Odpověď na příspěvek od bayt:
@trefulka To zalezi podle me na tom, co varis. Pa… @bayt Ahoj, pochopila jsem správně, že máš troubu s připařováním? Jde v ní ohřát jídlo na talíři (místo mikrovlnky)? Vařit v ní nehodlám, na vaření v páře mám multifunkční hrnec, ale do něj se talíř nevejde... DíkyOdpověď na příspěvek od noemi77:
@bayt Ahoj, pochopila jsem správně, že máš troubu… @noemi77 Ted mam zrovna novou troubu - horkovzduch plus mikrovlny plus pyrolyza. A je to super mit behem tri minut ohraty talire pro celou rodinu :)) Para uz me nejak nebavi, pokazdy vekat deset minut na ohrati (minimalne)Odpověď na příspěvek od bayt:
@noemi77 Ted mam zrovna novou troubu - horkovzduc… @bayt No já mikrovlnku neplánuju rušit, ale někdy bych si ráda ohřála jídlo tak, abych ho neznehodnotila, tak mě ta pára láká. Takže jsi předtím měla troubu pouze s připařováním (nepravá pára) a jídlo na talíři tam normálně ohřát šlo? Jaký jsi měla model trouby? A jaký program se na to používá?Odpověď na příspěvek od noemi77:
@bayt No já mikrovlnku neplánuju rušit, ale někdy… @noemi77 Model uz nevim, byl to Electrolux se 100% parou. Novou troubu mam jen mesic. Mam kombinaci mikrovlnka, horkovzduch a pyrolyza. Ja jsem prave spokojena a zpatky k pare uz se nevracim. To cekani na ohrivani bylo za me desny, jsme asi dost hekticka rodina. Pyrolyza mi taky chybela, myslim si, ze maloktera trouba s parou dela i pyrolyzu. Tou parou se to rozhodne tak dobre nevycisti. A usetrila jsem misto v kuchyni, misto mikrovlnky mam ulozny prostor. Jinak jsem prave tu paru moc nevyuzila, je to hlavne pro pekarky a ja prakticky nepecu. Knedliky taky nedelam :D Zeleninu mam snazsi a rychlejsi udelat na parnicku na plotne, nez to sazet do te trouby. Nezapomen, ze tam musis nalejt vodu, pak to cely zase vycistit a vytrit do sucha. No za me vopruz, pokud fakt nepeces.Odpověď na příspěvek od noemi77:
@bayt No já mikrovlnku neplánuju rušit, ale někdy… @noemi77 ma parni troubu od AEG a naohrev jidla je to uplne super ano neni to jako v mikrovlce za 3-8min ale spis za 10-20min (podle jidla). Ale za me je jidlo mnohem chutove lepsi nez z mikrovlnky. Navic s parou pecem maso(kachna, husa, bucek) nebo pecivo ci sladke. Za me jeden z nejlepsich spotrebicu v nove kuchyni.Odpověď na příspěvek od bayt:
@noemi77 Model uz nevim, byl to Electrolux se 100… @bayt Pyrolýza je pro mě priorita, ale už se právě dělají i trouby, kde je pyrolýza se 100% párou. Takže za tebe to čištění je hrůza? Chci pyrolýzu, abych si ušetřila čas s čištěním, ale pokud bych zas měla troubu vytírat po každém ohřátém talíři, tak nevím, nevím...Odpověď na příspěvek od raziel628:
@noemi77 ma parni troubu od AEG a naohrev jidla j… @raziel628 Jo, jde mi o chuť a rovnoměrnost toho ohřátého pokrmu a když ohříváš 3 porce 3 min v mikrovlnce, tak je to stejné jako 10 min všechno v troubě. A ty taky čistíš (vytíráš) troubu po každém použití páry?Odpověď na příspěvek od noemi77:
@bayt Pyrolýza je pro mě priorita, ale už se práv… @noemi77 Cisteni neni hruza, lepsi jak bez pary, ale zabere to jako pro me podstatne vic casu a energie nez pyrolyza. A za me uklid trouby je asi nejotravnejsi uklid doma. Jinak vytrit to musis no. Mne vyhovuje ta funkce mikrovlnka, ohreje se v tom velke mnozstvi jidla. A nevim, jak to je mozne, ale zda se mi to rovnomernejsi nez v klasicke mikrovlnce.Odpověď na příspěvek od nikra_:
Po 6 letech používání parní trouby od Siemens nad… @nikra_ to mate ale nejaky dost stary model. Ja zadny dodatecny program na vysuseni spoustet nemusim a vetsinu jidla na ohrej davam do studene trouby a do vetsina je do 15-20min ohrata. Ano cisteni je horsi nez u pyroliticke ale celkem se osvedcil Miele pripravek na cisteni pak to jde. Navic uz se delaj parni trouby co umi i pyrolizu. @bayt bucek nebo kachna je super s pridanim pary stejne tak ruzne peceni s 50%. Nebo losos v 100% pare je taky dobrej. Mame ji pres 3 roky a furt by jsme sli do ni znova.Odpověď na příspěvek od raziel628:
@nikra_ to mate ale nejaky dost stary model. Ja z… @raziel628 Ja teda bucek nepecu, ale kachnu relativne casto a pára mi sice urychluje (urychlila) pecení, ale s chutí nedelá nic významnýho. Kdyz uz, tak je to pak spis horsi, protoze se trochu lip uvolnuji tuky a tuky jsou vlastne nositeli chuti. I kdyz do velký miry mám nějakou menší páru vždy, protože podlévám třeba vínem. Na ryby jo, tam je pára prima :) Jinak se teda divím, že byste nemuseli po použití tu troubu vytírat, to fakt ne? Všude v návodu psali, že se jinak ničí, tak nevím....Odpověď na příspěvek od raziel628:
@nikra_ to mate ale nejaky dost stary model. Ja z… @raziel628 Nemyslím si, že by to byl výrazně starý model (https://www.siemens-home.bsh-group.co... ). Spuštění programu na vysoušení není "nutné" ale je napsáno v doporučení po ukončení parního programu. Program na vysoušení trvá 10 minut. Program "ohřívání - pokrm na talíři" 17 minut, kdy se jídlo vkládá do studené trouby. Takže když to tak vezmu, ohřev jednoho pokrmu + dodatečné čištění zabere cca 30 minut. S mikrovlnkou do 5 minut hotovo :)Odpověď na příspěvek od noemi77:
Já všem děkuji za příspěvky, fakt jsem se na tom … @noemi77 No, jak už jsem psala, hodně se to láme na to, jestli pečeš často pečivo. Pokud ano, zejména chleba, tak to rozhodně využiješ hodně. Zrovna tak, jestli máš ráda knedlíky. Za mě jen na maso a zeleninu se to prostě nevyplatí.Odpověď na příspěvek od nikra_:
@raziel628 Nemyslím si, že by to byl výrazně star… @nikra_ u nas zadny program na vysouseni neni. Na konci troubu nechavame akorat otevrenou a vyfouka se. @noemi77 no nevim jediny model co mel 100% paru a pyrolizu byl donedavna de dietrich asi za 50k takze Ikea za 19k me prijde podezrela. @bayt vyhoda parni trouby ze v tom zvladne upect kachnu uplne kazdy bez toho aby hrozilo ze ji vysusil a presto sla krasne od kosti. Coz samo jde v troube jenom clovek musi mit docela napeceno aby to pokazde zvladl... v pare je to skoro blbu vzdorne...