pořadu na TV, zaznamenala nějaké potíže s indukční deskou, která u jednohu druhu nádobí (nechci jmenovat výrobce) nepříjemně pískala. Zdeňka http://stavimerd.blog.cz